رییس جمهور روسیه در دیدار با آنگلا مرکل روز ۲۸ اردیبهشت گفت اگر آمریکا بخواهد جلوی طرح گازی روسیه-آلمان بایستد، با او مقابله خواهد کرد.

ایران پرس- رهبران این دو کشور درباره مسائل مختلفی از جمله اوکراین، ایران، سوریه و بحران اعتماد بین اروپا و آمریکا گفتگو کردند.

روسیه قرار است صادرات گاز طبیعی به اروپا را افزایش دهد. در هفته گذشته، یکی از مقامات آمریکایی گفت که ایالات متحده آمریکا با پروژه گازی نورد استریم مشکل دارد و شرکت‌های درگیر این طرح با تحریم‌ مواجه خواهند شد. پروژه نورد استریم ۲ طرح برای احداث خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به آلمان و اروپا است. خطوط انتقال گاز روسیه از اوکراین می‌گذرد.
رییس جمهور روسیه باره مخالفت آمریکا با این پروژه گفت: «من مواضع رییس جمهور آمریکا را می‌فهمم. او سعی می‌کند از منافع تجاری خود محافظت کند. ترامپ می‌خواهد کالای خود را به بازار اروپایی عرضه کند. او فقط یک رییس جمهور نیست. او یک کارآفرین (بازرگان) قَدَر است.»

با وجود رابطه پرتنش مسکو و اروپا، پوتین با دسته‌گل به استقبال صدراعظم آلمان آمد. مواضع آلمان در بحران اوکراین و جنگ سوریه در مقابل روسیه قرار دارد. با این حال صدر اعظم آلمان درباره روابط دو کشور گفت: «منافع استراتژیک آلمان حکم می‌کند تا با روسیه رابطه خوبی داشته باشد.»

اوکراین باید کشور ترانزیت گاز بماند

روسیه بر ادامه انتقال گاز به اروپا با عبور از اوکراین تاکید کرد.

پوتین گفت از اعزام نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در اوکراین حمایت خواهد کرد.

مرکل تاکید کرد که در انتقال گاز روسیه به اروپا، اوکراین باید به عنوان کشور ترانزیت باقی بماند. مرکل گفت: «آلمان حاضر است نقش خود را در این زمینه بازی کند.»

اگر اروپا می‌خواهد پناهجویان بازگردند، باید به بازسازی سوریه کمک کند

مرکل گفت خروج آمریکا از توافق هسته‌ای مشکلات فراوانی را به وجود آورده است اما طرفین اروپایی توافق مصمم به حفظ آن هستند.

مرکل در ادامه درباره برجام گفت: «برجام توافق بدون عیبی نیست اما از هیچ، بهتر است.»

پوتین بر نقش اروپا در بازسازی سوریه و سیاسی نکردن این موضوع تاکید کرد و گفت:« اگر اروپایی‌ها می‌خواهند که پناه‌جویان به کشور خود بازگردند، اروپایی‌ها باید در بازسازی سوریه کمک کنند.»

رابطه دو سوی آتلانتیک

مرکل درباره اختلاف با آمریکا در زمینه برجام گفت: «ما رابطه دوستانه مستحکمی با آمریکا داریم. رابطه دو سوی آتلانتیک در تاریخ خود اختلاف نظرهای زیادی در موارد مختلفی داشته و با وجود این، رابطه هم‌چنان مستحکم باقی مانده است. موضوع برجام نیز شامل همین موضوع است. اختلاف بر سر ایران و برجام، استحکام رابطه دو سوی آتلانتیک را زیر سوال نخواهد برد.»

بیشتر بخوانید:

 آمریکا ۳۸ شهروند و شرکت روسی را تحریم کرد

 رایزنی برجامی پوتین و مرکل در سوچی+ ویدئو

 رایزنی های پوتین و اسد درباره تحولات سوریه/ تحلیل و ویدئو

راهبرد دولت جدید پوتین چیست/ تحلیل