«معاذ الله دولتی» معاون این کمیسیون در یک نشست مشترک با علمای دینی گفت: از علما میخواهیم که بر اساس وظیفه دینی و اسلامیشان نقش خود را در این بخش ایفا کرده و مردم را تشویق کنند که به مراکز رأی دهی بروند تا در روز رأیدهی از این حقشان محروم نشوند.
«محمد اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان نیز در پایان هفته گذشته از علما و مسئولان جامعه مدنی خواسته بود تا مردم را به حضور یافتن در پروسه ثبت نام رأیدهندگان تشویق کنند. این در خواست مسئولان دولت افغانستان از علما از ان جهت مهم است که این کشور درحال زمینه سازی برای برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای شهر و روستا است که در تعیین سرنوشت افغانستان بسیار مهم می باشد.
با توجه به مشکلاتی که در انتخابات گذشته در افغانستان بروز کرد دولت این کشور با تعویق انداختن انتخابات پارلمانی و شورای شهر تلاش کرد سازوکارهای لازم را برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکل در انتخابات آتی اتخاذ کند از اینرو حضور گسترده مردم برای ثبت نام جهت شرکت در انتخابات اتی بسیار مهم و تاثیر گذار است و می تواند ضمن تقویت موقعیت ملی و بین المللی افغانستان اتحاد ملی را نیز تقویت نماید که مجلس ملی و شوراهای ولایتی در اینده راحت تر بتوانند مشکلات مردم را حل کنند.
غلام الله کارشناس مسایل سیاسی از بدخشان می گوید؛ "به خاطر اینکه ما در افغانستان زندگی میکنیم باید رأی بدهیم. من کارت رأیدهی را گرفتهام. مردم رأی می دهند من هم رأی میدهم."
اما نکته قابل توجه در روند برگزاری انتخابات افغانستان تلاش دشمنان مردم این کشور برای ایجاد اختلال در این روند است. انفجار اخیر در یک مرکز رای گیری در کابل از سوی گروه تروریستی داعش نمونه تلاش دشمنان مردم افغانستان برای ممانعت از مشارکت مردم این کشور در تعیین سرنوشت خود است.
این در حالی است که افغانستان در حال گذار به یک فرایند دمکراتیک است که در آن نظر مردم و رای آنها تعیین کننده است. از اینرو دولت افغانستان بر حضور گسترده مردم برای ثبت نام در پروسه انتخابات تاکید دارند و از علما خواسته است از همه ظرفیت های خود در این مورد استفاده کنند.
نقش آگاهی بخش علمای افغان
ضیاءالحق امرخیل کارشناس مسایل سیاسی معتقد است، "باید بیش از پیش مردم افغانستان در مورد انتخابات آگاه شوند. آموزش تبلیغکنندگان تکمیل شده و آنها مشغول کار شدهاند اما کافی نیست. در کنار آن برگزاری سمینارها، جلسات، حضور علمای دینی، ریشسفیدان و بزرگان قومی در صحنه نیز مهم است اما باید بیشتر تلاش کرد."
در هر حال نقش علما و رهبران اقوام از جایگاه و اعتبار زیادی در جامعه سنتی و مذهبی افغانستان برخوردار است.
علما می توانند ضمن محکوم کردن حملات تروریستی مردم را در مورد نیات و اهداف تروریستها آگاه کنند و در همان حال اهمیت و نقش انتخابات را نیز در تعیین سرنوشت مردم افغانستان اطلاع رسانی کنند تا انتخابات آتی این کشور گسترده تر از گذشته برگزار شود.118/110
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
انتقاد نمایندگان مجلس افغانستان از دخالت دولت در کمیسیون انتخابات / تحلیل
انتقاد نمایندگان مجلس افغانستان از دخالت دولت در کمیسیون انتخابات
انتصاب رییس جدید کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان/ تحلیل
احتمال تأخیر در برگزاری انتخابات مجلس افغانستان