ایران پرس - چین اقدامات «اشتباه» آمریکا درباره تایوان، گشت های دریایی در دریای چین جنوبی و استقرار سامانه موشکی «تاد» در کره جنوبی را موجب بی اعتمادی متقابل میان پکن و واشنگتن دانست.

«فان چانگلونگ»، معاون کمیسیون مرکزی ارتش جمهوری خلق چین در دیدار «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در پکن، تاکید کرد واشنگتن با تجدید نظر در سیاست ها و برنامه های خود به تقویت صلح و آرامش در منطقه کمک کند. در مورد روابط چین با امریکا دیدگاههای مختلفی در این کشور مطرح است برخی جریان های سیاسی و رسانه ای ،چین را مهمترین رقیب آمریکا در قرن 21 می دانند که قدرت هژمون این کشور را با چالش جدی مواجه می کند.

معتقدان به این دیدگاه بر تشدید فشارهای واشنگتن بر پکن به عنوان یک تهدید بالقوه تاکید دارند. گروه دیگر، چین را هر چند رقیب جدی امریکا می دانند اما براین باورند با مشارکت استراتژیک با پکن می توان چین را مهار و در چارچوب سیاستهای واشنگتن قرار داد. تا قبل از اواخر دوره «باراک اوباما» رئیس جمهوری قبلی امریکا نگاه قالب به چین در واشنگتن، همکاری راهبردی بود اما با بروز تحولات منطقه ای و بین المللی از جمله بحران سوریه وهمراهی نکردن امریکا از سوی چین، باعث شد تا واشنگتن سیاست گسیل نیروهای خود به شرق آسیا و محاصره چین و محدود کردن آن در مرزهایش را در دستور کار قرار دهد.

این در حالی است که  پیشتر نیز، امریکا از مسایلی همچون تایوان و حقوق بشر در چین به عنوان اهرم هایی برای اعمال فشار بر این کشور استفاده کرده است.اما «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا از زمان تبلیغات انتخاباتی اش سیاستهای تهاجمی ضد چین اتخاذ کرده که به ناارامی و بحران در شرق آسیا دامن می زند. 

حضور ناوگان دریایی امریکا در آبهای پیرامونی چین و دخالت واشنگتن در امور دریای چین جنوبی که پکن با کشورهای حاشیه آن همچون فیلیپین  اختلاف دارد در کنار دامن زدن به بحران شبه جزیره کره از جمله مواردی هستند که امریکا با استفاده از آنها مانع از استقرار صلح و ارامش در شرق آسیا می شود .

«گلدمن» کارشناس مسایل اقتصاد جهانی در امریکا بر این باور است که ترامپ چالش با چین را به سمت تجاری سوق خواهد داد که بسیار خطرناک است: «مخاطره‌ی شدت یافتن جنگ تجاری میان چین و آمریکا به‌ سرعت در حال افزایش است و آنرا باید جدی گرفت.»

با این حال چین با مدیریت بحران موفق به مهار سیاستهای تهاجمی امریکا در همه بخش های امنیتی ،سیاسی و اقتصادی شده است و این موضوع امریکا را بیشتر خشمگین می کند.  

شبکه سی ان ان در تحلیل سیاست ترامپ در قبال چین معتقد است:

«ترامپ بدون توجه به موانع احتمالی و با بزرگ پنداشتن خود، سیاست‌های تهدیدآمیز بسیاری را از جمله ضد چین تبلیغ می‌کرد اما اکنون از سوی جبهه داخلی سرخورده شده به طوریکه سیاست‌های جدید وی با انتقاد و مخالفت مردم، رسانه‌ها و بخش‌های دیگر دولت روبرو شده اند.»

در هر حال، دولت چین بر این اعتقاد است که تنها راه حل مشکلات در شرق آسیا مداخله نکردن امریکا و پایان دادن به هجمه های نظامی و امنیتی این کشور در منطقه است. 112/114

بیشتر بخوانید:

تاکید چین بر لزوم پایبندی آمریکا به سیاست چین واحد

هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل

چین: آمریکا بهتر است به فکر مشکلات خود باشد

آمریکا و چین توافقنامه نظامی امضا کردند