بسیج مستضعفان در سال 1358 با فرمان امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران در برهه ای حساس تشکیل شد.
از این منظر بسیج یادگار بزرگ و درخشان امام راحل ومظهر اقتدار ملت ایران است. آنگونه که در پیام رهبر انقلاب تصریح شده است: "دشمنان این ملت، اکنون و همیشه در این اندیشه بودهاند و خواهند بود که آن را نابود یا بیاثر کنند."
حضرت آیتالله خامنهای در این پیام با اشاره به اینکه ایمان، عزم و احساس مسئولیت و اعتماد به نفس، پایههای اصلی این تواناییها و گرهگشاییها است، افزودند: "اینها خود نعمتها و موهبتهای خداوند است که باید با شکر الهی و مراقبت دائمی، آنها را حفظ کرد و بر آن افزود."
بسیج از متن جامعه برخاست و با اعتقاد به حرکتی جهادی و ارزشی و با احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت کشور، نه فقط درعرصه های دفاع مقدس و صیانت از امنیت ایران بلکه در عرصه سازندگی و علم و دانش نیز گامهای بلندی برداشته است.
در پیام رهبر معظم انقلاب این افتخارات مورد تاکید قرار گرفته است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیان اهمیت این حرکت جهادی یادآور شدند: "در دفاع از کشور و استقلال و ثبات آن، در خدمات حیاتی با مقیاس گسترهی کشوری، در فعالیتهای پیشرو علمی و فناوریهای نوین، در رویکردهای ارزشی و ایجاد فضای معنوی، همه جا نام بسیج برده میشود و حضور بسیج جلوه میکند."
دلایل مهم ماندگاری و رشد اندیشه های بسیجی در کشور
یکی از دلایل مهم ماندگاری و رشد اندیشه های بسیجی در عرصه های گوناگون همین نقش آفرینی و اثر گذاری بسیج بوده است. نقش آفرینی و اثر گذاری بسیج نشان داد که این تشکل مردمی به خوبی می تواند یکی از پایه های مستحکم اقتدار ایران در مقابل توطئه ها و دسیسه های دشمن باشد که بخصوص در سال های نخست پیروزی انقلاب از همه جهات ایران را تهدید می کرد.
بسیج در چارچوب تشکلی منظم و با پذیرش مسئولیت های خطیر، ظرفیت های خود را متجلی کرد وبا ایستادگی مقابل فتنه ها و توطئه، نفوذ ناپذیری خود را در مقابل دشمنان به اثبات رساند.
این الگوی موفق، مورد توجه حرکت های انقلابی در دیگر کشورها نیز قرار گرفته است. حرکتهای جهادی حزبالله لبنان، جنبش جهاد اسلامی فلسطین و دیگر گروههای مقاومت مردمی که در سوریه و در یمن در برابر تروریسم تکفیری و متجاوزان ایستادگی میکنند، نمونههایی از عمق راهبردی بسیج در سطح جهان اسلام است.
بسیج در واقع محصول اندیشه ای هدفمند و متکی بر اراده و تصمیم است.
«محمدحسین جمشیدی» عضو پژوهشکدۀ امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی درباره ماهیت بسیج و روحیه بسیجی می گوید: "اندیشه و فرهنگ، بنیان و اساس هر اجتماع انسانی را تشکیل می دهند و تفاوت جوامع بشری به تفاوت در اندیشه، نگرش و فرهنگ آنها باز می گردد."
ازاین دیدگاه، بسیج تفکری مترقی و روبه رشد و مظهر واقعی اقتدار جمهوری اسلامی ایران است و تلاش دشمنان برای تضعیف پایه های این اقتدار نشانه از واقعی بودن این اقتدار است.
نویسنده: جمشید امین زاده
117
بیشتر بخوانید:
رهبر معظم انقلاب: بسیج، ثروت بزرگ و ذخیرهی خداداد ملت ایران است