ایران پرس - «خمیس الجهیناوی»، وزیر خارجه تونس روز گذشته ( 8 مارس) به عراق سفر و با حیدر العبادی ، نخست وزیر دیدار و گفتگو کرد و قرار است با فواد معصوم ، رئیس جمهوری عراق نیز دیدار کند.

حیدر العبادی،  نخست وزیر عراق، دیروز چهارشنبه ( 8 مارس) هیاتی از تونس به ریاست «خمیس الجهیناوی»، وزیر امور خارجه این کشور را در بغداد، پایتخت عراق، به حضور پذیرفت.

محور گفتگوی وزیر خارجه تونس و نخست وزیر عراق ، مسایل امنیتی و اقتصادی بود. در واقع، سفر وزیر خارجه تونس به بغداد با اهداف امنیتی و اقتصادی انجام شده است.

 

در حوزه امنیتی، تونس مانند عراق درگیر معضل جدی تروریسم است . با این حال، این معضل برای تونس و عراق یکسان نیست. دولت عراق حدود 33 ماه است که شاهد اشغال بخش هایی از این کشور توسط تروریستهای داعش است.

بر این اساس، دولت عراق به طور جدی در حال مبارزه با تروریسم داعشی است که در این خصوص موفقیت های مهمی داشته ؛ به نحوی که می توان گفت داعش در عراق به پایان خود نزدیک شده است.

در مقابل، دولت تونس شاهد اشغال بخش هایی از این کشور توسط تروریسا نیست بلکه شاهد عضویت بیش از 3 هزار نفر از شهروندان تونسی در گروههای تروریستی از جمله در داعش است.

در حالی که تروریستهای داعش در عراق نفس های آخر خود را می کشند ، دولت تونس نگران بازگشت 3 هزار نفر از شهروندان خود که عضو داعش و همتایانش در گروههای دیگر تروریستی هستند، است.

فرار داعش از شهرهای عراق
 

 

در واقع، این بازگشت به مهمترین معضل امنیتی دولت تونس تبدیل شده است. این معضل از یک سو سبب بروز اختلاف هایی میان دولت تونس و احزاب رقیب درباره چگونگی برخورد با بازگشت شهروندان عضو گروههای تروریستی شده و از سوی دیگر سبب شکل گیری اعتراض های گسترده مردمی در مخالفت با بازگشت این شهروندان شده است.

وزیر امور خارجه تونس به آگاهی از تاثیرگذاری این معضل بر امنیت این کشور، در دیدار با حیدر العبادی ضمن اینکه پیروزی های نیروهای عراقی در برابر گروه تروریستی داعش را تبریک گفت و تاکید کرد که عراق در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد و تونس در مبارزه با تروریسم، از دولت عراق حمایت می کند.

در حوزه اقتصادی، اگرچه حجم روابط اقتصادی تونس و عراق ، چندان نیست، اما، دو کشور خواستار تقویت روابط اقتصادی هستند. یکی از مهمترین منابع اقتصادی تونس ، صنعت گردشگری این کشور است که به خصوص طی 6 سال اخیر از بی ثباتی ها و ناامنی های مربوط به دوران انتقالی تاثیر منفی پذیرفته است.

دولت تونس تلاش می کند که صنعت گردشگری را بار دیگر در این کشور توسعه دهد. از این رو، وزیر خارجه این کشور در دیدار با نخست وزیر عراق خواستار تقویت روابط گردشگری دو کشور شده است.

در عین حال، اگرچه تونس نفت چندانی از عراق وارد نمی کند اما با توجه به ناامنی هایی که در لیبی وجود دارد، تونس می تواند نفت مورد نیاز خود را از عراق که یکی از بزرگترین صادرکننده های نفت جهان است، وارد کند.113/111

بیشتربخوانید:

آمادگی تونس برای تقویت همکاری های مشترک با عراق

فرار داعش از شهرهای عراق<br>