بحران سیاسی درگامبیا، پس از ان شروع شد که "یحیی جامه" رییس جمهوری کنونی گامبیا، در پی شکست انتخاباتی خود، از تقلب در این انتخابات و ابطال آن سخن گفت.
قرار بود، دیوان عالی این کشور، حکم نهایی در مورد این انتخابات را طی هفته جاری اعلام کند اما این دیوان خبر داد، در شرایط کنونی نمی تواند درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور گزارشی ارائه کند.
"امانوئل فاگبنل" رئیس دیوان عالی گامبیا اعلام کرد، این نهاد به علت نداشتن قاضی در شرایطی نیست که درباره شکایت "یحیی جامه" رئیس جمهوری و نامزد ناکام انتخابات ریاست جمهوری این کشور اظهار نظر کند.
رئیس دیوان عالی گامبیا تاکید کرد، این نهاد قضایی زمانی درباره پرونده انتخابات ریاست جمهوری اظهار نظر می کند که اعضای دادگاه تکمیل شود، لذا انجام این کار تا چندین ماه دیگر نیز امکان پذیر نیست.
این بن بست جدید در حالی بوجود آمده است که جامه اعلام کرده بود، تنها رای این دیوان را خواهد پذیرفت.
گامبیا در حال حاضر از دادگاه عالی بی بهره است و ائتلاف مخالفان می گوید که جامه در روزهای پایانی زمامداری اش از اختیار قانونی برای معرفی قضات جدید این دادگاه برای بررسی اعتراضاش برخوردار نیست.
در حالی دیوان عالی گامبیا، چنین موضعی گرفته است که پیش از این کمیسیون انتخابات این کشور این انتخابات را شفاف و عادلانه خوانده بود، اما هفته گذشته در پی فشار و تهدیدها رییس کمسیون انتخاباتی این کشور از گامبیا گریخت.
اکنون با اعلام نظر دادگاه عالی گامبیا، چالش تازه ای ایجاد شده است.
اگر چه مخالفان از ابتدا نیز رای این دادگاه را در راستای نظر جامه ارزیابی می کردند و آن را دادگاهی مستقل و با استقلال رای نمی دانستند اما اکنون به نظر می رسد کافی نبودن تعداد قضات بار دیگر دست جامه را برای انتصاب قضات نزدیک به خود در این دادگاه باز می گذارد و وی می تواند با اینگونه انتصابات رای دادگاه را به نفع خود تغییر دهد، موضوعی که مخالفان همواره از آن بیم داشتند و عملکرد این دادگاه را زیر سوال می بردند.
مسئله دیگر شرایط رعب و ترس در این کشور است.
بسیاری ازافراد دست اندرکار انتخابات و مسوولان این کشور طی چند هفته گذشته تهدید شده اند، که یا از کشور گریخته اند و یا از مقام خود استعفا داده اند.
به نظر می رسد، اعضای این دادگاه نیز در این شرایط ترجیح داده اند رایی صادر نکنند تا در امان باشند.
دادگاه عالی گامبیا پیش از این اعلام کرده بود که به اعترضات یحیی جامه رییس جمهوری کنونی این کشور در مورد نتایج انتخابات رسیدگی و نتیجه را در اسرع وقت اعلام خواهد کرد.
اکنون شرایط سیاسی در این کشور سخت تر شده است با این حال رایزنی مقامات منطقه ای برای خارج کردن این کشور از بحران سیاسی همچنان ادامه دارد.
"محمدو بوهاری" رییس جمهوری نیجریه میانجی اصلی برای حل و فصل بحران انتخاباتی این کشور تعیین شده است و وی اعلام کرده است به زودی تصمیمات مهمی برای حل این بحران سیاسی می گیرد.
این در حالیست که کشورهای غرب آفریقا به نیروهای نظامی خود نیز آماده باش داده اند.