ایران پرس- پارلمان آلمان یک بسته قانونی جدید برای تشدید قوانین پناهندگی، به منظور تسهیل و تسریع روند اخراج پناهجویان را به تصویب رساند.

بر اساس این قوانین، پناهجویانی که درخواست پناهندگی آن ها رد شده است، باید در آینده، سریع تر و به صورت مستمر از آلمان اخراج شوند. «توماس دی مایزیر» وزیر کشور آلمان نیز از تشدید قوانین پناهندگان در این کشور حمایت کرد.

برغم اینکه آلمان از زمان شکل گیری بحران پناهجویان، در چارچوب سیاست «درهای باز» «آنگلا مرکل » صدر اعظم این کشور، صدها هزار نفر از آنها را پذیرش کرده است، اما سیل روز افزون پناهجویان و دشواری کنترل و سامان دادن به آنها در کنار مخالفت های روز افزون داخلی چه از جانب افکار عمومی و چه از سوی برخی احزاب، در نهایت باعث شده است تا دولت ائتلافی این کشور، تجدید نظر کلی در سیاست پذیرش پناهجویان را مد نظر قرار دهد. این تجدید نظر ناظر بر تشدید محدودیت ها و نیز تدابیر جدید برای عدم پذیرش پناهجویان واخراج آنها از آلمان است.

انتقاد شدید به تصویب قوانین جدید علیه پناهجویان در پارلمان آلمان

تصویب بسته قانونی جدید در پارلمان آلمان نیز بر همین اساس انجام گرفته است. با این حال این مساله، انتقاد شدید سازمان های حقوق بشری و سازمان های مردم نهاد وبرخی احزاب را به دنبال داشته است. این مساله با توجه به محدویت های جدید علیه پناهجویان تا حد زیادی با واقعیت تطبیق دارد.

کما اینکه بر اساس قوانین جدید کسی که حق اقامت در آلمان ندارد و به صورت داوطلبانه این کشور را ترک نکرده و همزمان اطلاعات غلطی درباره هویت خود ارائه می دهد، باید در آینده در انتظار محدودیت هایی در تردد باشد. همچنین طبق قوانین جدید، اخراج افرادی که احتمال حملات تروریستی و جرائم سخت از طرف آن ها وجود دارد، باید گسترش یابد و نظارت و کنترل بر آن ها با مچ بندهای الکترونیکی تسهیل شود.

از سوی دیگر در چارچوب قوانین جدید، سازمان فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان این امکان را می یابد که اطلاعات تلفن های همراه پناهجویان بدون اسناد شناسایی را برای احراز هویت آن ها مورد بررسی قرار دهد. بدین ترتیب در آینده نزدیک ، اقدامات علیه پناهجویان در آلمان تشدید خواهد شد.

بحران پناهجویان، مهمترین چالش ها آنگلا مرکل برای کسب چهارمین منصب صدراعظمی

نباید فراموش کرد که در عرصه سیاست داخلی آلمان، یکی از مهمترین چالش ها برای آنگلا مرکل که قصد دارد تا برای چهارمین بار پس از انتخابات پارلمانی سپتامبر 2017 به منصب صدر اعظمی دست یابد، بحران پناهجویان است که اکنون به مساله پیچیده ای تبدیل شده است. در واقع مرکل نه فقط در سطح احزاب آلمانی با مخالفت های جدی در باره سیاست اش در قبال پناهجویان مواجه است بلکه حتی در داخل دولت آلمان نیز مخالفان جدی دارد.

ازجمله «زیگمارگابریل» معاون صدر اعظم و وزیر امور خارجه آلمان مخالفت خود را با برنامه های آنگلا مرکل در این زمینه ابراز کرده است. هم چنین برغم حمایت حزب سوسیال مسیحی به عنوان یکی از احزاب ائتلاف مسیحی از مرکل، کماکان اختلافات مهمی بین مرکل و هورست زیهوفر رهبر این حزب وجود دارد.

یکی از مهمترین موارد این اختلافات، دیدگاه کاملا متفاوت این دو، بر سر بحران پناهجویان و چگونگی برخورد با آن است. به همین دلیل، مرکل برای جلب آرای آلمانی ها به حزب خود یعنی حزب دموکرات مسیحی در انتخابات پارلمانی سپتامبر 2017 ناچار است تا اقدامات مهم و تاثیر گذاری به منظور کنترل بحران پناهجویان صورت دهد تا مقبولیت و محبوبیت وی و حزبش در صحنه سیاسی آلمان افزایش یابد. تصویب بسته قوانین جدید علیه پناهجویان که با حمایت آشکار وزیر کشور آلمان نیز مواجه شده ،در همین راستا صورت گرفته است.118/112

بیشتر بخوانید:

تشدید فشار آلمان بر پناهجویان/ تحلیل

ثبت 3500 حمله ضد پناهجویان در آلمان

تشدید اختلافات در آلمان و اتحادیه اروپا درباره پناهجویان/ تحلیل