برخی گمانه زنی ها حکایت از آن دارد که فارغ از پیروزی «دونالد ترامپ» یا «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر، ایالات متحده با درگیری و آشوب خیابانی همراه خواهد شد.
در روزهای اخیر برخی از مقامات دولت فدرال و دولت های ایالتی، از برنامه های خود برای رویارویی با وضعیت بغرنج امنیتی پس از انتخابات خبر داده اند.
وزارت امنیت داخلی و پلیس فدرال امریکا نیز به مقامات برگزاری انتخابات هشدار داده اند که مراقب تعرضات احتمالی در زمان رای گیری و روزهای پس از آن باشند.
تاکید مداوم «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر حتمی بودن تقلب در انتخابات سال جاری، فضای روانی نگران کننده ای را در جامعه این کشور ایجاد کرده است. وی بارها گفته است یا در انتخابات ریاست جمهوری پیروز می شود یا این که در انتخابات تقلب شده است. ارزیابی ها حکایت از آن دارد که گروه کثیری از حامیان ترامپ، شکست رئیس جمهوری آمریکا با تقلب را باور کرده اند. نکته مهم این که بسیاری از این افراد، مسلح نیز هستند و آموزش های نظامی دیده اند.
روزنامه "یواس ای تودی" به نقل از سازمان های نظارتی بر فعالیت میلیشیاها در آمریکا، فهرستی از 9 گروه میلیشیایی را منتشر کرده است که احتمالا در ناآرامی های پس از انتخابات شرکت خواهند داشت.
این گروه ها معتقدند ائتلافی از سیاستمداران فاسد به همراه رسانه های جعلی در حال تلاش برای ربودن آرای ترامپ هستند تا به قول رئیس جمهوری کنونی آمریکا، نظام سرمایه داری را سرنگون و "کابوس سوسیالیسم" را در این کشور حاکم سازند.
از دید این افراد، اصل احترام به مالکیت خصوصی، اجرای متمم دوم قانون اساسی در ارتباط با آزادی اسلحه و استقلال آمریکا در برابر نهادهای بین المللی بستگی به پیروزی مجدد «دونالد ترامپ» در انتخابات دارد. از این رو، به نظر می رسد این گروه ها برای باقی نگهداشتن ترامپ در انتخاباتی پر چالش همچون انتخابات امسال، به اسلحه نیز متوسل شوند.
البته خطر ناامنی های انتخاباتی فقط مختص به شبه نظامیان راستگرا نیست، بلکه گروه های افراطی چپگرا نیز به عنوان خطری برای جامعه آمریکا قلمداد می شوند.
برخی از اعضای این گروه ها از جمله گروه آنتیفا (Antifa) در ماه های اخیر، به بهانه تبعیض نژادی در آمریکا و برخورد خشن ماموران پلیس با رنگین پوستان، در برخی از شهرها آشوب به پا کردند. پیش بینی می شود در صورت اعلام پیروزی زودهنگام از سوی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری یا به درازا کشیده شدن شمارش آرا و اعلام نتایج آن، گروه های افراطی چپگرا، خشونت های خود را در برخی از مناطق آمریکا شدت بخشند.
با این حال، خطر بزرگتر زمانی از راه خواهد رسید که گروه های افراطی راستگرا با گروه های افراطی چپگرا درگیری مسلحانه به راه اندازند. در این صورت، کنترل اوضاع امنیتی در آمریکا، کشور گرفتار در بحران های سه گانه کرونا، بیکاری و نژادی، می تواند عواقب وخیمی به همراه آورد.
در این راستا سایت بازفید (BuzzFeed) درگزارشی به قلم نقل پیتر آلدهوس (Peter Aldhous) از پژوهشگرانی که «شاخص تنش سیاسی» را ابداع کرده اند، نوشت: صرف نظر از نتیجه انتخابات، آمریکا کماکان درگیر خشونت و اعتراض خواهد بود.
نویسنده: امیرعلی ابوالفتح
118
بیشتر بخوانید:
آخرین نظرسنجیها از انتخابات امریکا؛ بایدن 7.9 درصد جلوتر است
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ بیش از 85 میلیون نفر رأی دادند