این درخواست پس از آن مطرح شد که بنا به اعلام خبرگزاری مرکزی کره شمالی یگان آموزشدیده برای عملیاتهای ضربتی، یک موشک قدرتمند را به سوی هدفی در آبهای این کشور پرتاب کرده و توانایی خود را برای واکنش به یک جنگ واقعی نشان داد.
از این رو رهبر کره شمالی تاکید کرد، زیرگروههای ضربتی باید شدیداً آماده دو نوع عملیات استراتژیک پیشگیری از جنگ و آغاز آن بدون هر گونه نقصی باشند. اخیرا و در پی برگزاری جدیدترین دور رزمایش هوایی مشترک میان آمریکا و کره جنوبی، پیونگیانگ درباره خطر وقوع یک جنگ هستهای واقعی نیز هشدار داد و تشدید فاجعهبار تنش در منطقه را پیشبینی کرد.
این اولین بار نیست که پیونگ یانگ در مورد مخاطرات افزایش تنش نظامی آمریکا در شبه جزیره کره هشدار می دهد. با این حال، آمریکا با افرایش التهابات امنیتی در منطقه به نگرانیها در مورد وقوع جنگ تمام عیار دامن می زند به گونه ای که کره شمالی اخیرا اعلام کرد سرنگونی موشک این کشور به معنی اعلان جنگ محسوب می شود.
«علی علایی» کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: «کره شمالی سیاست های آمریکا را محاصره خود می داند و براین اعتقاد است که واشنگتن با تلاش برای تقویت بنیه نظامی ژاپن و کره جنوبی درصدد وادار کردن پیونگ یانگ به تسلیم شدن دربرابر سیاستها و درخواستهای واشنگتن بویژه متوقف کردن فعالیتهای هسته ای نظامی کره شمالی است.»
کره شمالی برنامه های موشکی و هسته ای خود را در راستای تقویت قدرت بازدارندگیش می داند و براین نکته که اجازه نخواهد داد آمریکا و متحدین منطقه ایش بخواهند توازن نظامی و تسلیحاتی را در منطقه برهم بزنند تاکید دارد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیرشوروی که می توان کره شمالی را تنها بازمانده دوران جنگ سرد دانست فرصت مناسبی را برای آمریکا فراهم کرد تا در جهت وادار کردن کره شمالی به جمع آوری برنامه های هسته ای و موشکیش گام بردارد. از این رو دولت پیونگ یانگ هم برای دفاع از موجودیت نظام و سرزمین خود اقدام به تقویت قدرت بازدارندگیش در برابر فشارها و تهدیدات نظامی آمریکا کرد.
«لی سو مون» کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: «کره شمالی به گونه ای خود را در برابر فشارهای امریکا تنها می بیند، زیرا مهمترین متحد پیونگ یانگ یعنی چین هم به شدت تحت فشارهای آمریکا قرار دارد و این موضوع که ممکن است دولت پکن در حمایت از کره شمالی در برابر هر گونه درگیری نظامی با امریکا جانب احتیاط را در پیش بگیرد پیونگ یانگ را به اتخاذ سیاستهای مبتنی بر تقویت قدرت نظامی ترغیب می کند.»
در هر حال، هشدار وزارت خارجه کره شمالی در مورد پیامدهای رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی شرکت بمبافکن هستهای B-۵۲ مبنی براینکه این رزمایش تنها خطر وقوع جنگ در شبهجزیره کره را تشدید میکند موضوع مهمی است که آمریکا نباید آن را ساده تلقی کند. زیرا از دیدگاه کره شمالی اقدامات آمریکا و کره جنوبی تنها بر نمایشهای مسلحانهِ خصمانه متمرکز است که نه تنها غیر مسئولانه بلکه با خواسته جامعه بینالملل مبنی بر تثبیت صلح و ثبات سیاسی و کاهش تنش مغایرت دارد. وضعیتی که از دیدگاه پیونگ یانگ خطر وقوع جنگ هستهای در شبهجزیره کره را از فاز فرضی وارد فاز واقعی کرده است.
نویسنده: مجید وقاری
116
بیشتر بخوانید:
آغاز سال 2023 کره شمالی با آزمایش موشکی جدید
کره شمالی ۱۳۰ گلوله توپخانه شلیک کرد