تهران- ایران پرس: رئیس سازمان صدا وسیما با بیان اینکه حدود 130 شبکه به زبان فارسی و حدود 140 شبکه با لهجه اقوام ایرانی فعالانه علیه کشورمان برنامه پخش می‌کنند، گفت: ما باید ازنظر حقوقی بتوانیم این هجمه را پیگیری و خنثی کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «عبدالعلی علی عسکری» در نخستین نشست شورای تخصصی و راهبردی امور حقوقی رسانه ملی با اشاره به وضعیت مشابه در فضای مجازی و استفاده دشمنان از این عرصه برای تخریب جمهوری اسلامی ایران گفت: این هجمه جنبه‌های مختلفی دارد که یکی از آن‌ها جنبه حقوقی است که بسیار مهم و گسترده است.

رئیس رسانه ملی با تاکید بر نقش شورا‌های راهبردی امور حقوقی رسانه ملی در احقاق حقوق صداوسیما و استفاده از این ظرفیت برای ارائه آموزش به مردم در زمینه مسائل حقوقی اظهار داشت: ما می‌کوشیم صداوسیما همان دانشگاهی شود که امام خمینی (ره) فرمودند و همان کانون انتشار افکار و عقاید اسلامی‌بشود که مقام معظم رهبری تکلیف کرده‌اند. 

تقویت نگاه حقوقی به مسائل رسانه ملی

علی عسکری در ادامه با بیان اینکه سازمان صداوسیما در گذشته آن‌طور که باید بر جنبه‌های حقوقی فعالیت‌هایش متمرکز نبوده است، گفت: هر روند اجتماعی و فرآیندی که شکل می‌گیرد، یک لایه حقوقی دارد. تحولات و تغییر رفتار‌های اجتماعی، شکل‌گیری نهاد‌های جدید یا انحلال نهاد‌های پیشین و ... همگی، جامعه را نیازمند وضع قوانین جدید و تغییر مقررات قبلی می‌سازد.

وی با بیان اینکه سازمان صداوسیما یکی از پیچیده‌ترین سازمان‌های کشور ازنظر تعدد وظایف و گستردگی فعالیت‌ها محسوب می‌شود، افزود: ازاین‌رو، عملکرد رسانه ملی نیز از جنبه‌های مختلف مشمول حقوق و امور حقوقی است.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه سازمان صداوسیما در حوزه فناوری و زیرساخت‌های فنی با مسائل حقوقی متعددی مواجه است، اظهار داشت: در کنار این‌ها سازمان دارای اموال مختلف مادی و معنوی است که پیگیری مسائل حقوقی آن‌ها پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

رسانه ملی؛ پرچم‌دار هماهنگی ماهواره‌ای کشور

علی عسکری با اشاره به حقوق سازمان در حوزه انتشار محتوا نیز گفت: برای نمونه، ما در این حوزه در بحث انتشار از طریق ماهواره بسیار فعال هستیم؛ به‌طوری‌که حدود 80 درصد استعداد ماهواره کشور در اختیار رسانه ملی است و با در نظر داشتن مسائل حقوقی خاص این حوزه، پرچم‌دار هماهنگی‌های ماهواره‌ای کشور هستیم.

وی همچنین با اشاره به اینکه حوزه انتشار سیگنال زمینی از دیگر حوزه‌هایی است که شامل امور حقوقی می‌شود، افزود: ازآنجایی‌که رسانه ملی سازمانی رسانه‌ای است، از فضای مجازی و بستر اینترنت هم استفاده گسترده‌ای می‌کند و این عرصه هم مباحث حقوقی بسیار پیچیده‌ای دارد.

رئیس سازمان صداوسیما از حوزه تنظیم مقررات در زمینه انتشار صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی هم به‌عنوان عرصه جدیدی یاد کرد که با توجه به تدبیر و فرمایش رهبر معظم انقلاب بر عهده این سازمان گذاشته‌شده و تأکید کرد: این عرصه نیز مهم است و صداوسیما موظف است در حوزه تنظیم‌گری و رگلاتوری به آن نظم بخشد.

علی عسکری با بیان اینکه بحث تنظیم‌گری مبحث جدیدی در دنیای امروز است، گفت: رسانه ملی با ایجاد سازمان ساترا، بار مسئولیت امور در این حوزه را در کشور بر دوش گرفته است. این بخش بستر حقوقی مهمی دارد، به‌طوری‌که باید هم به حقوق مالکیت معنوی و هم تنظیم‌گری در انتشار محتوا توجه کند.

 نخستین نشست شورای تخصصی و راهبردی امور حقوقی رسانه ملی روز سه شنبه با حضور معاون امور حقوقی و مجلس صداوسیما، جمعی از مدیران این معاونت، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، جمعی از مسئولان قضایی و نمایندگان حقوقی قوای سه‌گانه برگزار شد.

117