فلسطین روزهای سخت و حساسی را پشت سر می گذارد. این روزهای فلسطین، سخت است زیرا مردم باریکه غزه بیش از همه به دلیل تداوم محاصره همه جانبه این باریکه توسط رژیم صهیونیستی در وخیم ترین شرایط به سر می برند که «محمد البرادعی» از عبارت «مرگ خاموش» برای این شرایط استفاده کرده است.
در اثر تداوم محاصره که از سال 2006 آغاز شد، مردم غزه با بحران غذا، دارو، آب و انرژی مواجه شده و این بحران ها نیز بتدریج مردم این باریکه از کودک، پیر و جوان، زن و مرد را به سمت مرگ سوق می دهد.
کم نیستند شمار مقامات بین المللی که عنوان کردند با شرایطی که در غزه حاکم است در این باریکه تنها تا سال 2020 امکان زندگی حداقلی وجود دارد و از سال 2020 همین حداقل ها نیز از بین خواهد رفت و مردم برای زنده ماندن باید غزه را خالی از سکنه کنند، هدفی که اسرائیل نیز آنرا پیگیری می کند.
سکوت مرگبار کشورهای عربی
راهبرد حکام اغلب کشورهای عربی به خصوص کشورهای سرمایه دار و مدعی نظیر عربستان و امارات، اگر نگوئیم حمایت از اسرائیل در این جنایت ها بود، دست کم «سکوت» در مقابل این جنایت ها بود که خود نیز نوعی حمایت محسوب می شود، موضوعی که البرادعی نیز بر آن تاکید دارد.
فلسطین روزهای حساسی را پشت سر می گذارد زیرا دولت آمریکا طرح معامله قرن را پیگیری می کند و درصدد است این طرح را اجرایی کند.
محمد البرادعی در توئیتی کوتاه اما شفاف این راهبرد را توضیح داد و عنوان کرد که؛ "فلسطینیان یا باید طرح ترامپ را که در واقع تسلیم سرزمین خود به اسرائیل است، بپذیرند و یا دولت آمریکا آنها را گرسنه خواهد ساخت."
فلسطینیان، اما با اتخاذ راهبرد مقاومت و برگزاری تظاهرات بازگشت رسماً اعلام کردند که طرح معامله قرن را هرگز نخواهند پذیرفت.
بنابراین، دولت ترامپ «گرسنه ساختن» فلسطینیان را در دستور کار قرار داد.
در همین راستا، دولت آمریکا ابتدا 65 میلیون دلار از کمک سالیانه 125 میلیون دلاری خود را به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» قطع کرد و روز 24 اوت (سه روز پیش) نیز کمک دویست میلیون دلاری این کشور را به غزه و کرانه باختری متوقف کرد.
طرح آمریکا و اسرائیل برای توقف فعالیت آنروا و حذف مسأله فلسطین
آمریکا کمک 200 میلیون دلاری به فلسطینی ها را قطع کرد
دولت آمریکا با قطع این کمک ها سعی دارد فلسطینی ها را برای پذیرش طرح یکجانبه و ظالمانه معامله قرن تحت فشار قرار دهد.
در مقابل این اقدام های آمریکا، دولت های عربی به خصوص دولت هایی نظیر عربستان، مصر و امارات می توانستند از مردم فلسطین به خصوص مردم باریکه غزه حمایت کنند، اما این دولتها ترجیح دادند باز هم سکوت کنند.
البرادعی در این خصوص نوشت: "دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا کمک های این کشور به مردم فلسطین را قطع و اقدام های دیگری علیه آنها انجام داد، اما موضع کشورهای عربی در برابر همه اینها سکوت بود."
این سکوت در حالی است که کشورهایی نظیر عربستان سعودی و امارات طی سال های اخیر صدها میلیون دلار برای جنگ علیه یمن و میلیاردها دلار برای حمایت از تروریستها در سوریه و عراق هزینه کردند.
138/110
نویسنده:سید رضی عمادی
بیشتربخوانید:
ادامه اقدامات خصمانه واشنگتن علیه فلسطینیان/ تحلیل
رأیالیوم: طرح آمریکا و اسرائیل برای توقف فعالیت آنروا و حذف مسأله فلسطین
آمریکا کمک 200 میلیون دلاری به فلسطینی ها را قطع کرد