این هشدار پس از آن صادر شد که امریکا و کره جنوبی به رزمایش خود در آب های پیرامونی کره شمالی ادامه می دهند و این موضوع موجب بروز نگرانی های منطقه ای از جمله در کره شمالی شده است. از این رو دبیرکل دپارتمان امور آمریکا در وزارت خارجه کره شمالی اعلام کرد: تنها راه متوقف کردن چرخه تشدید تنش های نظامی در شبه جزیره کره و مناطق پیرامون آن، این است که آمریکا از مقاصد خود برای استقرار تجهیزات استراتژیک در کره جنوبی دست یکشد و به رزمایش مشترک با متحدانش پایان دهد. درخواستی که هیچگاه مورد پذیرش امریکا قرار نگرفته و همچنان به رزمایش خود با کره جنوبی و ژاپن به شکل دو جانبه و چند جانبه ادامه می دهد.
«ژی ناک یونگ» کارشناس مسایل سیاسی در این باره می گوید: «آمریکا صرفا سیاست تتش زایی در شبه جزیره کره را دنبال می کند و یکی از ابزارهای واشنگتن برای پیشبرد این سیاست دامن زدن به کره شمالی هراسی و چین هراسی است. این در حالی است که این دو کشور بارها بر اتخاذ راه کار منطقه ای برای کمک به تثبیت صلح و امنیت در شبه جزیره کره و شرق آسیا تاکید دارند».
از دیدگاه کره شمالی نهادهای بین امللی اثر گذار بر امنیت جهانی از جمله شورای امنیت سازمان ملل نباید در برابر اقدامات تحریک آمیز آمریکا سکوت کنند. زیرا موضع گیری اعضای دایم این شورا در مهار بسیاری از سیاست های تحریک آمیز واشنگتن موثر تلقی می شود. از این رو از دیدگاه پیونگ یانگ، سکوت سازمان ملل در برابر سیاست های تهاجمی آمریکا نشان می دهد که این کشور از سازمان ملل به عنوان ابزاری جهت اعمال فشار بر کره شمالی استفاده می کند. به همین دلیل این کشور بارها در مورد اینکه اگر شورای امنیت سازمان ملل بخواهد حق طبیعی کره شمالی برای دفاع از خود را زیرسوال ببرد، با تبعاتی جدی مواجه خواهد شد.
آمریکا با ابزار تحریم برکشورها مسلط میشود
این بدان معنا است که آمریکا مدام با استفاده از ابزار شورای امنیت و صدور قطعنامه می کوشد کشورهای مخالف خود را محدود نماید. «سروش امیری» کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: «سیاست آمریکا در صدد تضعیف کشورهای مقابل خود با استفاده از ابزار تحریم و صدور قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل است تا مانع از دستیابی کشورهای مخالف سیاست های آمریکا به توان و قدرت بازدارندگی شود. به همین دلیل کره شمالی در مورد استفاده ابزاری امریکا از شورای امنیت بارها هشدار داده و از این نهاد بین المللی خواسته است تا حق همه کشورها برای تقویت قدرت بازدارندگی را محترم شمارد».
در هر حال، از دیدگاه کره شمالی اگر شورای امنیت سازمان ملل واقعا میخواهد به صلح و امنیت شبه جزیره کره کمک کند، باید اقدامات تنشزای نظامی آمریکا و کره جنوبی را از جمله استقرار متداول تجهیزات استراتژیک و رزمایش گسترده علیه کره شمالی محکوم کند. این در حالی است که این شورا تحت تاثیر و نفوذ آمریکا نه تنها در برابر اقدامات تحریک آمیز آمریکا و متحدان آن در متطقه اقدام و واکنشی صورت نداده است، بلکه تحت تاثیر سیاست های واشنگتن صرفا کره شمالی را تحت فشار قرار می دهد. در این حال کره جنوبی و ژاپن با بازی در زمین آمریکا به التهاب هر چه بیشتر امنیتی در منطقه دامن می زنند و این باعث شده است تا شبه جزیره کره بیش از هر زمان دیگری آرایش نظامی بگیرد.
نویسنده: مجید وقاری
116