ایران پرس-با نزدیک شدن به زمان امضای پیمان همکاری مشترک آلمان و فرانسه یعنی 22 ژانویه 2018، مقامات ایتالیایی از عقب ماندن از اروپا نگران شده اند . فرانسه و آلمان در حال تشکیل محور مشترکی موسوم به فرامانیا Framania= Francia + Germania هستند، با امضای این پیمان، همکاری بین این دو کشور وارد مرحله اجرایی می گردد و ایتالیا که سومین قدرت اقتصادی اروپا محسوب می شود از دو قدرت بزرگ اتحادیه اروپا عقب خواهد ماند.

تشکیل «فرامانیا» برخاسته از دیدگاه «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه درباره وضعیت کنونی اتحادیه اروپا است.

ماکرون در 26 سپتامبر 2017 از طرح همکاری های مشترک بین فرانسه و آلمان خبر داده بود.

از نگاه وی، اتحادیه اروپا اغلب بسیار کند، ضعیف و ناکارآمد عمل می کند و باید یک تصمیم جدی برای تغییر این وضعیت اتخاذ کرد.

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه و ایده هایی برای آینده اروپا

وی برای تحقق کامل این همکاری سال 2024 را پیش بینی و روز 22 ژانویه امسال را به عنوان تاریخ امضای پیمان همکاری مشترک بین آلمان و فرانسه، اعلام کرد.

ماکرون مذاکرات در حال انجام با آلمان به عنوان یک شریک اصلی، را گامی مهم برای تحقق این هدف می داند. 

«جوزف یانینگ» Josef Janning پژوهشگر شورای روابط خارجی اروپا معتقد است که آلمان نقش فراینده ای در رهبری اروپای جدید ایفا خواهد کرد. 

طرح مد نظر ماکرون، مطابق با طرح مرکل در زمینه ایجاد اتحادیه اروپایی متشکل از کشورهایی است که بر اساس قدرت اقتصادی شان حول محور واحدی متمرکز شوند.

جوهره این طرح همان طرح اروپای دو سرعته است. کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا به این جمع بندی رسیده اند که با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های متفاوت اعضای این اتحادیه که از اقتصاد قدرتمندی مانند آلمان تا کشور فقیری مانند بلغارستان را در بر می گیرند، اساسا انتظار حرکت هم پای این دو دسته کشورها در قبال پروژه های اروپایی انتظاری نابجا و غیر واقع بینانه است.

طرح اتحاد فرانسه و آلمان و نگرانی ایتالیا از جاماندن از این قافله!

لذا سران فرانسه و آلمان اکنون خواهان آن هستند تا به جای اصرار بر مشارکت همه کشورهای اروپایی در پروژه ها و طرح های مد نظراتحادیه اروپا، این دو کشور همکاری های نزدیکی در قالب یک ائتلاف صورت دهند که ابعاد مختلف اقتصادی، نظامی و امنیتی و سیاسی واجتماعی را در بر خواهد گرفت.

اکنون ایتالیا به عنوان سومین قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا نگران عقب ماندن ازاین قافله است.

برای ایتالیا که از لحاظ میزان بدهی ملی دومین کشور دراتحادیه اروپا است و درگیر منازعات و مبارزات سیاسی داخلی است، زنگ خطر بصدا درآمده و در مقابل چالشی مهم قرار گرفته است. 

«پییر موسکوویسی» Pierre Moscovic کمیسیون امور مالی اتحادیه اروپا در نوامبر2017 اعلام کرد که اقتصاد ایتالیا، پایین ترین رشد اقتصادی را در میان ۲۸ کشور عضو این اتحادیه دارا است.

ایتالیا اکنون ناچار است اگر خواهان باقی ماندن درباشگاه کشورهای ثروتمند یا به اصطلاح شمال اتحادیه اروپا است، اقدامات اصلاحی متعددی را صورت داده وامیدوار باشد که پاریس و برلین، این کشور را در ائتلاف جدید خود مشارکت دهند. 134/111

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

بیشتر بخوانید:

گسترش اعتراض ها به بیکاری در فرانسه؛ ناکامی اقتصادی ماکرون / تحلیل

دغدغه های مشترک امنیتی و اقتصادی روسای جمهوری فرانسه و آلمان/ تحلیل

فرانسه، سرمایه گذاری جدید آلمان در اروپا را خواستار شد

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه و ایده هایی برای آینده اروپا