طی روزهای اخیر که منطقه بار دیگر شاهد خوی ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها بود، موضع عربستان سعودی و دو کشور دنبالهرو آن یعنی امارات عربی متحده و بحرین در قبال لبنان و در واکنش به اظهارات اخیر «وهبه شربل»، سرپرست وزارت امور شایان اهتمام بود، به گونه ای شربل در نتیجه فشارهای عربستان سعودی و جریان غربگرای چهارده مارس از سمت خود کناره گیری کرد.
شربل: اگر حزب الله و سلاح آن نبود، حوادث غزه در لبنان نیز تکرار شدنی بود
وهبه در گفتگو با تلویزیون آمریکایی «الحره» بدون اشاره به نام کشوری خاص، از موضع حمایتی برخی کشورهای منطقه از داعش و به وجود آمدن این گروه تروریستی، انتقاد و تاکید کرد که اگر حزب الله و سلاح آن نبود، حوادث غزه در لبنان نیز تکرار شدنی بود.
وهبه در حالی از حامیان داعش انتقاد کرد که کارشناس سعودی این تلویزیون ضمن اهانت به رئیس جمهور لبنان او را متهم کرد که لبنان را به حزب الله فروخته است که با واکنش شربل و البته به طور غیر رسمی، مواجه شد و از اقدام این تلویزیون انتقاد و گفت که نباید فردی «بادیه نشین» به او و لبنان اهانت کند.
پس از این اظهارات، وزارت امور خارجه عربستان بلافاصه به این اظهارات واکنش نشان داد و با دستاویز قرار دادن آن، سفیر لبنان را احضار کرد که امارات عربی و بحرین نیز به تبع ریاض به چنین کاری مبادرت کردند.
این موضع این کشورها در حالی صورت گرفت که غزه زیر آتش شدید رژیم صهیونیستی بود و حداقل انتظاری که از این کشورها می رفت، محکومیت قاطع و شدید تجاوزگری اسرائیل به غزه بود حال آنکه در کنفرانس مجازی سازمان همکاری اسلامی وزیر امور خارجه عربستان اقدامات عربستان را در قدس محکوم کرد واشاره ای به غزه نکرد.
رسانه های عربستان و دو کشور مزبور با دستمایه قرار دادن این اقدام عربستان حملات شدیدی علیه حزب الله و جریان آزاد ملی و به طور کلی جریان هشت مارس آغاز کردند که این نوع رویکرد آنها به نوعی در حمایت از حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بود؛ زیرا جنجال سازی آنها در این باره در جهت منحرف کردن افکار عمومی از حملات این رژیم به نوار غزه و متمرکز کردن به مسئله دیگری بود.
به نظر می رسد که علت واقعی عصبانیت گروه چهارده مارس و همچنین عربستان را باید در آن بخش از سخنان وهبه شربل جستجو کرد که در آن با مثال و مصداق عینی غزه، بار دیگر تاکید کرد که قدرت بازدارندگی که اکنون در لبنان ایجاد شده است، مدیون سلاح حزب الله است.
او در این باره تاکید کرد که امکان وقوع حوادث غزه در لبنان نیز وجود دارد، اما سلاح حزب الله برای دشمن صهیونیستی بازدارندگی ایجاد کرده است که این بخش از سخنان او برای عربستان و اذناب آن در لبنان تحمل ناپذیر بود، زیرا موضوع سلاح حزب الله کابوسی نه فقط برای رژیم صهیونیستی بلکه برای برخی رژیمهای مرتجع عرب در منطقه و حامیان آنها در لبنان، به شمار می رود و حجم انبوه تبلیغات رسانههای آنها انگارهسازیها و بازنماییهای ناراست و نادرست درباره سلاح حزب الله طی سالهای اخیر گواهی گویا بر این مدعاست.
جلال چراغی