ایران پرس - «عادل الجبیر» ، وزیر خارجه عربستان روز پنجشنبه در اندیشکده بروکینگز، جمهوری اسلامی ایران را که یکی از قطب های اصلی مبارزه با تروریست ها در منطقه است به حمایت از تروریسم متهم کرد و مدعی شد ایران مشکل بزرگ منطقه است.

این ادعا در حالی تکرار می شود که عربستان  تا کنون مرتکب خطاهای فراوانی شده است و این خطاها منطقه را بسوی بی ثباتی و جنگ های نیابتی سوق داده است. ریاض با سیاست هایش در منطقه سبب ایجاد القاعده و طالبان در دهه 90 میلادی، بی ثباتی در عراق از سال 2003 و تسلط  داعش و دیگر گروه های تروریستی بر عراق و سوریه شد.

این اقدامات مخرب  در راستای  سیاست های  ترامپ و همسویی عربستان با دولت امریکا به فرصتی برای تشدید سیاست های تهاجمی عربستان علیه کشورهای منطقه تبدیل شده است. وزیر خارجه عربستان در حالی ایران را به مداخله  در یمن و ایجاد بی ثباتی در منطقه  متهم می‌کند که یمن  از سه سال پیش از زمین، دریا و آسمان در محاصره ائتلاف عربی عربستان است. گزارش‌های مستند همچنین نشان می‌دهد عربستان پشت حملات تروریستی 11 سپتامبر قرار داشت و 15 نفر از 19 هواپیماربا در حادثه 11 سپتامبر، اتباع سعودی بودند. اما اکنون مقام های ریاض در ادعایی مضحک گفته اند که ایران حملات 11 سپتامبر را هماهنگ کرده است. سعودی‌ها با طرح این گونه ادعای موهوم سعی دارند بر خطاهای خود سرپوش بگذارند. «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان اکنون در سفرش به امریکا و با استفاده از رفتارهای جنون آمیز ترامپ و انتصاب «جان بولتون» به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا که یک عنصر افراط گرا و جنگ طلب شناخته می شود ؛ تلاش می کند صورت مسئله را عوض کند.

عادل الجبیر در مورد انتخاب «جان بولتون» به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا گفته است که او «مردی سرسختی بوده و موضعش در برابر ایران عاقلانه است».

«جان بولتون» همسو با  سیاستهای افراطگرایانه سعودی

روزنامه آمریکایی «هافینگتون‌پست» اما در گزارشی درباره انتصاب «جان بولتون» بعنوان مشاور امنیت ملی جدید آمریکا نوشت: «دیوانگی؛ دیوانگی لغتی است که برای اشاره به بولتون به ذهن  خطور می‌کند.»

البته درچند سال اخیر رفتارها و اظهارات متناقض ازسوی مقام های عربستان فراوان دیده شده است. شاهزادگان سعودی با موضع گیری های ناپخته، نشان دادهاند که از سیاست ورزی هیچ بهره ای ندارند. اظهارات عادل الجبیر درباره ایران ؛ در واقع  تکرار  بخشی از مواضع ‌و دید گاه هایی است که به آل سعود دیکته شده است. اما هرچه این مواضع بیشتر تکرار شود عربستان  بیشتر رسوا خواهد شد. امروزه بسیاری از صاحبنظران سیاسی عربستان را منشاء افراط گرایی می شناسند.

«نوام چامسکی» نظریه پرداز مشهور آمریکایی در گفتگو با شبکه تلویزیونی  «دموکراسی اکنون» ، از عربستان سعودی به عنوان مرکز افراط گرایی در جهان یاد کرده و می گوید: «...عربستان نه تنها تروریست ها را حمایت می کند بلکه روحانیون، مدارس و حوزه های دینی آنها این دیدگاه های افراطی را در تمامی مناطق تحت نفوذ عربستان گسترش می دهند.»

واقعیت این است که  آتش سیاست  افراطی‌گری و اشغالگری آل‌سعود و تکفیری‌ ها امروز دامن خود آنها را گرفته است و تا  زمانیکه ریاض در خدمت اهداف امریکا، بریتانیا و اسراییل در منطقه گام بردارد آرامش به منطقه باز نمی گردد. 111/114

نویسنده: جمشید امین زاده

بیشتر بخوانید:

اتهام سازی عربستان ؛همزمان با صف بندی تازه کاخ سفید علیه ایران / تحلیل

نشریه نیویورک پست از نقش عربستان در 11 سپتامبر نوشت

«جان بولتون» همسو با  سیاستهای افراطگرایانه سعودی