کالامار تاکید کرد که به ویژه در شش ماه گذشته آمریکا از مقامات اسرائیلی در برابر پیگرد به دلیل ارتکاب نقض حقوق بشر در موارد متعدد در غزه حفاظت کرده است.وی هم چنین گفت که آمریکا با وتوی قطعنامه ها به خصوص در باره آتش بس ضروری در غزه، جایگاه شورای امنیت سازمان ملل را بی معنا کرده است.آمریکا تاکنون ۳ بار قطعنامههای شورای امنیت درباره جنگ غزه را وتو کرده است.
تاکید عفو بین الملل بر تلاش آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و نیز ممانعت از متهم شدن این رژیم به نقض حقوق بشر بار دیگر رویکرد دوگانه واشنگتن در زمینه حقوق بشر را در معرض نمایش گذاشته است. مساله استانداردهای دوگانه غرب به خصوص آمریکا در زمینه حقوق بشر بارها از سوی کشورهای مخالف سلطه غرب مانند ایران و نیز رقیب غرب مانند چین و روسیه نیز مطرح شده است.
با این که مفهوم حقوق بشر امری پذیرفته شده در سطح جهانی و در جامعه بین المللی است، اما نگاهی به رویکردها ، مواضع و اقدامات غرب به سرکردگی آمریکا نشان می دهد که غربی ها تعریف خاص و محدود خود را از این مفهوم بنیادی داشته و بر اساس منافع خود و متحدانشان به این مساله می نگرند.به عبارت دیگر هر گاه خود این کشورها و نیز متحد آنها مانند اسرائیل مرتکب نقض حقوق بشر شوند به راحتی آن را نادیده می گیرند در حالی که برخوردی بسیار سخت گیرانه و شدید در قبال نقض ادعایی حقوق بشر در دیگر کشورها به خصوص کشورهای مخالف سلطه غرب دارند.
در واقع حقوق بشر به ابزاری در دست غربی ها برای حملات تبلیغاتی و راه اندازی جنگ روانی علیه کشورهای مخالف هژمونی غرب تبدیل شده است. مثال بارز این امر متهم کردن روسیه به نقض حقوق بشر و ارتکاب جنایات جنگی در جنگ اوکراین و حتی صدور حکم بازداشت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از سوی دیوان کیفری بین المللی است .در حالی که آمریکا همواره مانع از محکوم کردن و یا درخواست رسیدگی به جنایات متعدد و متوالی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها در فلسطین اشغالی با حملات متعدد علیه منازل و مزارع و کشتار بی رحمانه مردم فلسطین در باریکه غزه و کرانه باختری شده است .
در هفت ماهی که از جنگ غزه می گذرد وبا وجود شهید شدن حدود 35 هزار نفر از اهالی غزه که بیشتر آنها را کودکان و زنان تشکیل می دهند اما آمریکا نه فقط اقدامی علیه تل آویو صورت نمی دهد بلکه به مخالفت با رسیدگی به این جنایات در نهادهای قضایی بین المللی پرداخته است. واشنگتن هم چنین مانع از صدور بیانیه و یا تصویب قطعنامه ها علیه این اقدامات جنایتکارانه در شورای امنیت سازمان ملل نیز شده و همین امر منجر به تشویق رژیم صهیونیستی برای ارتکاب جنایات بیشتر علیه فلسطینی ها در غزه شده است.
در حالی که جنایات رژیم صهیونیستی به خصوص نسل کشی مردم غزه و نیز استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در این منطقه امری مسلم و غیر قابل انکار است ، اما آمریکا مانع از محکومیت این رژیم در نهادهای بین المللی و نیز رسید گی به این جنایات توسط نهادهای قضایی بین المللی مانند دیوان بین المللی دادگستری و نیز دیوان بین المللی کیفری شده است. پس از شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل به دیوان بین المللی دادگستری به دلیل نقض کنوانسیون مقابله با نسل کشی ژنو( 1948) کاخ سفید آشکارا مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرد.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه به جنایت علیه بشریت و نسل کشی متهم شده و احتمال صدور حکم بازداشت مقامات ارشد تل آویو از سوی دیوان کیفری بینالمللی افزایش یافته است. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد که پیامهایی که به اسرائیل میرسد حاکی از افزایش احتمال صدور حکم بازداشت مقامات ارشد تل آویو از سوی دیوان کیفری بینالمللی است و نتانیاهو از ترس بازداشت، از وزرای خارجه بریتانیا و آلمان در پرونده دیوان کیفری بین المللی درخواست کمک کرده است.این شبکه به نقل از منابع آگاه و نزدیک به این دیوان گفته است که در عین حال اقدام برای صدور حکم بازداشت بدون چراغ سبز آمریکا اتفاق نمیافتد.
البته مسلم است که ایالات متحده به عنوان حامی بدون قید و شرط اسرائیل که اخیرا کمک نظامی و تسلیحاتی 26 میلیارد دلاری را به آن اختصاص داده هیچ گاه اجازه چنین امری را نخواهد نداد. با این حال شواهد غیر قابل انکار در زمینه نسل کشی رژیم صهیونیستی در باریکه غزه فشارهای جهانی برای صدور حکم بازداشت مقامات ارشد صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایات جنگی از سوی دیوان کیفری بین المللی را افزایش داده است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
112