ایران پرس- «آلکساندر ووچیچ» Aleksandar Vucic رییس جمهوری صربستان در سفر به اتریش اعلام کرد که کشورش برای عضویت در اتحادیه اروپا تلاش می کند همه معیارهای این اتحادیه را ازجمله گفتگو با کوزوو را که یکی از شرایط عضویت در این اتحادیه است، دنبال می کند.

«سباستین کورتس» صدراعظم اتریش هم ضمن اعلام حمایت از درخواست عضویت بلگراد در اتحادیه اروپا، مهمترین مساله در روند عضویت صربستان را مبارزه علیه فساد و اتخاذ تدابیری برای رفع اختلافات با کوزوو دانست.

 «وویچ رئیس جمهور صربستان»

بررسی اهداف سفر رئیس جمهوری صربستان به وین

هدف مهم سفر«رئیس جمهوری صربستان» به وین، رفع موانع پیش رو و نیز تاکید برجدیت بلگرادبرای عضویت در اتحادیه اروپا است

یکی از اهداف سفر«ووچیچ» به اتریش پیگیری گسترش روابط تجاری واقتصادی بود.

ازنگاه وی افزایش ثبات و امنیت، شرایط لازم برای توسعه اقتصادی از جمله افزایش سرمایه گذاری خارجی را فراهم خواهد ساخت.

با این حال هدف مهم سفر«رئیس جمهوری صربستان» به وین، رفع موانع پیش رو و نیز تاکید برجدیت بلگراد برای رسیدن به هدف مهم خود یعنی عضویت در اتحادیه اروپا است.

علاوه بر صربستان کشورهای مونته نگرو، آلبانی، مقدونیه، بوسنی وهرزگوین و منطقه کوزوو نیز خواستار عضویت در اتحایه اروپا هستند.

«ژان کلود یونکر» رییس کمیسیون اتحادیه اروپا

«ژان کلود یونکر» رییس کمیسیون اتحادیه اروپا پیشتر اعلام کرده بود، که دور بعدی گسترش اعضای اتحادیه اروپا سال 2025 خواهدبود.

با این حال موانع جدی دراین زمینه وجود دارد.

صربستان همچنان کوزوو را به عنوان یک کشوربه رسمیت نمی شناسد و تلاش اخیر بلگراد برای ادامه گفتگوها با کوزوو به دلیل قتل یکی از رهبران صرب در شمال کوزوو بار دیگر متوقف شده است.

درواقع مهمترین مساله صربستان در عرصه سیاست خارجی وکلید عضویت آن در اتحادیه اروپا، حل معضل کوزوو است.

«ولادیمیر بروتر» Vladimir Bruterکارشناس سیاسی معتقد است که، مناسبات با روسیه،  دلیل اصلی کند شدن فرایند همگرایی اروپایی صربستان نیست، بلکه لاینحل ماندن مسأله کوزوو و اینکه سریعترین راه رسیدن به اتحادیه اروپا عضویت در ناتو است که  صربستان هم اکنون تمایلی به انجام این کار ندارد، علت اصلی است.

صربستان تاکنون بیش از 30 دور مذاکرات سخت با کوزوو با میانجی گری اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافق با این منطقه داشته است.

مناقشه بین کوزوو و صربستان

به رغم ادامه مذاکرات و نیز امضای برخی توافقنامه ها، بلگراد با تاکید بر این که کوزوو استان جنوبی صربستان است، اعلام یک جانبه استقلال آن را به رسمیت نمی شناسد و خواهان باطل کردن سند استقلال کوزوو از راه های دیپلماتیک وصلح آمیزاست.

اختلافات دو طرف نیز در مواردی مانند وضعیت صربهای ساکن شمال کوزوو به قوت خود باقی مانده است.

می توان پیش بینی کرد که به رغم تمایل شدید بلگراد برای عضویت در اتحادیه اروپا که شرط آن حل مساله کوزوو است، اما صربستان حداکثر تلاش ممکن را برای جلوگیری از جدایی کوزوو از این کشور صورت خواهد داد.

در این راستا برخی از تحلیگران صرب بر این عقیده هستند که دیر یا زود مناقشه بین کوزوو و صربستان تشدید خواهد شد.

با این حال بلگراد بر این گمان است که ثبات و صلح، کلید اصلی برای پیشرفت و توسعه بالکان است وبه همین دلیل تلاش های خود را برای کاهش بحران در این حوزه به ویژه در کوزوو افزایش داده است.

نویسنده: میرطاهر

136/116

بیشتر بخوانید:

وعده یونکر برای پیوستن صربستان و مونته نگرو به اتحادیه اروپا تا سال 2025

مقدونیه: اتحادیه اروپا از عضویت کشورهای حوزه بالکان در این اتحادیه استقبال کند

آیا صربستان عضو بعدی اتحادیه‌اروپا خواهد بود؟

 «وویچ رئیس جمهور صربستان»
«ژان کلود یونکر» رییس کمیسیون اتحادیه اروپا
«ژان کلود یونکر» رییس کمیسیون اتحادیه اروپا