رهبران کشورهای عضو «بریکس» در دهمین نشست خود در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برای مقابله با جنگ تجاری آمریکا متحد شدند و در همین راستا همکاری های مشترک خود را تقویت خواهند کرد.

به گزارش ایران پرس، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، «میشل تمر» رئیس جمهور برزیل و «سیریل رامافوزا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی در این نشست و در واکنش به جنگ تجاری آمریکا «چالش های بی سابقه» که تعددگرایی در جهان را در معرض تهدید قرار داده، محکوم کردند.

سران بریکس با صدور بیانیه مشترک هشدار دادند که اقدامات تجاری آمریکا ممکن است منجر به تغییر و تحولات منفی اقتصادی و مالی در کشورهای در حال توسعه شود و بر آینده رشد و توسعه آنها تاثیر منفی بگذارد.

آنها با اشاره به اینکه «نظام تجاری تعددگرا با چالش های بی سابقه ای روبرو است» بر لزوم اهمیت وجود یک اقتصاد جهانی باز که به همه کشورها و همه ملت ها در آن اجازه داده شود تا از منافع جهانی سازی بهره مند شوند، تاکید کردند.

بر اساس این گزارش، طرف خطاب بیانیه سران کشورهای عضو گروه بریکس کشور آمریکا است که طی ماه های اخیر اقدامات تجاری خصمانه ای علیه پکن، بریکس و مسکو اتخاذ کرده است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا چندی پیش برای تجارت فولاد و آلومینیوم عوارض گمرکی خاصی وضع کرد که به طور عمده چین را هدف قرار داده است .

ترامپ هم اکنون تهدید می کند که بر تمامی کالاهای صادراتی چین مالیات سنگینی اعمال خواهد کرد.

در همین راستا روسای جمهور چین و روسیه پنجشنبه بر لزوم بهبود همکاری میان کشورهای گروه بریکس تاکید کردند.

رئیس جمهور چین از پنج کشور عضو گروه خواست تا امکانات گسترده خود را در جهت همکاری اقتصادی بکار ببرند.

وی گفت: کشورهای بریکس می بایست مشارکت راهبردی شان را تقویت کنند تا دهه آینده را به یک دهه طلایی دیگر تبدیل کنند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز با اتخاذ یک موضع مشابه خاطرنشان کرد که کشورهای بریکس در اقتصاد جهانی نقش منحصر به فرد ایفا می کنند.

پوتین گفت: کشورهای بریکس به میزان 42 درصد در درآمد جهانی مشارکت دارند و این درصد به طور مستمر در حال افزایش است و تجارت میان کشورهای بریکس در سال گذشته میلادی به میزان 30 درصد رشد و توسعه داشت و ما در نظر داریم این مشارکت را گسترش دهیم.

اجلاس سران بریکس چهارشنبه گذشته آغاز به کار کرد و امروز (جمعه) به کار خود پایان خواهد داد.

این اجلاس اولین بار در سال 2009 میلادی در روسیه و سال 2017 میلادی هم برای نهمین بار در شهر شیامن در جنوب شرق چین برگزار شد.

بریکس نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده‌است.

این گروه در یک دهه گذشته حجم تجارتشان با دنیا از 11 درصد به 16 درصد افزایش یافته است.

141/116

بیشتر بخوانید:

راشاتودی: نکات کلیدی اجلاس «بریکس» در آفریقای جنوبی

 نشست سران بریکس و انتقاد از یکجانبه گرایی آمریکا/تحلیل

هشدار رییس جمهوری  چین به آمریکا در اجلاس بریکس / تحلیل