جمهوری اسلامی ایران در شرایطی وارد مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا شده که در ماجرای جنگ غزه و حمله به اراضی اشغالی توانسته قدرت منطقهای خود را تثبیت کند، قدرتی که همزمان شده با موقعیت "در آستانگی" که در چنین شرایطی «کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران ضمن هشدار نسبت به تغییر دکترین هستهای تهران درصورت هرگونه تهدید ضد ایران، آمریکا را دعوت به مذاکره دعوت کرد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به پرسش رسانهها درباره اخبار منتشرشده درباره مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان، اعلام کرد، مذاکرات ادامه دارد.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد همچنین یادآور شد که این مذاکرات نه اولین بوده و نه آخرین خواهد بود.
پیشتر، وبسایت "آکسیوس" در خبری به نقل از دو مقام آگاه آمریکایی اعلام کرد که دو مقام ارشد دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا (برت مکگورک، مشاور ارشد بایدن در غرب آسیا و آبرام پیلی، نماینده موقت آمریکا در امور ایران)، هفته گذشته با مقامات ایرانی در عمان درباره چگونگی جلوگیری از تشدید حملات منطقهای بهصورت غیرمستقیم گفت وگو کرده اند.
اولین دور گفت وگوها بین آمریکا و ایران در ماه ژانویه 2024 بود که مذاکرات مشابهی در عمان انجام شد.درهمین حال، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا نیز پیشتر مدعی شده که دولت بایدن راههایی برای برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران درصورت لزوم دارد و به ارزیابی در این خصوص ادامه میدهد.
این گفتوگوها تنها یک ماه پس از حمله پهپادی و موشکی بیسابقه جمهوری اسلامی ایران به سرزمینهای اشغالی در 13 آوریل انجام شده است.
116