ایران پرس- سیاست های سخت گیرانه و تندرویانه مهاجرتی «دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا مبنی بر جداکردن کودکان از والدین انها در مرز این کشور با مکزیک، واکنش های شدیدی از سوی سازمان ها و نهادهای بین المللی و همچنین شخصیت های مختلف جهان در پی داشته است.

 رییس جمهوری امریکا بار دیگر در سخنانی، با تاکید بر مواضع خود گفت که امریکا اردوگاه مهاجران نیست و قرار نیست به مرکزی برای نگهداری از پناهجویان تبدیل شود.

فارغ از اینکه ترامپ چگونه از سیاست های مهاجرتی خود دفاع می کند، جدا کردن کودکان مهاجر از والدین آنها در مرز امریکا، اقدامی ناسیونالیستی است.

عاقبت مهاجران در آمریکا چه خواهد شد؟!

در واقع، ترامپ از نگاهی ناسیونالیستی به موضوع مهاجرت می نگرد و از نگاه او، سیاست های مهاجرتی دولت های پیشین امریکا به افزایش رقابت برای به دست آوردن مشاغل با حقوق پایین تبدیل شده، تهدیدی برای زبان انگلیسی به عنوان زبان ملی امریکا بوده، هزینه های عمومی خدمات اجتماعی را افزایش داده و همچنین میزان خطر تروریسم و وقوع جرم را نیز در امریکا افزایش داده است؛ و به این ترتیب، ورود غیرقابل کنترل مهاجران از مرزهای جنوبی امریکا و همچنین ورود مهاجران و پناهجویان از کشورهای خاورمیانه به امریکا باید متوقف شود.

رییس جمهوری امریکا همچنین پیشتر متعهد شده بود تا دیواری در مرز مکزیک و امریکا بنا کند. وی همچنین فرمان بحث برانگیزی دال بر جلوگیری از ورود افراد از هفت کشور عمدتاً مسلمان به امریکا امضا کرده بود.

سیاست های اقتصادی و خارجی دونالد ترامپ که الهام گرفته از شعار اول امریکا  وی است، نیز به شدت ملی گرایانه است.

از نظر اقتصادی نیز ترامپ حامی سیاست های حمایتی و همچنین محافظت از مشاغل امریکایی و مخالف تجارت آزاد بوده و دیگر کشورها را به معاملات تجاری ناعادلانه با امریکا متهم می کند.

پیامد ناسیونالیسم افراطی ترامپ

رییس جمهوری امریکا همچنین در اقدامی ناباورانه، این کشور را از (پیمان آب و هوایی پاریس) خارج کرد و از هم پیمانان امریکا نیز خواست، سهم خود را برای حمایت از ارتش امریکا پرداخت کنند.

اما این میزان افزایش تب ملی گرایی و ناسیونالیسم در وجود ابرقدرت جهان، به نوعی هشدار دهنده و نگران کننده است.

در واقع ملی گرایی افراطی نوعی چالش و تهدید برای جهانی سازی به شمار می رود.

افزایش ملی گرایی و قوت گرفتن سیاست های حمایتی، در واقع نظم جهانی را به خطر می اندازد.

امریکا که اغلب انگشت اتهام خود را به سوی سیاست های حمایت اقتصادی و ملی گرایی اقتصادی دیگر کشورها از جمله چین نشانه گرفته است، اکنون با رییس جمهوری روبه رو شده است که ملی گرایی افراطی وی به بزرگ ترین تهدید برای جهان تبدیل شده است.

اکنون، با توجه به قدرت نظامی و مالی امریکا می توان گفت که تقویت هرچه بیشتر ملی گرایی افراطی در این کشور، عواقب بسیار خطرناکی برای جهان در پی خواهد داشت، که می تواند در آینده به روی کار آمدن رژیمی اقتدارگرا در این کشور منجر شود.

به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که در حال حاضر امریکا به بزرگ ترین عامل بی ثباتی در جهان تبدیل شده که در روابط کنونی بین المللی اختلال ایجاد کرده و روند جهانی سازی را دچار تردید و ابهام می کند.

حال باید دید که آیا روند در پیش گرفته شده از سوی دولت کنونی امریکا می تواند پاسخی به مشکلات و ضعف های این کشور باشد یا خیر.

با توجه به چنین وضعیتی اما چین به عنوان قدرت اقتصادی مقابل امریکا باید با حفظ آرامش، خود را با تغییرات ایجاد شده سازگار کرده و تدابیر جدیدی برای مقابله با امریکای جدید اتخاذ کند.

مترجم: زهره خزائی

138/110

بیشتر بخوانید:

تلاش مقامات ایالت هاوایی امریکا برای ممانعت از اجرای فرمان مهاجرتی ترامپ

فرمان جدید مهاجرتی ترامپ، عقب نشینی یا لجاجت؟/ تحلیل

انتقاد رهبر جامعه مسلمانان آمریکا از فرمان مهاجرتی ترامپ