ایران پرس- "پاتریک مارتین ژنیه" عضو موسسه مطالعات سیاسی در فرانسه در گفت و گو با خبرگزاری اسپوتنیک به مقایسه عملکرد آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری روسیه در قبال موضوع اصلاحات در اروپا پرداخته است.

این کارشناس فرانسوی می گوید، موضع مرکل در قبال اصلاحات در اروپا را می توان به عوامل زیادی از جمله رویکرد واقع بینانه برلین در این خصوص نسبت داد.

وی همچنین با اشاره به اختلاف های فرهنگی دراین زمینه می گوید: آلمان و فرانسه و به تبع آن مرکل و ماکرون رویکردهای مختلفی نسبت به موضوع همگرایی اروپا دارند. این دو نفر به دو فرهنگ مختلف تعلق دارند و به همین دلیل آلمان همیشه از ساختارهای جدید و به ویژه ساختارهای مالی جدید همچون صندوق پولی اروپا استقبال نمی کند.

به گفته این کارشناس فرانسوی، سیاستمداران آلمانی از جمله مرکل به دلیل دارا بودن ساختار ذهنی متفاوت عمل گراتر بوده و ترجیح می دهند تا از ابزارهای موجود برای تقویت اروپا استفاده کنند.

 

ژنیه در ادامه افزود: به عقیده مرکل، کشورهای اتحادیه اروپا ابتدا باید به بازسازی این کشورها پرداخته و بدهی و بودجه خود را تحت کنترل دراورند.

وی در ادامه به "ولفگانگ شویبله" وزیر دارایی قبلی آلمان اشاره کرد که در کمک به کشورهای جنوب اروپا و به ویژه یونان بسیار محتاط عمل کرد.

به عقیده این کارشناس فرانسوی، انگلا مرکل دیگر در آلمان از جایگاه و حمایت سابق برخوردار نیست و به همین دلیل اگر وی خواستار حفظ ثبات سیاسی ائتلاف خود است، مجبور است تا در قبال بسیاری از پروژه های اروپایی محتاط تر عمل کند.

به عقیده این کارشناس اما با این وجود نمی توان گفت که ماکرون دیدگاه های حمایت گرایانه یسشتری نسبت به مرکل در قبال اروپا دارد، بلکه وی نشان داده است که در این خصوص بلند پروازانه تر ازمرکل عمل می کند.

مرکل اوایل این هفته در دیدار با ماکرون در خصوص نقشه راه اصلاحات در اروپا این موضوع را روشن کرد که در این خصوص باید به مصالحه و توافق دست یافت.

ماکرون در سخنانی در مجمع اقتصاد جهانی سال 2018 در شهر داووس در ماه ژانویه تاکید کرد که کشورهای اتحادیه اروپا باید به منظور آمادگی برای مقابله با کشورهایی همچون چین و امریکا، امسال به انجام اصلاحات اقدام کنند.

 

رئیس جمهوری فرانسه در سخنانی در سپتامبر سال 2017 در آتن با اشاره به اینکه استقلال و دموکراسی در اروپا به خطر افتاده است، متعهد شده بود رهبری جریان بازسازی در اروپا را به دست گیرد.

وی سپس در سخنانی در دانشگاه "سوربون" در پاریس پیشنهادهایی را مبنی بر ایجاد "نیروی مداخله نظامی" و "بودجه نظامی مشترک تا سال 2020" مطرح کرد. 139/110

مترجم: زهره خزائی

بیشتر بخوانید:

طرح مشترک آلمان و فرانسه برای استقلال استراتژیک اروپا در زمینه دفاعی 

دغدغه های مشترک امنیتی و اقتصادی روسای جمهوری فرانسه و آلمان/ تحلیل