"عبد الناصر جبری " دبیرکل فقید جنبش الامة لبنان ، عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب  و عضو تجمع علمای مسلمان در بیروت و از  رهبران مقاومت ، پنج شنبه گذشته (  22 دسامبر) درگذشت.

سید حسن نصرالله روز سه شنبه در مراسم گرامیداشت "عبد الناصر جبری" ، با بیان اینکه جهان اسلام امروز با پدیده خطرناکی به نام افراط گری بی حد و حصر مواجه است، تصریح کرد: ما باید با کسانی که در پی فتنه افکنی و ایجاد اختلاف میان پیروان مذاهب اسلامی هستند، مقابله کنیم. 

سید حسن نصرالله خاطر نشان کرد، تکفیر خطرناک‌ترین مسئله ای است که وارد امت اسلام شده است.  وی افزود، در برخی از محافل شیعه نیز رویکردهای معینی وجود دارند که "شیعه انگلیسی" نامیده می‌شوند و این ها نیز  روش تکفیر، خیانت و توهین به مقدسات را در پیش گرفته‌اند. نگران کننده آنست که، امروز رسانه های وابسته به غرب با تمام امکانات از رشد رویکرد تکفیری حمایت می کنند.

روابط بین‌الملل بعد از پایان جنگ سرد دچار تغییرات اساسی شد و آمریکا را به یکه تازی در بین المللی برانگیخت. آمریکا برای حفظ  موقعیت و منافع زیاده خواهانه خود با حمایت از رژیم صهیونیستی بعنوان بازوی اجرایی و نفوذ در قلب جهان اسلام، مداخله در خاورمیانه (غرب آسیا ) را در اولویت راهبردهای منطقه ای خود قرار داد. استفاده از اهرم نظامی و جنگ و تجزیه کشورهای خاورمیانه در کنار ایجاد اختلاف و درگیری فرقه ای و مذهبی  در مناطق حساس از جمله  عناصر این جریان است.

پدیده تکفیر، نیز که ارتباطی به دین یا مذهب مشخصی ندارد. ادیان دیگر در میان خود، به علت تکفیر دیگری و تلاش برای از بین بردن همدیگر، درگیری‌ها و جنگهای خونینی داشته اند. اما در محیط های عربی و اسلامی، این پدیده، با مداخله و جهت دهی استکبار و حمایت عالم نماها از گفتمان تکفیری، شدت یافته است.  

به نظر می رسد، جریان‌های تکفیری،  وسیله خوبی برای برهم زدن وحدت مسلمانان و تحقق اهداف استکبار جهانی است. مقابله با  جریان مذکور مستلزم، تدوین برنامه ای منطقی و  شناخت دقیق این جریانات است.

عناصر سلفی ـ تکفیری همگی ماهیت یکسانی ندارند و راه برخورد و مواجهه  با آنها  یکسان نیست.  از طرفی در میان جریان های سلفی ـ تکفیری افراد فریب خورده ای نیز هستند. از این رو توسعه  فرهنگی و برنامه ریزی منطقی، برای جدا سازی گروه اخیر ضروری به نظر می رسد.