به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «علی ربیعی» امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره حاشیه های اخیر پیرامون حذف بودجه غربالگری از بودجه 1400 در مجلس، این بحثها را غیرکارشناسی خواند و افزود: اتفاقا باید باید بودجه بیشتری برای آن در نظر بگیریم، زیرا به خاطر هزینه های سنگین آن، برخی خانواده ها قادر به انجام نیستند و همه باید بتوانند از آثار مثبت غربالگری بر سلامت جامعه بهره ببرند.
ربیعی با بیان اینکه دولت با حذف غربالگری مخالف است، افزود: خوشبختانه رئیس کمیسیون پزشکی مجلس هم در برابر اظهارات غیرکارشناسی، موضع درستی در این زمینه داشتند.
سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد که غربالگری هرگز اجباری نبوده و اقدامی داوطلبانه است.
طرح حذف غربالگری در مجلس یازدهم
به تازگی حذف اجباری غربالگری در مجلس یازدهم مطرح شده که البته هنوز به طور کامل موافقت با آن نشده است و رایزنیهای نمایندگان پیرامونش ادامه دارد.
این طرح شامل 2بند است که بند اول آن مبنی بر حذف غربالگری اجباری برای تمام سنین مصوب شده و گفته می شود در قانون، لزوم انجام غربالگری دومرحلهای به صورت الزامآور وجود داشته اگرچه مادر میتوانست به تشخیص خود هیچکدام از مراحل غربالگری را انجام ندهد اما این امر توسط بسیاری از پزشکان به مادر توصیه میشود.
حاشیه های این موضوع از چند روز پیش شدت گرفت که کبری خزعلی، رییس شورای اجتماعی زنان، در توییتی نوشت با تلاش «نمایندگان انقلابی مجلس اجبار مادران به غربالگری پیش از زایمان» برداشته شده است؛
این توئیت پس از چندی از سوی او حذف شد اما کاربران فضای مجازی انتقادات بسیاری به آن کردند.
احتمال تولد 3 هزار سندروم داون بدون انجام آزمایش
این تبریک از سوی خزعلی در حالی بیان شد که رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت 26 تیر ماه سال جاری با بیان اینکه حتی در حال حاضر غربالگریهای پیش از تولد فاقد پوشش کافی در کشور بوده، گفته است که بدون مداخله پیشگیرانه سالیانه در کشور حدود ۳ هزار مبتلا به سندروم داون متولد میشوند، به عبارت دیگر در صورتی که جنین بدون بررسی به دنیا بیاید احتمال چنین تولدهایی وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
غربالگری 72 میلیون ایرانی در طرح ملی مقابله با کرونا