تحلیل:

ایران پرس: رژیم صهیونیستی که از تحمل بزرگترین شکست نظامی و اطلاعاتی به شدت خشمگین است، آب و برق را به روی مردم نوار غزه بسته است.

پنج روز از طوفان الاقصی و غافلگیری رژیم اشغالگر قدس می‌گذرد. رژیم صهیونیستی که شکست اطلاعاتی و نظامی از رزمندگان حماس متحمل شده، کشتار غیرنظامیان غزه را در دستور کار قرار داد.

حملات همه جانبه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان تاکنون بیش از یک هزار و 50 شهید و بیش از پنج هزار و 150 زخمی داشته است.

رژیم اشغالگر قدس درصدد است غزه را یا کاملا تصرف کند و یا آنرا به وضعیتی دچار کند که عملا جایی برای زندگی نباشد. به همین دلیل هم به بمباران روزانه ادامه می دهد و هم آب و برق را به روی مردم قطع کرده است.

میزان استفاده از بمب‌ها به حدی است که انگار چند ماه جنگ شده است. از سویی، رژیم صهیونیستی که از سال 2007 مردم باریکه غزه را تحت محاصره همه جانبه قرار داد، اکنون آب و برق را نیز قطع کرده است تا نگرانی درباره وقوع فاجعه بشری در غزه افزایش یابد.

بستن آب و برق به روی مردم باریکه غزه صحنه دیگری از جنایت و اقدام خلاف حقوق بین الملل رژیم صهیونیستی است. پیش از این، گروه تروریستی داعش نیز در بحران سوریه آب حلب را قطع کرد و هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری سازمان ملل در سوریه این اقدام را جنایت جنگی خواند.

این اقدام رژیم اشغالگر قدس بار دیگر پیوند تروریست‌های داعش و صهیونیست را ثابت کرد.

در واکنش به این جنایت بشری رژیم صهیونیستی، «کاظم غریب آبادی» معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در توییتی نوشت: "حق دسترسی به آب آشامیدنی سالم و تمیز به عنوان یک حق بشری مورد شناسایی قرار گرفته است. اقدام رژیم صهیونیستی در بستن آب به روی مردم غزه، جنایت جنگی محسوب می شود."

 «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: "اسرائیل با قطع آب، برق و غذا علیه نوار غزه در حال نقض قوانین بین المللی است."

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد: "بعضی از پاسخهای اسرائیل به اقدامات حماس، نقض قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود زیرا حملات فزاینده اسرائیل منجر به مرگ صدها غیرنظامی از جمله کودکان می‌شود."

سازمان عفو بین‌الملل هم در بیانیه‌ای تصمیم رژیم صهیونیستی برای حصر کامل غزه بعد از عملیات طوفان‌ الاقصی را مصداق «تنبیه جمعی» و «جنایت جنگی» توصیف کرد. در این بیانیه آمده است: "این اقدام به رنج غیرقابل تصور آنها خواهد افزود. این مصداق تنبیه جمعی است و جنایت جنگی به شمار می‌رود."

«ولکر تارک» رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هم گفته بود: "اعمال حصر که باعث به خطر افتادن زندگی غیرنظامیان شود و محروم کردن آنها از کالاهای اساسی برای بقای آنها ذیل قوانین انسان‌دوستانه بین‌المللی ممنوع است."

با توجه به این واکنش‌ها و محرز بودن جنایت رژیم صهیونیستی، باید منتظر ماند و دید که آیا قدرت‌های مدعی حقوق بشر و سازمان ملل متحد اقدامی جدی برای توقف جنایت اسرائیل انجام خواهند داد یا با تداوم سکوت شان، مجوز ادامه جنایت را صادر می‌کنند.

نویسنده: سید رضی عمادی

117