به گزارش ایران پرس، روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که به "برگزیت" معروف شده است، در بسیاری از سطوح و درجات ناهماهنگ بوده و بسیار ساده است که تغییری هر چند مختل کننده در این میان نادیده گرفته شود.
مردم بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ایرلند شمالی، ولز) 23 ژوئن با شرکت در همهپرسی به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادند.
مجموعا 52 درصد از شرکتکنندگان رای به خروج داده بودند که در این میان، مردم ولز و انگلیس خواستار خروج هستند.
بیش از 60 درصد از مردم اسکاتلند و اکثر مردم ایرلند شمالی رأی به ماندن داده بودند که همین مساله محل اختلافی داخلی در بریتانیا شد تا جایی که بارها اسکاتلند تهدید به برگزاری همهپرسی جدایی از بریتانیا کرد.
تمامی اختلافات بر سر ملیت، هویت و ساختارهای قانون اساسی به منظور تلاش برای ثبات وضعیت در بریتانیا که مسأله ای حائز اهمیت است، متوقف شده است.
ثبات وضعیت در ایرلند شمالی درعمل قابل مشاهده است و ایرلند شمالی با این نظم در حال مدیریت و مهار کردن تاریخ خود بوده است. این وضعیت به سختی در ایرلند شمالی برقرار و رنج مردم کم کم از ذهن آن ها خارج شده است.
حال آنکه، "برگزیت" روند صلح ایرلند شمالی را به دلیل ایجاد معضل در "توافق بلفاست" (پیمان جمعه نیک) تهدید می کند.
"پیمان جمعه نیک"، پیمانی است که بین طرفهای درگیر در ایرلند شمالی، یعنی پروتستانهای طرف دار بریتانیا و کاتولیک های جمهوری خواه ایرلند با میانجی گری بریتانیا در روز جمعه ۱۰ آوریل ۱۹۹۸ بسته شد.
این پیمان را کاتولیکها "توافق جمعه نیک" مینامند و پروتستان ها به آن "توافق بلفاست" میگویند. گروه اول این پیمان را راهی به سوی استقلال میدانند و گروه دوم آن را سندی برای اتحاد با بریتانیا میشمارند.