به گزارش خبرگزاری ایران پرس، شرکت دانش بنیان «هوم ایمن زیست فناور» با همکاری شرکت «بیوسان فارمد» وابسته به مجموعه دارویی برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) موفق به ساخت نخستین نمونه واکسن نوترکیب نسل جدید علیه ویروس کرونا شد.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان هوم ایمن زیست فناور روز سه شنبه در نشست خبری معرفی ساخت نخستین نمونه واکسن نوترکیب نسل جدید کرونا که در سالن همایش آزمایشگاه جامع دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: ساخت نمونه واکسن کرونا مبتنی بر ویروس سرخک است که این شیوه تولید به عنوان نسل پیشرفته یا نسل سوم ساخت واکسن هستند.
«بابک نگاهداری» افزود: این اقدام به همت متخصصان شرکت دانش بنیان هوم ایمن زیست فناور با همکاری شرکت بیوسام وابسته به مجموعه دارویی برکت زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به ثمر رسید.
وی با بیان اینکه این محصول یک دستاورد بزرگ فناورانه برای کشور است، خاطرنشان کرد: در طراحی و ساخت این واکسن از همکاری مشاورین خارجی هم استفاده شده است.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان هوم ایمن زیست فناور ادامه داد: در این طرح بخشی از ژن ویروس کرونا استخراج و در داخل یک ژن ویروس سرخک منتقل شد و یک ویروس جدید نوترکیب تولید کردیم که هم واکسن سرخک و هم واکسن کرونا می تواند تلقی شود.
نگاهداری یادآور شد: فناوری این واکسن پیشرفته در اختیار تعداد بسیار محدودی از کشورهای دنیا قرار دارد و ایران هم در زمره این کشورها قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در حال ورود به فاز حیوانی این محصول پیشرفته هستیم و برنامه ریزی شده است که این کار در آبان ماه امسال بر روی میمون انجام شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان همچنین اظهار داشت: با یک شرکت چینی مذاکره شده که تست های حیوانی در آن کشور هم انجام شود؛ برای این که وقتی محصول به تولید انبوه رسید قابلیت حضور در بازارهای بین المللی را داشته باشد.
گفتنی است، ساخت واکسن نسل جدید کرونا، مبتنی بر فناوری بسیار پیشرفته است که درحال حاضر در اختیار پنج مجموعه فناور جهان است.
تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان به بیش از 41 میلیون نفر رسیده است که از این تعداد حدود یک میلیون و 120 هزار نفر جان خود را از دست دادند و بیش از 30 میلیون نفر هم بهبود یافتهاند.
ویروس کرونا با نام رسمی کووید- 19 اواخر سال گذشته میلادی (دسامبر 2019) در شهر «ووهان» Wuhan در استان «هوبئی» شرق چین مشاهده شد و اکنون تقریبا به همه کشورهای جهان سرایت کرده است.
117
بیشتر بخوانید:
موفقیت 3شرکت دانشبنیان ایرانی برای ساخت واکسن کرونا
تولید مشترک واکسن کووید- 19 در دستور کار ایران و روسیه