دوی فورچونا انور دستیار ارشد معاون رئیس جمهور اندونزی پس از این دیدار که روز پنجشنبه انجام شد، گفت که دبیر کل مجمع جهانی تقریب در این ملاقات در مورد برخی اختلاف ها و درگیری ها در جهان اسلام و وضعیت مسلمانان در برخی نقاط جهان از جمله مسلمانان میانمار و مساله فلسطین ابراز نگرانی کرد.
به نوشته روز جمعه تارنمای جاکارتا گلوب، آیت الله اراکی در این دیدار خواستار همکاری نزدیک بین اندونزی و ایران به منظور تلاش برای حل و فصل مناقشه در میان کشورهای اسلامی شد.
تارنماهای جاکارتا گلوب و دتیک نوشتند: وی پیشنهاد کرد دفتر مجمع جهانی تقریب که برای وحدت میان گروه های اسلامی تلاش می کند در اندونزی تاسیس شود و گفت که معتقد است ریشه درگیری خاورمیانه ناشی از تفاوت در شیوه ها و روش ها است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب در دیدار با معاون رئیس جمهور اندونزی، تاکید کرد: همکاری میان کشورهای بزرگ اسلامی مانند ایران و اندونزی می تواند راهگشای بسیاری از مسائل جهان اسلام باشد.
آیت الله محسن اراکی پس از این دیدار در گفت وگو با خبرنگاران تصریح کرد: در این دیدار پیشنهاد تشکیل دفتر تقریب مذاهب اسلامی و دانشگاه مذاهب اسلامی به معاون رئیس جمهور اندونزی ارائه شد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب افزود: در زمینه آموزشی، این دانشگاه می تواند پاسخگوی تمامی مسائل آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و ... جهان اسلام باشد و ما معتقدیم اگر این 2 پیشنهاد اجرا شود با اطمینان شاهد تاثیرات مثبت آن در دنیای اسلام خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در این دیدار همچنین در خصوص مسائل دنیا اسلام بحث و تبادل نظر شد، گفت: بر این باوریم که همکاری میان کشورهای بزرگ اسلامی مانند ایران و اندونزی می تواند راهگشای بسیاری از مسائل جهان اسلام باشد.
آیت الله اراکی ضمن منحصربه فرد دانستن ظرفیت های اقتصادی وعلمی اندونزی و ایران، خاطر نشان کرد: ما آماده ایم ضمن توسعه همکاری های اقتصادی با اندونزی، در زمینه علوم و فناوری های پیشرفته با این کشور همکاری کنیم و به یقین این همکاری علاوه بر تامین منافع دو کشور، منافع دنیای اسلام را نیز بهمراه خواهد داشت.
دوی فورچونا انور دستیار ارشد معاون رئیس جمهور اندونزی نیز پس از این دیدار به نیابت از معاون رئیس جمهور اندونزی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: آیت الله اراکی در دیدار با معاون رئیس جمهور اندونزی ضمن ابراز نگرانی از مسائلی که بسیاری از کشورهای اسلامی با آن مواجه هستند، ریشه بسیاری از این مسائل را سوء برداشت ها از مذاهب مختلف اسلامی دانست.
وی گفت: دبیر کل مجمع جهانی تقریب در همین راستا از جمهوری اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان دنیا درخواست کرد در راستای حل این مسائل نقش رهبری خود را ایفا کند.
دستیار ارشد یوسف کالا گفت: آیت الله اراکی همچنین در خصوص وضعیت مسلمانان در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله میانمار ابراز نگرانی کرد و به مسائل جهان اسلام به ویژه مساله فلسطین که تا به امروز پابرجا است، اشاره کرد.
وی گفت که معاون رئیس جمهوری اندونزی نیز در این دیدار ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت کشورهای اسلامی خواهان همکاری کشورهای اسلامی به منظور حل بحران دنیای اسلام شد.
به گفته وی، در این دیدار همچنین معاون رئیس جمهور اندونزی از افزایش گفت وگو میان مذاهب اسلامی بویژه میان پیروان مذهب شیعه و سنی با هدف کاهش سوء برداشت ها استقبال کرد و خواهان توسعه گفت وگو میان ادیان در راستای از میان بردن خصومت ها شد.
دستیار ارشد معاون رئیس جمهور اندونزی گفت: یوسف کالا در این ملاقات اعلام کرد اندونزی با تسامح و تساهل در پی افزایش درک متقابل در میان پیروان مذاهب مختلف اسلامی است.
آیت الله محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب برای شرکت در همایش بینالمللی وحدت اسلامی؛ ضرورتها و چشم انداز آینده که روز چهارشنبه در جاکارتا برگزار شد به اندونزی سفر کرده است.
این همایش یک روزه که در آن علما و متفکرانی از سراسر اندونزی و میهمانانی از کشورهای فیلیپین، برونئی، تایلند و مالزی در آن حضور دارشتند به همت انجمن محمدیه اندونزی و با همکاری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
آیت الله اراکی طی سخنانی در این همایش، اسلام را دین عدل، صلح و مقابله با ظلم و ستیز دانست و گفت: اگر ما اسلام را به خوبی بشناسیم و به آن عمل کنیم هم مسلمین متحد می شوند و هم می توانیم جامعه بشری را متحد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه هیچ دینی به جز اسلام و هیچ رهبری به جز حضرت محمد(ص) نمی تواند جهان را یکپارچه و متحد کند، گفت به دلیل اهمیت دین اسلام همه ستمگران و مشرکان با آن دشمنی دارند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب در ادامه به شرایط شیعیان و اهل سنت در ایران اشاره کرد و گفت: شیعه و سنی برادرانه در ایران با هم زندگی می کنند و از حقوق مساوی برخوردارند.
ولی الله محمدی نصرآبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا نیز با اشاره به اسلام هراسی که غرب در جهان به راه انداخته است، وحدت و همکاری مسلمانان را برای مقابله با این اسلام هراسی یک وظیفه و ضرورت دانست.
وی تشابهات جمهوری اسلامی ایران و اندونزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: هر دو کشور به اسلام صلح و اسلام رحمة للعالمین اعتقاد دارند و ایران و اندونزی از کشور هایی هستند که همواره حامی فلسطین بوده اند و به این مردم ستمدیده برای رهایی از اشغالگری کمک می کنند.
حجت الاسلام سیدصادق طباطبایی نژاد نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی نیز در همایش وحدت اسلامی؛ ضرورت ها و چشم انداز آینده با تاکید بر وحدت مسلمانان، گفت: امروز در کنار عوامل متعدد وحدت، نظیر خدای واحد، پیامبر واحد، قرآن واحد، قبله واحد و غیره، می توان مسائل اساسی مسلمانان از جمله مساله فلسطین را رمز وحدت قرار داد.
وی گفت: بیشتر ساکنان فلسطین از برادران اهل تسنن هستند، اما امام خمینی (ره) از ابتدای پیروزی انقلاب مهمترین موضوع جهان اسلام را مساله فلسطین و رهایی مسجد الاقصی از چنگال صهیونیسم دانستند و این نشانه فرا مذهبی بودن مساله فلسطین است.