ا«حسن هانی‌زاده»، کارشناس مسائل جهان عرب معتقد است، کاهش سطح روابط کویت با ایران پیش‌زمینه و مقدمه‌ای برای افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در کویت است.

به گزارش ایران پرس، حسن هانی‌زاده در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم افزود، با توجه به مأموریتی که واشنگتن برای کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس محول کرده است، گفت، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در جریان سفر اخیر به ریاض دیداری با سران 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج‌فارس داشت و دو موضوع اساسی را مطرح کرد.

نخست، جریان سازی علیه ایران و قطع و کاهش روابط با ایران و موضوع دوم، ضرورت افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس که این مأموریت به عهده‌ عربستان قرار داده شد.

کارشناس مسائل جهان عرب با تأکید بر اقدامات ضد ایرانی ریاض اشاره داشت، به نظر می‌رسد تلاش عربستان سعودی اکنون بر این است که یک جبهه‌ عبری - عربی علیه ایران تشکیل دهد و مناقشات اعراب و اسرائیل را به مناقشه اعراب و جمهوری اسلامی ایران تبدیل کند.

فشار عربستان به قطر و کویت برای قطع روابط با ایران

وی با اشاره به فشارهای ریاض بر قطر و کویت تأکید داشت، عربستان سعودی نخست از قطر شروع کرد و قطر را تحت فشار قرار داد که رابطه‌ خود را با ایران قطع کند، اما این کشور از خود مقاومت نشان داد و تحریم‌ها علیه دوحه آغاز شد.

اکنون نیز نوبت کویت است، چسبندگی بسیار زیاد کویت به عربستان و وجود یک ساختار وهابی قوی در این کشور موجب شده که دولت آن با یک سلسله جریان سازی‌هایی علیه ایران بدون هیچ‌گونه مدرک و مستنداتی، اتهام زنی‌هایی را علیه کشورمان آغاز کند و سطح روابط خود را کاهش دهد.

هانی‌زاده با توجه به ادعای بی‌اساس کویت گفت، ادعای کویت این است که یک هسته‌ جاسوسی وابسته به ایران در این کشور کشف شده و این افراد به ایران فرار کرده‌اند.

این اتهام زنی بسیار سخیف و کودکانه است، زیرا اساساً ایران نیازی به جاسوسی علیه کویت ندارد.

کویت کشوری کوچک با ساختار و جمعیت مشخص است که هیچ‌گونه تأسیسات پیچیده نظامی و یا هسته‌ای ندارد که ایران بخواهد جاسوسی کند.

بنابراین این امر تحت هیچ عنوانی قابل‌قبول نیست، اما کویت تصمیم خود را برای کاهش سطح روابط با ایران و برقراری رابطه‌ آشکار با اسرائیل گرفته است.

تلاش کویت برای کاهش نفوذ ایران در میان شهروندان خود

وی با اشاره به اینکه بیش از 40% از جمعیت کویت شیعیان هستند، افزود، به نظر می‌رسد کویت تصمیم گرفته نقش ایران را در ساختار اجتماعی و سیاسی این کشور کمرنگ کند و در واقع فرصتی به رژیم صهیونیستی داده شود که سفارتخانه‌ خود را در کویت افتتاح کند.

لذا فشار آمریکا و عربستان موجب شده که کویت این تصمیم را بگیرد، در حالی‌که ایران در طول سه دهه‌ گذشته رابطه‌ بسیار منصفانه و رفتاری کاملاً دیپلماتیک مبتنی بر منافع دو کشور با کویت داشته است.

کارشناس مسائل جهان عرب با تأکید بر کمک­‌های ایران به کویت یادآوری کرد، جمهوری اسلامی ایران و سفارت ایران در کویت در جنگ عراق علیه کویت در سال 1990 که رژیم صدام این کشور را اشغال کرد، بیش از یک‌صد تن از زنان و دختران و برادران امیر این کشور را در آن زمان از کویت خارج و به ایران منتقل کرد و آنان را از تعرض سربازان عراقی مصون داشت، به همین دلیل ایران نگاهی کاملاً انسانی و اسلامی به کویت دارد، اما این کشور ثابت کرد که در دوستی با ایران ثابت‌ قدم نیست و تابعی از اراده آمریکا، لابی صهیونیستی و عربستان است.116/110

بیشتر بخوانید:

قاسمی: اعتراض شدید ایران به کاردار کویت ابلاغ شد

کاهش شمار دیپلمات‌های ایرانی در کویت

کاهش تعداد دیپلمات های ایران، بازی کویت در زمین عربستان‌سعودی / تحلیل