به گزارش ایران پرس، منابع سودانی امروز (چهارشنبه) اعلام کردند، 68 افسر وابسته به نظام سابق سودان به اتهام تلاش برای کودتا علیه شورای نظامی انتقالی این کشور بازداشت شدهاند.
این کودتای ناموفق در حالی انجام شد که معترضان سودانی روز سه شنبه اعلام کردند در پاسخ به میانجی گری اتیوپی به طور موقت به نافرمانی مدنی در این کشور پایان می دهند.
"محمود دیریر" فرستاده نخست وزیر اتیوپی به خارطوم نیز گفت: «شورای نظامی انتقالی سودان با آزادی زندانیان سیاسی موافقت کرده است و مذاکرات بین شورای نظامی و معترضان سودانی به زودی از سر گرفته می شود.»
با وجود این، شورای نظامی انتقالی سودان، "اسماعیل جلاب" دبیر کل، "یاسر عرمان" معاون و "مبارک اردول"، سخنگوی دبیرکل حزب جنبش خلق را ساعاتی پس از آزادی از زندان به سودان جنوبی تبعید کرد.
این سه عضو جنبش خلق سودان هفته گذشته پس از دیدار با "آبی احمد" نخست وزیر اتیوپی که برای میانجیگری میان احزاب و گروههای سودانی با شورای نظامی انتقالی به این کشور سفر کرده بود، از سوی نیروهای نظامی سودان دستگیر و روانه زندان شده بودند.
خبر مهم دیگر این که ائتلاف "آزادی و تغییر" متشکل از گروههای مخالف سودان دیروز سه شنبه اعلام کرد مخالفان سودانی برای معرفی "عبدالله حمدوک" به عنوان نخست وزیر به توافق رسیده اند.
خشونت نظامیان سودانی نیز همچنان ادامه دارد.
کمیته مرکزی پزشکان سودان با صدور بیانیه ای، از کشته شدن 11 نفر و زخمی شدن 20 نفر دیگر در ناآرامی های منطقه «دلیج» در دارفور خبر داد که 9 نفر از این شهروندان در اثر اصابت گلوله و ضربات چماق شبه نظامیان وابسته به ارتش به قتل رسیده اند.
کمیته مرکزی پزشکان سودان تأکید کرد شبه نظامیان وابسته به ارتش به دستور شورای نظامی انتقالی سودان به شهروندان حمله و به سمت آنها تیراندازی کرده اند.
با گسترش بحران و پیچیده شدن اوضاع سیاسی در سودان، شورای امنیت سازمان ملل متحد بامداد امروز چهارشنبه ضمن محکوم کردن شدید اقدام های خشونت بار اخیر در سودان، توقف فوری به کارگیری خشونت علیه غیرنظامیان را در این کشور خواستار شد و بر ضرورت حمایت و دفاع کامل از غیرنظامیان در سودان تأکید کرد.
شورای نظامی انتقالی سودان پس از کودتای 11 آوریل ارتش این کشور و برکناری "عمر البشیر" از سمت ریاست جمهوری، قدرت را در سودان در اختیار گرفته است اما مردم با ادامه دادن به اعتراض های خود، خواهان تشکیل دولتی غیرنظامی اند.
به گفته معترضان سودانی، تصمیم شورای نظامی انتقالی سودان به سرکوب خشن معترضان با سفر اخیر مقامات ارشد این شورا به کشورهای عربستان، امارات و مصر در ارتباط است.
بحران در سودان از 19 دسامبر 2018 با اعتراضات مردمی علیه اوضاع وخیم اقتصادی وافزایش قیمت ها به ویژه قیمت نان و سوخت شروع شد و با مداخله نیروی نظامی و تلاش آنها برای سرکوب معترضان ابعاد گسترده سیاسی، اقتصادی و امنیتی یافته است.
نویسنده: سید رضی عمادی
135/117
بیشتر بخوانید:
نافرمانی مدنی در سودان به حالت تعلیق درآمد
مخالفان سودانی نخستوزیر پیشنهادی خود را معرفی کردند
حمایت تسلیحاتی عربستان و امارات از شورای نظامی سودان