سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه کمیته ای اضطراری برای بررسی لزوم اعلام وضعیت اضطراری در سطح جهان  به دلیل شیوع فزاینده «آبله میمون»» تشکیل داد.

«آبله میمون» بیماری نادر و شبیه به آبله است که به‌ تازگی شمار افراد مبتلا به آن در جهان به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

این بیماری نخستین‌بار طی سال 1958 در بین میمون‌های آزمایشگاهی کشف شد. مدتی بعد شواهدی از عفونت ویروس عامل آن در تعدادی از جوندگان آفریقایی نیز یافت شد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که بیماری «آبله میمون» می‌تواند موش و خرگوش را نیز آلوده کند. در سال 1970 برای نخستین‌بار این بیماری در انسان‌ها گزارش شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اعلام «آبله میمون» به عنوان یک وضعیت اضطراری جهانی به آن معناست است که سازمان جهانی بهداشت این شیوع را یک «اتفاق فوق العاده» می داند و خطر گسترش این بیماری در کشورهای بیشتری وجود دارد و احتمالاً نیاز به واکنش جهانی را در پی خواهد داشت.

همچنین به واسطه این اقدام، بیماری «آبله میمون» به لحاظ طبقه بندی، در دسته مشابهی با همه‌گیری کووید- 19 قرار خواهد گرفت.

سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرده است، انتظار ندارد تا پیش از روز جمعه تصمیمات اتخاذ شده توسط کمیته اضطراری خود را اعلام کند.

بسیاری از دانشمندان تردید دارند که چنین اعلامیه ای به مهار این بیماری همه گیر کمک کند.

هفته گذشته، «تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، شیوع «آبله میمون» در بیش از 40 کشور جهان، که عمدتا در اروپا هستند را «غیر معمول و نگران کننده» توصیف کرده بود.

درحالیکه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان رو به کاهش گذاشته و برخی از کشورها محدودیت های کرونایی از جمله زدن ماسک در فضاهای عمومی را لغو کرده اند، شیوع ویروس آبله میمون نگرانی جهانیان را برانگیخته است.

علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی است.

التهابات پوستی نیز ممکن است ایجاد شود که معمولاً روی صورت قبل از انتشار به سایر قسمت‌های بدن مشاهده می‌شود.

این بیماری در حال حاضر در اروپا شیوع بیشتری داشته است.

به گفته پزشکان، ویروس «آبله میمون» عموما از طریق تماس با مایعات آلوده بدن فرد بیمار، زخم‌های فرد مبتلا و ترشحات مخاطی و قطرات تنفسی بزرگ و آلوده منتقل می‌شود. بنابراین انتقال تنفسی انسان به انسان نیازمند به تماس طولانی و مستقیم  است. همچنین انتقال مادر به جنین نیز از طریق جفت مشاهده شده است.

بیشتر موارد این ویروس خفیف و در مواردی هم  شبیه آبله مرغان است که طی چند هفته خود به خود برطرف می‌شود.

117