از یک سو در اقدامی برای نمایش همبستگی با اسرائیل، کمک نظامی جدید و قطع کمک ها به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در کنگره این کشور تصویب شده و از سوی دیگر دولت «جو بایدن» مخالفت خود را با حمله به رفح از جانب رژیم صهیونیستی اعلام می کند.
در این راستا کنگره ایالات متحده با تصویب لایحه بودجه موقت، کمکهای نظامی جدیدی را برای رژیم صهیونیستی به تصویب رساند و همچنین موجب توقف ارسال بودجه به آنروا تا تاریخ مارس ۲۰۲۵ شد. این لایحه بودجه ۱.۲ تریلیون دلاری با ۷۴ رای موافق در برابر ۲۴ رای مخالف در مجلس سنا به تصویب رسید و سپس جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا آن را امضا کرد.
این درحالی است که با تداوم جنایات رژیم صهونیستی در نوار غزه، وضعیت قحطی و کمبود غذا در این باریکه وخیمتر شده است. این بودجه موقت، ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی را از ۸۸۶ میلیارد دلار بودجه وزارت دفاع آمریکا، به رژیم صهیونیستی اختصاص میدهد.
این در حالی است که طبق یک بسته کمک پیشنهادی ۹۵ میلیارد دلاری ۶۰ میلیارد دلار آن به اوکراین و ۱۴ میلیارد دلار هم به رژیم صهیونیستی اختصاص دارد.
کمک نظامی جدید آمریکا به اسرائیل در چارچوب سیاست پشتیبانی همیشگی از تل آویو حتی با وجود تداوم جنگ غزه و نسل کشی مردم غزه و استفاده از سلاح گرسنگی صورت می گیرد.
این در حالی است که اکنون جنایت جدیدی یعنی تجاوز به زنان فلسطینی و سپس کشتار آنها توسط نظامیان اسرائیلی در غزه در کارنامه سیاه اسرائیل ثبت شده است. از سوی دیگر قطع کمک آمریکا به آنروا شوک بزرگی به این آژانس سازمان ملل که وظیفه امداد رسانی به فلسطینی ها از جمله در باریکه غزه را بر عهده دارد وارد می کند.
پیش از این شماری از کشورهای غربی از جمله آمریکا در راستای حمایت از اسرائیل، به بهانه های واهی و با استناد به اتهامات تل آویو علیه آنروا، کمک های مالی به این نهاد سازمان ملل که نقشی مهم و اساسی در ارائه کمک به مردم مظلوم غزه ایفا می کند به حال تعلیق در آورده بودند.
توقف این کمکها خطر توقف فعالیتهای بشردوستانه نهادهای وابسته به سازمان ملل در غزه را افزایش داده است و بر وخامت اوضاع انسانی در این منطقه بسیار پرتراکم افزوده است.
مسلما قطع کمک ها به آنروا با توجه به لزوم کمک رسانی های سریع و گسترده به دو میلیون نفر از مردم غزه که دچار کمبود شدید و در واقع قحطی شده و از دسترسی به ابتدایی ترین نیازهای انسانی نیز به دلیل جنگ و محاصره توسط رژیم صهیونیستی محروم شده اند می تواند منجر به بروز فاجعه ای انسانی در غزه به مراتب بدتر از وضعیت وخیم کنونی شود.
به رغم حمایت های گسترده سیاسی و نظامی ایالات متحده از رژیم صهیونیستی با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه، اما دولت بایدن و و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدارهای غیرموثر به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کنند.
در این چارچوب و در هشداری ظاهری، «کامالا هریس» معاون جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی با بیان اینکه واشنگتن پیشتر به وضوح موضع خود درباره حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح را اعلام کرده است، گفت: "حرکت به سمت رفح با هر نوع عملیات نظامی اشتباه است."
هریس مدعی شد: "اگر اسرائیل با وجود مخالفت ایالات متحده به حملات خود به رفح ادامه دهد، واشنگتن در واکنش به این اقدام، ممکن است هر رویکردی را اتخاذ کند و در این خصوص هیچ خط قرمزی براتی خود قائل نخواهد شد."
این تهدیدات ظاهری دولت بایدن عملا با بی تفاوتی رژیم صهیونیستی و کابینه جنگی این رژیم مواجه شده است و مقامات صهیونیستی از جمله بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم همچنان بر لزوم حمله گسترده و همه جانبه به رفح در جنوب غزه به بهانه از بین بردن گروههای مقاومت فلسطینی که منجر به وقوع فاجعه انسانی بزرگی خواهد شد پافشاری می کنند.
نکته مهم اینکه رویکرد جانبدارانه دولت بایدن از رژیم صهیونیستی با واکنش های گسترده ای در داخل آمریکا مواجه شده است.
در این راستا، شماری از کارمندان دولت آمریکا قصد دارند به دلیل جنگ غزه و در اعتراض به حمایت دولت بایدن از رژیم صهیونیستی استعفا کنند.
پیش تر یکصد کارمند وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی رئیسجمهور این کشور را به انتشار اطلاعات گمراهکننده در جنگ غزه متهم کرده و اظهار کرده بودند که رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب جنایت جنگی شده است.
همچنین بیش از ۱۳۰ تن از کارکنان وزارت امنیت داخلی آمریکا در نامهای از دولت این کشور خواسته بودند که برای آتشبس فوری در غزه اقدام کند. بیش از ۷۰۰ تن از کارکنان بالغ بر ۳۰ آژانس و وزارتخانه آمریکا هم در ماه نوامبر در نامهای به جو بایدن رئیس جمهور این کشور از وی درخواست کرده بودند تا از آتشبس در غزه حمایت کند.
همه اینها نشان می دهد که علاوه بر افکار عمومی در آمریکا که منتقد سیاست دولت بایدن در قبال جنگ غزه هستند این انتقادها و اعتراض ها به داخل دستگاه حاکمیتی آمریکا نیز تسری یافته است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117
آمریکا آنروا فلسطینی ها کمک نظامی بازی دوگانه دولت بایدن رژیم صهیونیستی