بیژن نجفی: وزیر امور خارجه سوریه تاکید کرد: طرح نماینده سازمان ملل در امور این کشور برای خودمختاری شرق حلب کاملا مردود است و پذیرفتنی نیست.

 "ولید المعلم" وزیر امور خارجه سوریه روز یکشنبه پس از دیدار با "استفان دی‌میستورا" ، نماینده سازمان ملل در امور این کشور در دمشق در نشست خبری گفت: دی‌میستورا اقدام قابل ملاحظه‌ای برای کمک به ازسرگیری مذاکرات صلح سوریه انجام نداده است و زمانی برای این مذاکرات اعلام نکرد. 

ولید المعلم با تاکید بر نقش سازمان ملل در حل بحران سوریه تصریح کرد: دولت سوریه از هر نشستی که دور از دخالت خارجی باشد استقبال می‌کند؛ چه این نشست در سوریه و چه در ژنو برگزار شود.

ولید المعلم گفت: هر زمان که تروریست‌ها و افراد مسلح بخواهند از حلب خارج شوند، دولت سوریه مکانی را برای آنها تامین می‌کند و تا کنون دولت سوریه سه فرصت برای آتش‌بس‌ و خروج ساکنان از شرق حلب ایجاد کرده است.

وزیر امور خارجه سوریه تاکید کرد: در حالی که 275 هزار شهروند سوری گروگان گروه‌های تروریستی در شرق حلب هستند، وظیفه دولت سوریه است که از شهروندان خود محافظت کند.

مواضع مغرضانه و در عین حال متناقض دی میستورا بار دیگر توجه افکار عمومی را به عملکرد غیر صادقانه  نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در خصوص سوریه و همراهی آن با طرحهای تجزیه طلبانه دشمنان سوریه معطوف کرده است .

 مخالفان دولت سوریه علیرغم شکستهای مکرردربرابرنیروهای ارتشی و مردمی سوریه با راه حلهای صلح آمیز ارائه شده از جانب دولت سوریه و مجامع بین المللی نیز همراهی ندارند و در صدد باج خواهی از ملت سوریه  هستند.

در چنین شرایطی ائتلاف ملی معارضان سوری  شروطی را برای موافقت با طرحی  اعلام کرده اند که فرستاده سازمان ملل به سوریه چندی پیش آن را برای آتش بس در حلب به منظور ازسرگیری روند مذاکرات سیاسی ارائه داده است.

ائتلاف مخالفان دولت سوریه بارها تاکید کرده اند که نقشه راه برای این اقدامات باید شامل برپایی مناطق به اصطلاح امن در بخشهایی از مناطق سوریه باشد؛ بطوریکه حضور  نیروهای دولتی و مردمی سوریه و هرگونه نیرو و تجهیزات متعلق به آنها در این مناطق ممنوع باشد.

این در حالی است که  "دی میستورا " نیز طرحهایی در تکمیل طرحهای تروریستها در خصوص سوریه در چارچوب کاهش حاکمیت سوریه در بخشهایی از سوریه  ارائه می کند که مقدمه ای برای  تجزیه این کشور محسوب می شود.

این تحرکات  از ابعاد خطرناک و در عین حال پیچیده توطئه ها علیه حاکمیت ملی سوریه حکایت دارد.

 علیرغم چنین عملکردی "دی میستورا" از  حاکمیت ملی سوریه دم می زند به گونه ای که صراحتاً پس از دیدارش با ولید معلم در سوریه اعلام کرد  که "من به این اصل اساسی که هیچکس  چه در داخل و خارج از سازمان ملل نباید حاکمیت ملی سوریه را زیر سئوال ببرد کاملاً احترام می گذارم ".

 ضد و نقیض گویی های دی میستورا در قالب  تحولات سوریه در ماههای اخیر قابل ارزیابی است.

 در پی شکست تروریستها در سوریه بویژه در منطقه حلب و اقدامات دولت سوریه جهت انجام عملیات نهایی پاکسازی کامل این منطقه به شدت تروریستها و حامیانش را نگران کرده است.

 در چنین شرایطی حامیان تروریستها  به انحاء مختلف درصددند ضمن به تاخیر انداختن این عملیات و یافتن فرصت برای تجدید قوا تروریستها از طریق کانالهای سیاسی از جمله سازمان ملل زمینه را برای پیشبرد مطامع خود در سوریه و قبولاندن موضوع سیطره مخالفان  بر بخشهایی از سوریه مهیا کنند.

رفتارهای نماینده سازمان ملل در خصوص  سوریه در تاثیر پذری ازجوسازی های تروریستها وحامیانش انتقاد گسترده افکار عمومی را در پی داشته است .

عملکرد دی میستورا در همراهی  با تروریستها و همفکری با حامیان آنها   به نقش سازمان ملل که به موجب قطعنامه های این سازمان باید پیشتاز در مقابله با تروریستها باشد لطمه زده است و ادامه این روند بر انتقادها ازعملکرد سازمان ملل در سوریه که شکل مغرضانه ای به خود گرفته، افزوده است.