«سلوان مومیکا» شهروند سوئدی عراقی الاصل در این تجمع، بار دیگر با حمایت پلیس سوئد به قرآن کریم هتاکی کرد و پرچم عراق را آتش زد.
پلیس سوئد چند روز قبل اعلام کرد که برای برگزاری یک تجمع اعتراضی در بیرون سفارت عراق در استکهلم مجوز صادر کرده است. در همین حال، برخی رسانه ها گزارش دادند، سازمان دهندگان این تجمع اعتراضی قصد سوزاندن مجدد کتاب مقدس مسلمانان را دارند.
این اقدام خشم مسلمانان جهان، به ویژه مسلمانان عراق را در پی داشت به طوری که مردم بغداد در خیابان های اطراف سفارت سوئد در این شهر تجمع کرده و با حمله به درهای اصلی سفارت سوئد، بخش هایی از ساختمان سفارت را آتش زدند.
این وضعیت، روابط دیپلماتیک بین دو کشور عراق و سوئد را دچار تنش کرد به طوری که سفیر سوئد از خاک عراق اخراج شد. دفتر نخست وزیری عراق، پیشتر به استکهلم هشدار داده بود که در صورت اهانت مجدد به قرآن کریم ، روابط با سوئد را قطع می کند.
روند اسلام ستیزی و خشونت علیه مسلمانان در سال های اخیر در کشورهای اروپایی شدت گرفته است. ظهور و نقش آفرینی فزاینده جنبش ها و احزاب راست گرای افراطی همچنین ایجاد فضای تبلیغی علیه مسلمانان توسط دولت های غربی سبب شده تا کشورهای اروپایی با ادعای احترام به آزادی بیان، این فرصت را در اختیار اهانت کنندگان به مقدسات بیش از یک و نیم میلیارد انسان در سرتاسر جهان بدهند.
این درحالی است که چندی پیش « میگل موراتینوس» نماینده عالی اتحاد تمدن های سازمان ملل متحد بر اهمیت حفظ آزادی بیان به عنوان یک حق اساسی بشر تاکید دارد اما در عین حال هشدار داد که هتک حرمت کتب مقدس و عبادتگاه ها و همچنین نمادهای مذهبی، غیرقابل قبول است و می تواند منجر به تحریک خشونت شود.
نگاهی به معیارهای دوگانه کشورهای غربی در باره آزادی نشان می دهد که موضوع آزادی از نظر آنها تنها زمانی مصداق دارد که موضوعاتی چون اسلام هراسی، اسلام ستیزی و توهین به مقدسات مسلمانان مطرح باشد و در غیر این موارد، دولت های اروپایی مفهومی برای آزادی را تعریف نمی کنند. چنانکه در مورد موضوع هولوکاست به شدت علیه افرادی که در این زمینه موضعی غیر مرسوم یا غیر مجاز از دیدگاه این دولت ها گرفته اند، واکنش نشان داده و حتی آنان را زندانی هم کرده اند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در این زمینه گفت: هرگز نباید از آزادی بیان به عنوان بهانه ای برای تحقیر دیگران استفاده کرد و دادن اجازه به چنین کارهایی مانند آتش زدن کتب متعلق به ادیان، مردود و محکوم است.
اکنون تکرار بی حرمتی به قرآن کریم نشان می دهد کشورهای غربی در یک سیاست واحد و تعریف شده، ابایی از بی حرمتی به مسلمانان و اعتقادات آنان ندارند وهمچنان در قالب های مختلف، سیاست اسلام ستیزی را دنبال می کنند. از این رو، به نظر می رسد کشورهای اسلامی باید موضعی محکم تر و هماهنگ تر اتخاد کنند به ویژه سازمان هایی چون سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب و نظایر آن، ضمن محکوم کردن این اقدام گام های عملی در راستای مبارزه با این سیاست بردارند.
قطع مناسبات سیاسی - تجاری کشورهای اسلامی با سوئد یا تحریم کالاهای سوئدی می تواند بخشی از کارزار گسترده مسلمانان علیه اقدام دولت سوئد در صدور مجوز قرآن سوزی در این کشور باشد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
112
بیشتر بخوانید:
پاکستان اهانت مجدد به قرآن کریم در سوئد را محکوم کرد
محکومیت اهانت مجدد به قرآن کریم در سوئد از سوی وزرای خارجه ایران و عراق
محکومیت هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد از سوی شهروندان عراقی
نصرالله: کشورهای اسلامی سفرای سوئد را اخراج کنند
احضار سفیر سوئد به وزارت امور خارجه
تکرار هتک حرمت قرآن کریم در سوئد
بحران در روابط بغداد و استکهلم، عراق سفیر سوئد را اخراج کرد
حمله به سفارت سوئد در بغداد؛ پیامد اهانت به مقدسات اسلامی
تعطیلی سفارت سوئد در عراق تا اطلاع ثانوی