رسانههای فلسطینی گزارش دادند که درگیریهای شدیدی بین مقاومت فلسطین و نیروهای اشغالگر در «جبالیا البلد» در شمال نوار غزه در جریان است.
بیش از یک ماه است که نیروهای اشغالگر در میان بمباران بیوقفه هوایی و توپخانهای در تلاش برای نفوذ به جبالیا هستند، اما با مقاومت شدید گروههای مقاومت فلسطین مواجه شدهاند.
همزمان با تشدید حملههای هوایی و توپخانه ای ارتش رژیم صهیونیستی علیه سراسر نوار غزه نیروهای مقاومت فلسطین چه در شمال نوار غزه و چه در کرانه باختری عناصر صهیونیست را هدف قرار داده و ضربات سنگینی بر آن ها وارد کردند.
عقب نشینی تدریجی رژیم صهیونیستی در برابر خواست مقاومت فلسطین
طبق برخی شواهد رژیم صهیونیستی به تدریج خود را برای عقب نشینی و کرنش در برابر خواست مقاومت فلسطین آماده و به شرایط و خواست حماس نزدیک میکند.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک مسئول عالیرتبه اسرائیلی خبر داد: "ما در مرحله انتظار برای روزهای سرنوشت ساز مبادله جدید اسرا هستیم."
هزاران نفر از ساکنان سرزمینهای اشغالی روز شنبه در تلآویو تظاهرات گستردهای را برگزار کردند. تظاهرکنندگان از کابینه این رژیم خواستار دستیابی به توافقی با حماس برای آزادی اُسرا در نوار غزه شدند.
همچنین در این تظاهرات که در میدان «هابیما» در تلآویو برگزار شد، معترضان خواستار کنارهگیری «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم شدند.
رژیم اسرائیل بعد از آغاز عملیات نظامی در غزه با کار سختی برای مدیریت افکار عمومی در فلسطین اشغالی روبرو شده است. این رژیم در همان حال که بر تلاش برای آزاد کردن اُسرای خود نزد حماس تأکید میکند، خواستار گسترش دادن دامنه عملیات نظامی در غزه برای به دست آوردن دستاوردهایی است که بتواند شکست اطلاعاتی - امنیتی در عملیات ۷ اکتبر را توجیه کند.
«دیوید هرست» نویسنده و تحلیلگر برجسته انگلیسی و سردبیر وبسایت «میدل ایست آی» که از ابتدای عملیات طوفان الاقصی مقالات متعددی درباره شاخصهای شکست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه منتشر کرده است، در مقاله جدید خود به این منظور نوشت: "جنگ علیه غزه نتیجه یک ارزیابی کاملا اشتباه برای اسرائیل بود که فاجعهای اخلاقی و نظامی برای آن به دنبال داشت و به خشم جهانی از اسرائیل در سراسر جهان دامن زد."
وی با بیان اینکه واقعیت سیاسی بعد از ۷ اکتبر برخلاف خواست آمریکا و سایر حامیان اسرائیل است تاکید کرد، نتانیاهو و کابینه جنگ او به دنبال نابودی حماس بودند اما جنگ غزه میتواند نابودی اسرائیل را رقم بزند.
از دیگر سو ائتلافی که آمریکا می خواست برای حمایت از اسرائیل در برابر حملات تلافی جویانه یمنی ها تشکیل دهد در همان ابتدا با فروپاشی مواجه شده است.
به رغم تلاشهای آمریکا برای الحاق کشورهای مختلف به ائتلاف برای مقابله با حملات یمن به اسرائیل، سه متحد اروپایی واشنگتن به این ائتلاف جواب منفی دادهاند.
در حالی که چند روز قبل واشنگتن از تشکیل ائتلاف دریایی با مشارکت ۱۰ کشور از جمله انگلیس، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا در مقابله با تهدیدات ارتش یمن در دریای سرخ خبر داده بود اینک منابع خبری از فروپاشی گام به گام ائتلاف نظامی با کنارهگیری متحدان آمریکا از جمله فرانسه، ایتالیا و اسپانیا خبر میدهند.
سایت آمریکایی «The War Zone» که در زمینه مسایل نظامی فعالیت می کند در گزارشی نوشت: "عملیات «نگهبانان سعادت» به رهبری آمریکا در دریای سرخ از شکاف های گسترده و متعددی رنج می برد."
انصار الله یمن با اقدامات نظامی علیه رژیم صهیونیستی و هدف قرار دادن کشتیهای تجاری اسرائیل در دریای سرخ بهعنوان یکی از شاهراههای اقتصادی نه تنها این رژیم و حامیان اصلیاش را دچار درماندگی کرده بلکه به لحاظ اقتصادی رژیم صهیونیستی و همینطور غرب را نیز تحت فشار قرار داده تا دست از جنایتهای خود علیه مردم غزه بر دارند.
نویسنده: احمد کاظم زاده
117