لاوروف همچنین درباره اتهامات امریکا ضد برخی از کشورها گفت، اتهام نقض حقوق بشر غالبا از سوی برخی کشورها به عنوان بهانه ای برای اعمال تحریم های اقتصادی یکجانبه استفاده می شود.
مساله حقوق بشر به دستاویزی برای اعمال فشار آمریکا به کشورهای رقیب و مخالف خود در عرصه بین المللی تبدیل شده است. با این حال طبق گزارش های منتشره از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل ،آمریکا ازبزرگترین ناقضان حقوق بشرمحسوب می شود.وزارت خارجه آمریکا در گزارش های سالانه خود، اغلب کارنامه حقوق بشرروسیه رازیر سئوال برده است.روسیه نیز متقابلا عملکرد آمریکا در زمینه حقوق بشر را مورد انتقاد قرارداده و دراین راستا وزارت خارجه روسیه گزارش هایی را درباره عملکرد منفی آمریکا در زمینه حقوق بشر ازجمله ادامه فعالیت زندان بدنام گوانتانامو منتشر کرده است.
فعالان حقوق بشر بارها درباره این بازداشتگاه که در مجموع ۷۸۰ بازداشتی را از زمان گشایش در سال ۲۰۰۲ نگه داشته، شکایت کرده اند. کارشناسان سازمان ملل بارها خواهان تعطیلی زندان گوانتانامو شده وعلیرغم هشدارهای آنها، سران آمریکا اعتنایی به این خواسته نمی کنند واین زندان مخوف تعطیل نشده است. بدرفتاری و شکنجه زندانیان در گوانتانامو همواره یکی از مسائل مطرح در باره آن بوده است.
"نیلس ملزر" Nils Melzer گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه در دسامبر2017 اعلام کرد که اطلاعاتی درباره یک زندانی در اختیار دارد که در حال شکنجه شدن در زندان گوانتانامو است. هرچند «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا قول تعطیلی این زندان مخوف را داده بود با این حال موفقیتی در این زمینه به ویژه با توجه به مخالفت کنگره تحت سیطره جمهوری خواهان پیدا نکرد. اوباما مدعی بود که باز نگهداشتن این زندان مغایر با ارزش های آمریکا است و به امنیت و جایگاه کشورش در جهان لطمه وارد می آورد.
این موضع کنگره با حمایت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روبرو شده ودر این راستا ترامپ در اواخر ژانویه 2018 فرمانی را برای ادامه فعالیت زندان گوانتانامو امضا کرد.براساس فرمان اجرایی رئیس جمهوری آمریکا، ارتش این کشور میتواند بازداشتیهای دیگری را به زندان گوانتانامو بیافزاید. به این ترتیب ترامپ همصدا با کنگره تحت سطره جمهوریخواهان بر ادامه فعالیت زندان مخوف گوانتانامو تاکید کرده است.
بااین حال اعتراضات درباره ادامه فعالیت گوانتانامو و نحوه برخورد با زندانیان آن همچنان وجود دارد. در اواسط ژانویه 2018میلادی ۱۱ تن از زندانیان گوآنتانامو از ترامپ شکایت کرده و گفتند که به دلیل اینکه مسلمان هستند به صورت غیرقانونی دربازداشت به سرمیبرند. زندان گوانتانامو را می توان لکه ننگی برای آمریکا و در عین حال نشانه آشکاری ازموضع دروغین واشنگتن در زمینه حراست از حقوق بشر دانست. به ویژه اینکه سازمان های حقوق بشری بارها وضعیت این زندان و ادامه فعالیت آن را مورد انتقاد شدید قرار داده اند.113/112
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
ترامپ تمایلی به بستن زندان گوانتانامو ندارد
درخواست مورالس برای تعطیلی زندان گوانتانامو
دونالد ترامپ برای توسعه زندان گوانتانامو تلاش می کند
تلاش دولت ترامپ برای فعال تر کردن زندان گوانتانامو/ تحلیل