در این دیدار، آنژی کاسپرشیک نماینده ویژه سازمان امنیت و همکاری اروپا در امور قفقار نیز حضور داشت.
محور اصلی گفتگوی روسای مشترک گروه میانجیگر مینسک در جمهوری آذربایجان، تعیین زمان دیدار آتی سران باکو و ایروان و دور دیگر مذاکرات صلح سران دو کشور متخاصم بوده است.
پس از باکو، روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به ارمنستان و منطقه قراباغ کوهستانی سفر خواهند کرد.
محور گفتگوهای روسای گروه مینسک در ارمنستان نیز مشابه جمهوری آذربایجان خواهد بود. این در حالی است که طی چند سال گذشته، رهبران ارمنستان همواره با دیدار مستقیم با طرف آذری در سطح سران استقبال کرده اند.
در حالی که، رهبران دولت باکو روند جاری " نه جنگ - نه صلح " را مغایر با منافع ملی جمهوری آذربایجان ارزیابی کرده و بر آزادسازی اراضی اشغالی کشورشان تاکید دارند.
واقعیت آن است که، روند جاری درگیری های جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر مالکیت منطقه قراباغ به مرحله حساسی رسیده است.
به همین دلیل، می توان گفت: سفر جاری روسای گروه مینسک به باکو برای دوکشور متخاصم حائز اهمیت زیادی است. بویژه که، به نظر می رسد ، سفر روسای گروه مینسک به منطقه می تواند اتمام حجتی برای طرفین مناقشه قراباغ باشد.
این سفر در حالی انجام شده است که، درگیری های مرزی طرفین متخاصم نیز طی روزهای گذشته تشدید و احتمال ازسرگیری جنگ میان دوکشور همسایه بار دیگر تقویت شده است.
در عین حال، با توجه به اصرار مقام های آذری، شکی نیست که مناقشه قراباغ به مراحل پایانی خود نزدیک می شود.
در حقیقت، برای گروه میانجیگر مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا چاره ای جز پایان دادن به مناقشه طولانی مدت قره باغ وجود ندارد. اما این که، حامیان بین المللی ارمنستان وارامنه قراباغ شامل روسای گروه مینسک و سایر دولت های اروپایی این مناقشه طولانی مدت را در جهت منافع جمهوری آذربایجان به سرانجام برسانند، امری بعید و دور از ذهن به نظر می رسد.
این امر با در نظر گرفتن اظهارات مقام های دولت ارمنستان وارامنه قرهباغ ، روسای گروه مینسک و همچنین موضعگیری " پاپ فرانسیس " رهبر کاتولیک های جهان در جریان سفر روز دوم ماه جاری میلادی (اکتبر) به باکو، نشان دهنده اهمیت تجزیه جمهوری آذربایجان برای غرب است.
درعین حال، دولت های غربی بویژه آمریکا به منظور منتفی ساختن طرح صلح ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه درباره قراباغ که به صورت نسبی با موافقت رهبران باکو و ایروان مواجه شده است، همه مساعی خود را به کار گرفته اند.
در حقیقت، باید گفت: دو حالت برای آینده مناقشه قراباغ متصور است. نخست آن که، دولت های غربی به رهبری آمریکا به هرطریق ممکن مانع اجرای طرح پوتین میان جمهوری آذربایجان وارمنستان شوند.
دوم آن که خواست و اراده رهبر کاتولیک های جهان درباره مناقشه قراباغ به اجر درآید. پاپ فرانسیس در جریان سفر به باکو ، تلاش کرد موضوع مناقشه آذری - ارمنی را مطرح و به حاکمیت باکو توصیه هایی مبنی بر گذشت ارائه کند.
وی به جمهوری آذربایجان توصیه کرد، به خاطر " قطعه زمینی کوچک " از صلح پرهیز نکند.
کارشناسان مسائل قفقاز بر این باورند که شکل سومی از روند جاری مناقشه قراباغ نیز وجود دارد. به باور کارشناسان در صورت حذف گروه میانجیگر مینسک، ممکن است گروه دیگری جانشین این گروه شود. در این صورت مناقشه قراباغ به شکل اولیه خود باز خواهد گشت و دولت های مشارکت کننده در روند برقراری صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان می بایست ازابتدابه اختلاف های دوطرف بپردازند.
در این روند، احتمال شعله ور شدن مجدد جنگ میان باکو و ایروان بسیار زیاد خواهد بود.