تحلیل؛

ایران پرس: باگذشت چند ساعت از  اعلام آتش بس در جنگ غزه مقامات صهیونیست،  به شکست مقابل مقاومت فلسطینی در این جنگ اعتراف کردند.

با اعلام آتش بس در جنگ غزه، مقامات صهیونیست به شکست ارتش رژیم صهیونیستی مقابل  گروههای مقاومت فلسطینی اعتراف کردند و اختلاف بین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و دیگر اعضای کابینه تشدید شده است. " گدعون ساعر "  وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، به شکست مقابل  حماس و ناتوانی این رژیم در آزادسازی اسرای خود در غزه اعتراف کرد.  وزیر خارجه رژیم صهیونیستی افزود : نتوانسته‌ایم اهداف جنگ در مورد این جنبش را محقق کنیم. 

" یوآو کیش "  وزیر آموزش رژیم صهیونیستی، نیز  با اشاره به دستیابی به توافق آتش‌ بس در غزه، تاکید کرد: هزینه سنگینی برای توافق با حماس متحمل شدیم. رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که کابینه این رژیم پس از جلسه‌ای طولانی، توافق تبادل اسرا و آتش‌ بس در غزه را تصویب کرده است. " ایتمار بن گویر" وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، در اعتراض به توافق آتش بس استعفا کرد.  

این توافق که با میانجیگری قطر، آمریکا و مصر انجام شد  از روز یکشنبه فردا  ۱۹ ژانویه  اجرا خواهد شد. موضوعات مهم این توافق،  درمورد تبادل اسرا و برقراری آتش بس پایدار  خواهد بود و تمامی اسرای صهیونیست که به هلاکت رسیده اند تحویل داده می شوند. اسرای صهیونیست، که در اختیار مقاومت فلسطینی بودند نیز به رژیم صهیونیستی تحویل داده می شوند. 

در مقابل رژیم صهیونیستی  با  آزادی  فلسطینی هایی که در زندانهای این رژیم هستند و  در مورد آن‌ها توافق می‌شود، موافقت کرد. مبادله در روز آتش بس، روزی که در توافقنامه به عنوان "روز اول" مشخص شده است آغاز خواهد شد. خروج ارتش رژیم صهیونیستی، از غزه نیز ازجمله مهمترین بخش های توافق آتش بس خواهد بود. 

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز (شنبه) اعلام کرد که لشکر ۹۹ ارتش این رژِیم،  به موجب توافق آتش‌ بس در غزه به تدریج از محور "نتساریم" عقب‌نشینی خواهد کرد. ارتش رژیم صهیونیستی، از محور نتساریم برای  کنترل آمد و شد در بخش شمالی و مرکزی  غزه  استفاده می کرد.  

ارتش رژیم صهیونیستی عقب نشینی تدریجی خود از مناطق حدفاصل میان شهر غزه و شمال غزه را آغاز کرده است.  ارتش رژیم صهیونیستی، بر اساس مفاد توافق آتش بس همچنین  باید از  محور فیلادلفیا در مرز غزه و مصر خارج شوند.  

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ میلادی، جنگ ویرانگری را علیه ساکنان  غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.  با وجود همه این جنایت‌ها،  مقامات رژیم صهیونیستی اعتراف کرده اند  که پس از گذشت بیش از یک سال از جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانستند به اهداف خود از این جنگ ازجمله  نابودی جنبش حماس دست یابند.

پذیرش شکست مقابل گروههای مقاومت فلسطینی  و اعتراف مقامات صهیونیست از اولین پیامدهای آتش بس در جنگ غزه بود. در این شرایط  بحران سیاسی  در سرزمین های اشغالی، بین صهیونیست های افراطی و نتانیاهو تداوم پیدا می کند.  

کابینه ائتلافی نتانیاهو، از مشارکت حزب راستگرای لیکود و احزاب وابسته به صهیونیست های افراطی شکل گرفته است و این گروه مخالف هرگونه توافق با حماس هستند و از ادامه جنگ در غزه  حمایت می کنند. 

"بن گویر"، و "بزالل اسموتریچ" وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، از صهیونیست های افراطی هستند که هشدار داده بودند در صورت اجرایی شدن آتش بس و توقف جنگ غزه از کابینه نتانیاهو کناره گیری می کنند.  

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در پی دعوت ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی این رژیم از اسموتریچ وزیر دارایی، برای استعفا از کابینه، با او جلسه‌ای اضطراری برگزار کرد.

اجرای آتش بس، وضعیت کابینه نتانیاهو را بی ثبات تر خواهد کرد و در صورت به توافق نرسیدن با صهیونیست های افراطی شرایط برای برگزاری انتخابات زودهنگام فراهم می شود. 

نتانیاهو، و صهیونیست های افراطی حامی او در به نتیجه رساندن وعده های خود در جنگ غزه شکست  خوردند و باوجود حمایت های همه جانبه مالی و تسلیحاتی  آمریکا و غرب از رژیم صهیونیستی آتش بس شکستی تمام عیار برای تل آویو بود. 

باتوجه به نارضایتی های گسترده در سرزمین های اشغالی، نتانیاهو و  حامیانش  در روزهای آینده ناچار به کناره گیری هستند. برگزاری انتخابات زودهنگام در سرزمین های اشغالی نیز وضعیت بحرانی را تغییر نخواهد داد و فروپاشی سیاسی  در تل آویو اجتناب ناپذیر است. 

نویسنده: احسان شاه ابراهیم