ایران پرس - "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه بار دیگر خواستار تامین هزینه های استقرار آوارگان سوری در این کشور از سوی اتحادیه اروپا شد.

"رجب طیب اردوغان" با طرح این ادعا که کشورش درطول بحران سوریه تنها بوده گفت: دولت آنکارا طی هشت سال، 40 میلیارد دلار هزینه کرده است، اما اتحادیه اروپا برای سامان دادن به آوارگان سوری، تنها 3 میلیارد دلار به ترکیه پرداخت کرده است. 

ازتهدیدهای رئیس جمهوری ترکیه علیه اتحادیه اروپا چنین بر می آید که دولت آنکارا طرح و نقشه جدیدی برای بازی دادن دولت های غربی در دستورکار قرار داده است.

پیش ازاین دولت اردوغان گاهی ازآمریکا، گاهی از روسیه و ایران و گاهی ازاتحادیه اروپا به منظور پیشبرد آنچه که منافع ملی ترکیه می خواند، طلب همکاری کرده بود. اما رفتارهای آنکارا نشان داده است که دولتمردان ترک صرفا" درپی پیش بردن سیاست های مورد نظر شخص رئیس جمهوری ترکیه دراراضی سوریه بوده اند.

به عبارت دیگر، دولت آنکارا با کمک و هزینه دولت های منطقه و جهان، بخشی ازخواسته های نامشروع شخص رئیس جمهوری ترکیه را دراراضی سوریه اجرا کرده است. انتقال اجباری کُردهای مقیم سوریه و تغییر بافت جمعیتی مناطق شمال و شمال شرقی سوریه، تلاش برای تاسیس مجلس عشایر درسوریه و تاسیس سه دانشکده اقتصاد و علوم اداری، علوم اسلامی و علوم تربیتی ترکیه دراراضی اشغالی سوریه تنها بخشی ازسیاست های مداخله جویانه ترکیه درامور داخلی سوریه بوده است.

این درحالی است که دولت قانونی دمشق، از ترفندهای دولت ترکیه بی خبر بوده و در این زمینه هیچگونه مشورتی از طرف آنکارا دریافت نکرده است.

دولت ترکیه همه مساعی خود را به کار گرفته است تا بافت جمعیتی مناطق کردنشین ترکیه و سوریه را به سمتی سوق دهد که جمعیت عرب ها و ترک ها دراین مناطق جایگزین کُردها شوند و درعمل ازیکپارچگی کردی در ترکیه و بخش هایی ازسوریه تا حد ممکن کاسته شود.

درواکنش به تلاش های ترکیه برای تغییر بافت جمعیتی بخشی های ازسوریه "احمد شِخو"  نماینده مدیریت خودگردان کُردستان سوریه و کارشناس سیاسی تاکید کرده است: "هیچ ساختاری که اراده تمامی ملت های سوری را منعکس نکند، نخواهد توانست در سوریه موفق باشد".

دراین ارتباط یک حقیقت غیرقابل انکار وجود دارد و آن این است که دولت ترکیه به بهانه آن چه که مبارزه با تروریسم می خواند، همه مساعی خود را به کار گرفته است تا با بهره گیری از قدرت های منطقه ای و جهانی، اهداف خود را درسوریه اجرا کند.

دولت ترکیه با کمک های منطقه ای و بین المللی خواسته های خود را در سوریه اجرا کرده است، اما اکنون مقام های آنکارا ازاتحادیه اروپا مطالبه کمک مالی می کنند.

این درحالی است که ترکیه ازبحران پناهندگان سوری که خود یکی ازعوامل تشدید و طولانی شدن آن محسوب می شود به عنوان ابرازی برای گرفتن امتیاز ازاتحادیه اروپا استفاده کرده است.  دولت اردوغان دردامن زدن به بحران سوریه نقش مهمی ایفا کرده است.

درعین حال، مقام های آنکارا همچنان تلاش می کنند با تضعیف دولت قانونی دمشق، شبه نظامیان تروریست وابسته به گروه تروریستی "جبهه النصره" را هرچه بیشتر تقویت کند. بدیهی است که این عامل باعث می شود تلاش های دولت دمشق برای مقابله با گروه های تروریستی با مشکل مواجه شود. 139/118

نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی

بیشتر بخوانید:

تهدید دوباره اردوغان علیه اتحادیه اروپا درباره مهاجران/ تحلیل

واکنش جدید اروپا به تهاجم ترکیه علیه سوریه

اعتراض اروپایی‌ها به عملیات نظامی ترکیه در سوریه