ایران پرس - آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از اعضای اتحادیه اروپا خواست در بحبوحه تردیدهای تازه بر سر سیاست های آمریکا و دیگر چالش ها مانند برگزیت، اتحاد خود را حفظ کنند.

مرکل در جریان یک گردهمایی انتخاباتی در شهرمونیخ در جنوب آلمان گفت: آن دوران که می توانستیم بطور کامل به دیگران اتکا کنیم، در حال پایان است.

به گفته وی، اتحاد غرب به علت "برگزیت" و ریاست جمهوری دونالد ترامپ دچار شکاف شده و اروپا باید سرنوشت خودش را به دست بگیرد.

هشدار مرکل در باره لزوم حفظ اتحاد بین اعضای اتحادیه اروپا و نیز افزایش استقلال عمل این نهاد اروپایی بویژه پس از برگزاری نشست سران گروه هفت در ایتالیا، نشان دهنده شکاف روز افزون بین دو سوی اقیانوس آتلانتیک است.

در واقع موضع غیر همسوی ترامپ با دیگر سران بلوک غرب در این نشست بویژه بر سر توافقنامه آب و هوایی پاریس نشان داد که مسیر آینده اروپا و آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ بر سر برخی مسائل کلیدی از هم جدا است و در این میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید بتوانند ضمن افزایش اتحاد و انسجام خود، با سیاستهای ترامپ در عرصه های مختلف به خصوص در زمینه مسائل تجاری، امنیتی و آب و هوایی مقابله کنند.

هشدار مرکل در باره لزوم حفظ اتحاد بین اعضای اتحادیه اروپا و نیز افزایش استقلال عمل این نهاد اروپایی

 

در نشست گروه هفت، آمریکا نتوانست با شش کشور صنعتی دیگر در خصوص توافقنامه آب وهوایی 2015 پاریس به موضع مشترکی برسد. ترامپ در نشست سران گروه هفت اعلام کرد واشنگتن برای تصمیم گیری درباره ادامه حمایت از توافق مقابله با تغییرات آب وهوایی  به زمان بیشتری نیاز دارد.

این رویکرد طفره آمیز ترامپ با واکنش مرکل روبرو شد و وی روز شنبه با اشاره به مذاکرات گروه هفت که که از آن به عنوان مذاکرات"شش علیه یک" یاد کرد، آن را بسیار دشوار و غیر رضایت بخش خواند.

در عین حال برغم برخی تعدیل های ظاهری در مواضع قبلی ترامپ  در باره ناتو و نیز توافقنامه های تجاری، اما سخنان و موضع گیری های وی چه در جریان نشست سران ناتو در بروکسل و چه در نشست سران گروه هفت در سیسیل نشان داد که وی کماکان رویکرد منتقدانه خود در قبال متحدان اروپایی واشنگتن را حفظ کرده است.

در این راستا ترامپ با تکرار انتقادهای گذشته از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بر اجرای تعهدات مالی اعضای اروپایی آن از جمله آلمان تاکید کرد. وی همچنین در مذاکرات هفته گذشته در بروکسل با مقامات ارشد اتحادیه اروپا، از رویه های تجاری آلمان انتقاد کرد و آن را بسیار بد دانست و از اینکه شرکت های آلمانی خودروهای زیادی در بازار آمریکا به فروش می رساندند شکایت کرد.

این موارد نشان می دهد که نگرانی های سران کشور های بزرگ اتحادیه اروپا مانند آلمان و فرانسه در باره ادامه  اختلافات و تنش ها با دولت آمریکا بیهوده نیست و آنها باید انتظار مواضع، تصمیمات و اقدامات سخت تری را از جانب ترامپ علیه اروپا داشته باشند.

با توجه به نقش محوری آلمان وفرانسه در اتحادیه اروپا ، مرکل اکنون چاره را در این دیده است که در زمینه نزدیکی هر چه بیشتر روابط بین برلین و پاریس تلاش کرده و مواضع خود را با امانوئل ماکرون رئیس جمهوری جدید فرانسه همسو نماید.

بویژه اینکه ماکرون  نیز مانند مرکل، موضع سخت انتقادی  در باره ترامپ داردو قائل به برخورد از موضع قدرت با ترامپ است.

از سوی دیگر مساله جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) نیز که اکنون به یکی از مهمترین دغدغه های اتحادیه اروپا و کشورهای کلیدی این اتحادیه مانند آلمان تبدیل شده است، از دیدگاه مرکل، لزوم تشدید همگرایی و نیز استقلال عمل اتحادیه اروپا را بیش از هر زمان دیگری نمایان کرده است./113/112

بیشتربخوانید:

چشمان اروپا خیره به موضعگیری مرکل در برابر ترامپ

مرکل: به دنبال انسجام اتحادیه اروپا هستیم