تحلیل؛

ایران پرس: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی عصر دیروز دوشنبه در دیدار آقای «میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا و هیئت همراه بر وجوه و ظرفیت‌های مشترک دو کشور و لزوم بهره‌گیری از آن تاکید کردند.

ظرفیت‌های مشترک ایران و کوبا در دو حوزه داخلی و خارجی قابل ارزیابی است. به لحاظ داخلی، ایران و کوبا دو کشور دارای گرایشات و وجهه انقلابی هستند. رهبر انقلاب در این خصوص به سه ویژگی مشترک صداقت، ایستادگی و جدیت انقلابی میان ایران و کوبا اشاره و با اشاره به دیدار ۲۲ سال پیش خود با آقای «فیدل کاسترو» رهبر فقید کوبا، عنوان کردند: انقلاب کوبا و شخصیت آقای کاسترو از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی همواره برای انقلابیون ایران جذابیت خاص داشت و دلیل آن هم صداقت در مواضع انقلابی وی بود.

علاوه بر این، ایران و کوبا در حوزه‌های مختلف با هم همکاری دارند که از جمله آن همکاری در مجامع بین‌المللی و همچنین همکاری در زمینه علمی است. رهبر انقلاب اسلامی نیز در دیدار میگل دیاز کانل با اشاره به همکاری‌های دو کشور در مجامع بین‌المللی افزودند: باید روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف ازجمله همکاری علمی، بیش از پیش تقویت شود.

در حوزه خارجی نیز ایران و کوبا دارای ویژگی‌های مشترکی هستند. از جمله این ویژگی‌ها، تحریم‌های آمریکا علیه هر دو کشور است. ایران و کوبا با تحریم‌های ظالمانه آمریکا مواجه هستند. ویژگی مشترک دیگر نیز مخالفت تهران و هاوانا با یک‌جانبه‌گرایی و زورگویی آمریکا در سطح جهانی است. لذا رهبر انقلاب اسلامی بر لزوم تشکیل یک اتحاد یا ائتلاف علیه زورگویی‌های آمریکا تاکید کردند. رئیس جمهور کوبا نیز تاکید کرد دو کشور می‌توانند در زمینه‌های مختلف به‌خصوص در مقابله با اقدامات مداخله‌ جویانه و تحریم‌های آمریکا و متحدانش مکمل یکدیگر باشند.

ویژگی مشترک دیگر میان دو کشور، موضع‌گیری نزدیک و تقریبا یکسان در قبال برخی از موضوعات مهم است. از جمله این موضوعات نیز مسئله فلسطین و جنگ کنونی رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه است. ایران و کوبا ضمن محکوم کردن جنایت‌های رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه، آنرا مصداق جنایت جنگی دانسته و از رویکرد قدرت‌های غربی و نهادهای جهانی در این خصوص انتقاد می‌کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار دیاز کانل مواضع رئیس جمهور کوبا درباره مسائل جهانی به‌خصوص موضوع فلسطین را همسو با مواضع جمهوری اسلامی خواندند. میگل دیاز کانل هم گفت: آنچه که امروز در غزه اتفاق می‌افتد یک نسل‌کشی غیر قابل قبول است و سازمان‌های بین‌المللی چشمان خود را در برابر کشتار ده‌ها هزار نفر از مردم غزه که دو سوم آنها کودکان و زنان هستند، بسته‌اند و تعجب آور این است، کسانی که از جنگ اوکراین و روسیه و کشتار غیر نظامیان دائماً شکایت می‌کردند اکنون در برابر کشتار ده‌ها هزار نفر در غزه سکوت کرده‌اند و این نشان دهنده وضع بسیار بد جهان است.

نویسنده: سید رضی عمادی

112

بیشتر بخوانید:

تشکیل ائتلاف جهانی در برابر زورگویی‌های آمریکا و غربی‌ها