سازمان عفو بین الملل در گزارشی اعلام کرد، از سرنوشت صدها مسلمان در غرب میانمار اطلاعی در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سازمان عفو بین الملل در گزارشی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت زندگی اقلیت مسلمانان روهینگیا در میانمار اعلام کرد، از سرنوشت صدها مسلمان در غرب میانمار اطلاعی در دست نیست.

این سازمان تصریح کرده است، با آغاز عملیات امنیتی در شمال ایالت آراکان در غرب میانمار، صدها مسلمان بازداشت شدند؛ بدون آنکه از اتهام ها و اماکن بازداشت شان اطلاعی در دست باشد.

در این گزارش تاکید شده است، افراد بازداشت شده با بدرفتاری  و شکنجه نیروهای امنیتی و همچنین محاکمه های ناعادلانه مواجه هستند.

بخش شمالی ایالت آراکان در غرب میانمار از سه ماه پیش شاهد آغاز عملیات نیروهای امنیتی میانمار است.

دولت میانمار مدعی است؛ این عملیات با هدف بازداشت افراد مسلحی آغاز شده است که به پلیس حمله می کنند.

پخش تصاویر منتشر شده از این عملیات، حاکی از بدرفتاری گسترده نظامیان با اقلیت مسلمانان است.

 

فرار 65 هزار مسلمان روهینگیایی از میانمار به بنگلادش

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد، از زمان آغاز دور تازۀ سرکوب مسلمانان روهینگیا در استان راخین شمال غرب ‌میانمار، تاکنون دستکم 65 هزار نفر از مسلمانان این استان برای فرار از آزار و اذیت نیروهای امنیتی این کشور به بنگلادش گریخته‌اند.

 

استان راخین میانمار، از اکتبر سال گذشته تحت کنترل نظامیان دولتی بوده است.

میانمار مانع از دسترسی خبرنگاران خارجی و محققان مستقل به مسلمانان روهینگیا شده و مدعی است، بدرفتاری و خشونتی علیه آن‌ها صورت نگرفته است.

واکنش گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمان ملل در امور میانمار به وضعیت مسلمانان روهینگیا

یانگی لی، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمان ملل در امور میانمار، وارد این کشور شده است تا دربارۀ سرکوب مرگبار مسلمانان روهینگیا در میانمار تحقیق کند.

یانگی لی سرکوب نظامی، مسلمانان میانمار را به‌شدت محکوم کرد و آن را "غیرقابل‌قبول" خواند و بر لزوم بررسی گزارش‌های قتل، تجاوز و شکنجۀ اقلیت مسلمان توسط نظامیان تأکید کرد.

نقض گسترده حقوق بشر علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا

دولت میانمار از اعطای حق کامل شهروندی به مسلمانان  این کشور که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت میانمار را تشکیل می‌دهند، خودداری می‌کند.

مسلمانان روهینگیایی از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم هستند.

در سال‌های اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به علت حملات بودائیان افراطی به‌ویژه در استان راخین کشته و یا آواره شده‌اند.

 

 

بیشتر بدانید

استمرار خشونت بوداییان علیه مسلمانان میانمار/ تحلیل

ضرب‌و‌شتم مسلمانان در میانمار+ویدئو

عفو بین الملل: سرکوب مسلمانان میانمار، جنایت ضد بشری است

116/110