عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شامگاه چهارشنبه در پی درخواست غیرقانونی آمریکا برای پایان دادن به این عضویت بر اساس ادعاهای بیاساس و استدلالهای ساختگی با استفاده از روایتهای جعلی و متصاد با روح و متن منشور ملل متحد پایان یافت.
این قطعنامه با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید.
بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن رای منفی دادند.
کمیسیون مقام زن یکی از ارکان شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) است. قطعنامه لغو حضور ایران در کمیسیون مقام زن توسط دولت آمریکا و در ادامه فشارهای جهانی علیه ایران با هدف حمایت از اغتشاشها ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ناصر کنعانی با بیان اینکه ایران در طول ۱۰ سال گذشته (از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون) دو دوره عضو کمیسیون مقام زن بوده و طی انتخابات سال گذشته نیز با آرای حداکثری (۴۳ رأی از ۵۴ عضو اکوسوک) برای سومین بار عضویت این نهاد را کسب کرده بود، افزود: این اقدام مغرضانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، تلاشی برای تحمیل خواسته های سیاسی یکجانبه و نادیده گرفتن رویه انتخابات در نهادهای بین المللی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد: اقدام به محروم کردن یک عضو قانونی کمیسیون مقام زن، یک بدعت سیاسی، اعتبار زدائی از این تشکل بین المللی و همچنین ایجاد کننده رویه ای یکجانبه برای سوءاستفاده های آتی از نهادهای بین المللی است؛ و مضحک اینکه رژیم جعلی اسرائیل با سوابق سیاه جنایات سازمان یافته علیه ملت مظلوم فلسطین، با حمایت آمریکا و اذنابش عضو کمیسیون مقام زن به شمار می رود.
کنعانی با اشاره به تلاش های گسترده و طولانی مدت آمریکا در بی ثبات سازی ایران و نقش این کشور در نقض فاحش حقوق ملت ایران اظهار داشت: کشوری که خود ناقض بزرگ حقوق ملت و جامعه زنان ایران است و از ابتدای انقلاب اسلامی ایران تاکنون، از هیچ اقدام خصمانه ای علیه حقوق و منافع مردم ایران دریغ نکرده، چگونه اکنون داعیه دار حمایت از حقوق زنان ایرانی شده است؟
وی افزود: بی تردید آمریکا نمی تواند با سیاه نمائی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، بر نقض گسترده حقوق عامه ملت و خاصه زنان ایران از طریق تحمیل تحریمهای یکجانبه در چند دهه متمادی سرپوش بگذارد.
ناصر کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران در طول چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دستاوردهای بزرگی در حوزه پیشرفت زنان داشته و بدیهی است بعد از این نیز زنان ایران مسیر پیشرفت و ترقی را بر مبنای ارزش های ایرانی اسلامی ادامه خواهند داد.
کنعانی گفت؛ از ۲۵ کشور عضوی که به اشکال مختلف از این قطعنامه حمایت نکردند و به آن رای مثبت ندادند، تشکر می کنیم و بی تردید اقدام آمریکا از نگاه ملت بزرگ ایران و در محکمه قضاوت وجدان های بیدار و دولت های مستقل جهان محکوم و غیرقابل قبول است.
دولت آمریکا و متحدان غربی آن، به رغم ادعای رویکرد دیپلماسی همزمان با آغاز حوادث اخیر در ایران با دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی و همسو با مخالفان، از ناآرامی ها پشتیبانی و پیش نویس قطعنامه خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را مطرح کرده تا در این باره در اکوسوک تصمیم گیری شود تا بدعتی خطرناک را در سازمان ملل برای کشورهای غیرهمسو با خود پایه گذاری کند.125