ایران پرس- درحالی که کاروان حامل کمک‌های انسان‌دوستانه مغرب وارد منطقه محاصره شده باریکه غزه شده است، خبرها از ورود هیات یازده نفره مغربی به اراضی‌اشغالی برای نشست با اعضای کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) حکایت دارد.

به گزارش پایگاه روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن، کمک‌های انسان‌دوستانه مغرب برای اهالی منطقه باریکه غزه شامل یک بیمارستان صحرایی، مقادیری داروی ضروری، پتو و مواد غذایی است.

جمعه‌شب کاروانی از کمک‌های انسان دوستانه مغرب شامل یک بیمارستان صحرایی و کادر پزشکی آن شامل 165 نفر از طریق گذرگاه مرزی رفح وارد باریکه غزه شد.

«احمد التازی» سفیر مغرب در مصر که از همراهان این هیات مغربی در سفر به باریکه غزه است، گفت: 17 فروند هواپیمای حامل کمک‌های انساندوستانه از مغرب پس از عبور از مصر وارد باریکه غزه شدند.

این کاروان حامل مواد غذایی، دارویی و یک بیمارستان نظامی پزشکی تخصصی متشکل از پزشک و پرستار و کادر فنی است.

«غازی حمد» از مسئولان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت که موضع مغرب، موضع شرافتمندانه است و عجیب نیست که این کشور کمک‌های انسان‌دوستانه را در اختیار ملت فلسطین قرار می‌دهد.

وی افزود: این کمک‌ها نشان می‌دهد که ملت فلسطین تنها نیست، بلکه آزادگانی در جهان هستند که در کنار ملت فلسطین علیه رژیم اشغالگر غاصب و ظلم و ستم آن علیه ملت فلسطین ایستاده‌اند.

وزارت امور خارجه مغرب روز 28 مه گذشته اعلام کرد: «محمد ششم» شاه مغرب تصمیم به برپایی یک بیمارستان صحرایی در باریکه غزه گرفت و هدف از این اقدام، ارائه خدمات درمانی ضروری برای مجروحان و غیرنظامیان آسیب دیده از تحولات اخیر این منطقه بوده است.

بیمارستان صحرایی مغرب خدماتی را به فلسطینی‌هایی که قربانی حوادث اخیر در باریکه غزه شده اند، ارائه می دهد، اما کمک های غذایی ارائه شده از سوی موسسه محمد ششم برای اعلام همبستگی با اهالی این منطقه به میزان حدوداً 56 تن، شامل کالاها و مواد اصلی مختلف به ویژه مواد غذایی مصرفی در ماه  مبارک رمضان است.

همه نوع تخصص پزشکی برای رفع نیازهای اهالی منطقه باریکه غزه در نظر گرفته شده است و کادر پزشکی و بهداشتی این بیمارستان 97 نفر هستند که 13 نفر از آنان پزشک و 21 نفر از آنان پرستار هستند.

از 30 مارس گذشته، هزاران فلسطینی با تجمع نزدیک دیوار حائل بین باریکه غزه و اسرائیل در راه‌پیمایی‌های موسوم به راه‌پیمایی‌های «حق بازگشت» با هدف مطالبه حق بازگشت آوارگان فلسطینی به شهرها و روستاهایشان شرکت می‌کنند.

از آن زمان، نیروهای ارتش اسرائیل، به کشتار تظاهرکنندگان مسالمه جوی فلسطینی اقدام کردند که به شهادت 132 فلسطینی ازجمله 13 کودک و زخمی شدن بیش از 14 هزار فلسطینی منجر شده است.

سفر هیات مغربی به سرزمین‌های اشغالی

این در حالی است که پایگاه مغربی «هسپرس» نوشت: هیاتی مغربی متشکل از 11 نفر، به نمایندگی از سازمان‌های جامعه‌مدنی در سفری پنج روزه به اراضی اشغالی به دیدار اعضای کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و شماری از مقامات این رژیم رفتند. 

قرار است که هیات مغربی در این سفر از مراکز مطالعات خاورمیانه و موزه «یاد فاشیم» و مرکز فرهنگی یهودیان شمال آفریقا دیدن کند.

سفر هیاتی از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای مغربی در اوایل فوریه گذشته، جار و جنجال گسترده در مغرب به پا کرد.

همچنین عده‌ای از مهندسان، نویسندگان، کارگردان و کارگزاران مغربی هم درقالب این هیات و به نمایندگی از سازمان‌های جامعه مدنی به اسرائیل سفر و از شهرهای حیفا و قدس و برخی از اماکن اسلامی مقدس دیدن می‌کنند.

سفرهای شخصیت و هیات‌های مغربی به اسرائیل در چند سال گذشته افزایش داشته است.

واکنش مخالفان به سفر هیات مغربی به سرزمین‌های اشغالی

پایگاه «هسپرس» همچنین درباره واکنش مخالفان بهبود روابط مغرب با رژیم تل‌آویو نوشت: مخالفان با سفر هیات مغربی به اسرائیل که هر لحظه به روابط مستحکم خود با حزب الله و ایران افتخار می‌کنند، تصمیم مغرب مبنی بر قطع روابط با ایران به اتهام تلاش برای برهم زدن اوضاع صحرای غربی از طریق حمایت از شبه نظامیان پولیساریو به چالش می‌کشند.

خشم مغربی‌ها از تلاش دولت رباط برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

«خالد السفیانی» هماهنگ کننده کنگره ملی - اسلامی گفت که تنها محکومیت زبانی اکتفا نمی‌کند، به ویژه اینکه جنایت‌های رژیم صهیونیستی اخیراً چه در باریکه غزه و چه در دیگر مناطق فلسطینی به اوج خود رسیده است.

وی همچنین گفت: کسانی که به اسرائیل می‌روند، با مسئولان و سران اطلاعاتی اسرائیل به منظور مقدمه چینی برای استفاده از آنان برای  ضربه زدن به ثبات مغرب دیدار می کنند.

السفیانی از مسئولان مغربی خواست که تعامل جدی با این قضیه داشته باشند و درصدد مجازات کسانی باشند که به دنبال جاسوسی از کشورهای دیگر هستند.

السفیانی بر لزوم تعجیل در تدوین و تصویب قانونی به منظور مجازات عادی‌سازی روابط با اسرائیل تاکید کرد، به ویژه در شرایطی که شاه مغرب، موضعی مبتنی بر حمایت از فلسطینی‌ها در برپایی بیمارستان‌های صحرایی و نظامی و فرستادن کمک‌های انسان‌دوستانه برای آسیب دیدگان از جنایت‌های اسرائیل اتخاذ کرده است.

مترجم: کبری آقایی

116/120

بیشتر بخوانید:

خشم مغربی‌ها از تلاش دولت رباط برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

تظاهرات مردم مغرب در اعتراض به انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی

حمایت مغرب از ملت فلسطین

خشم مغربی‌ها از تلاش دولت رباط برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی