به گزارش ایران پرس، «ژان کلود یونکر» Jean-Claude Juncker رئیس کمیسیون اروپا ایجاد بازار برده داری در لیبی را ناشی از سیاستهای غلط کشورهای اروپایی در قبال مهاجران دانست و افزود، اتحادیه اروپا نباید در برابر فروش انسانها در این کشور به عنوان برده سکوت کند.
ژان کلود یونکر افزود، شمار زیادی از آوارگان در لیبی که امکان مهاجرت را دارند در اردوگاهها مورد تجاوز، قتل و یا غارت قرار می گیرند.
یونکر همچنین با انتقاد از کشورهای اروپایی که از پیشنهادات کمیسیون اروپا پیروی نمی کنند، افزود، نباید برای ورود مهاجران به اروپا سختگیری شود و باید برای کسانی که می خواهند به اروپا بیایند راههای قانونی ایجاد شود.
رییس کمیسیون اروپا افزود، اگر مهاجران که عموما فقیر و نیازمند هستند نتوانند از راههای قانونی وارد اروپا شوند ازراههای غیرقانونی وارد خواهند شد.
یونکر گفت، کمیسیون اروپا در سال 2001 پیشنهاد سامانه مشترک برای محافظت از مرزهای بیرونی را مطرح کرد؛ کشورهای عضو این پیشنهاد را در آن زمان رد کردند، اما در حال حاضر متوجه شده اند اجرای این طرح لازم است.
برخی شبکه های تلویزیونی چند روز پیش گزارشی پخش کردند که نشان می داد، مهاجران آفریقایی در مزایده ای در لیبی به قیمت 400 دلار خرید و فروش می شدند.
در پی پخش این گزارش، موجی از محکومیت بین المللی علیه این جنایت انسانی ایجاد شده است.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز این خبر را وحشتناک خوانده است.
لیبی از زمان مداخله نظامی آمریکا و هم پیمانانش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در سال 2011، صحنه بی ثباتی سیاسی است.
بحران بی سابقه پناهجویان در نتیجه سیاست های مداخله جویانه غرب عمدتا در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ایجاد شد و اروپا را نیز درگیر کرده است.
تاکید شورای امنیت سازمان ملل بر مبارزه با قاچاق انسان در آفریقا
شورای امنیت سازمان ملل،بر ضرورت مبارزه با قاچاق انسان و برده فروشی در قاره آفریقا و ریشه کنی این پدیده تاکید کرد.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل روز سه شنبه در جلسه ای که به درخواست فرانسه برای بررسی مسئله قاچاق انسان و فروش مهاجران آفریقایی به عنوان برده تشکیل شد ،برضرورت ارتقای حقوق پناهندگی، مبارزه با شبکه های قاچاق انسان و حمایت بیشتر از مقامات دولت لیبی تاکید کردند.
«فیلیپو گراندی» کمیسر عالی آوارگان سازمان ملل، در این جلسه گفت، باید با پدیده برده داری و برده فروشی و همچنین دیگر اشکال نقض فاحش حقوق آوارگان و پناهندگانی که قصد دارند از آفریقا عبور کنند مقابله کرد.
بر اساس اعلام سازمان ملل، هر ماه هزاران تن از اتباع کشورهای بحران زده یا جنگ زده آفریقایی برای فرار از هرج و مرج و ناآرامی هایی که در این کشور وجود دارد تلاش می کنند از طریق خاک لیبی و با عبور از دریای مدیترانه خود را به اروپا برسانند.
هزاران آواره که در مسیر پرمخاطره خود برای رفتن به اروپا در دریای مدیترانه رهگیری یا نجات داده شده اند، در مراکز نگهداری در خاک لیبی به سر می برند.
اتحادیه افریقا درباره خرید و فروش مهاجران در لیبی تحقیق میکند
اتحادیه افریقا تحقیقات درباره خرید و فروش مهاجران افریقایی به عنوان برده در لیبی را آغاز می کند.
«موسی فکی» (Musa Jawi Mohammad) رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا در مقر این اتحادیه در آدیس آبابا گفت، اتحادیه آفریقا تلاش خواهد کرد برای تحقیقات به مراکز بازداشت غیر قانونی که مهاجران بدون تفهیم اتهام در آنها نگهداری می شوند دسترسی پیدا کند.
موسی فکی از مقامات لیبی خواست به این تحقیقات کمک کنند.
فکی تاکید کرد، با جنایتکاران براساس عدالت رفتار خواهد شد.
اتحادیه آفریقا همچنین از 55 کشور عضو خود خواسته است برای بازگشت مهاجران دستگیر شده در لیبی به کشورهایشان، کمک کنند.
«فرانسین مویومبا» رئیس اتحادیه جوانان پان آفریکن نیز روز گذشته در بیانیه ای فروش مهاجران به عنوان برده در لیبی را محکوم کرد.رئیس اتحادیه جوانان پان آفریکن از سران کشورهای آفریقا خواست، به وظایف خود در قبال تضمین بازگشت هموطنانشان عمل کنند.
116/110
بیشتر بخوانید:
اتحادیه افریقا درباره خرید و فروش مهاجران در لیبی تحقیق میکند
انتقاد از فروش مهاجران به عنوان برده در لیبی
وضعیت وخیم مهاجران آفریقا در لیبی/ تحلیل