به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، عفو بین الملل اعلام کرد کشتار و سرکوب مسلمانان روهینگا در میانمار باید "جنایت ضد بشری" معرفی شود.
عفو بین الملل ارتش میانمار را به عملیاتی گسترده و سیستماتیک برای سرکوب شهروندان روهینگیا در این کشور متهم کرد. این سازمان از دولت میانمار خواست به سرعت خصومت ضد مسلمانان روهینگیا را متوقف کند و اجازه دهد که درباره اقدامات ضد اقلیت مسلمانان این کشور تحقیقات مستقلی انجام شود.
در همین حال مالزی روز دوشنبه اعلام کرد؛ مشکلات مسلمانان روهینگیا در میانمار مسئله منطقه ای است و از اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ، ( آ سه آن ) خواست ضمن هماهنگی کمک های بشردوستانه برای مسلمانان روهینگیا درباره بدرفتاری با آنها نیز تحقیق کند.
عنیف امان وزیر امور خارجه مالزی گفت؛ پیشرفت ها در زمینه حمایت از حقوق مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین بسیار کند بوده است و گزارش ها درباره بازداشت های خودسرانه ، کشتار و تجاوز به مسلمانان روهینگیا از سوی نظامیان میانمار همچنان ادامه دارد.
وزیر امور خارجه مالزی در نشست با همتایان خود از " آ سه آن" در یانگون اعلام کرد ؛ بی شک بحران مسلمانان روهینگیا مسئله ای منطقه ای است که باید با همکاری یکدیگر آن را حل و فصل کنیم.
پس از دو ماه نا آرامی و خشونت در شمال غربی میانمار که هزاران نفر از اقلیت مسلمانان روهینگیا در آنجا زندگی می کنند، کشورهای جنوب شرقی آسیا امروز دوشنبه در یانگون نشستی اضطراری درباره این بحران برگزار می کنند.
زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل جمعه گذشته به شدت از واکنش دولت میانمار، به رهبری آنگ سان سوچی، از این خشونتها انتقاد کرد و گفت: « این رویکردی نسنجیده، غیرسازنده و با بی تفاوتی است که موجب تشدید شرایط می شود.»
از میان اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) تعداد کمی به جز مالزی جرأت رویارویی با میانمار دارند. از زمانی که نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی از « نسل کشی » مسلمانان روهینگیا سخن گفت و صراحتا از آنگ سان سوچی خواست وارد عمل شود، تنش ها بین این دو کشور بالا گرفت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از یانگون، آنگ سان سوچی که وزارت امور خارجه میانمار را بر عهده دارد، تحت فشارها قرار شده امروز مذاکرات با همتایان خود در منطقه جنوب شرقی آسیا را پیش ببرد.
این بحران در میانمار که اقلیت روهینگیا درگیر آن هستند، با حمله اوایل ماه اکتبر افراد مسلح به پاسگاه پلیس ایالت راخین در شمال غربی این کشور شروع شد.
پس از آن ارتش میانمار عملیات نظامی گسترده ای آغاز کرد. دهها نفر کشته شدند و حدود 27 هزار روهینگیا از دست جنایات سربازان میانماری (تجاوز، قتل و غیره) ، به بنگلادش فرار کردند.
دولت میانمار این اتهامات را رد و اعلام کرد مجبور است که با تروریست مقابله کند.
اونگ کنگ یونگ، دبیرکل سابق آسه آن گفت: « این مسئله اگر به خوبی مدیریت نشود، صلح و امنیت منطقه جنوب شرقی آسیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.»
حدود یک و نیم سال پیش در ماه مه 2015 هنگامی که هزاران روهینگیا و بنگلادشی پس از آنکه قاچاقچیان انسان آنها را در قایقهایی در دریا رها کردند و در خلیج بنگال سرگردان شدند، یک بحران شدید انسانی منطقه را فرا گرفت.
قوم روهینگیا مسلمانان مظلومی هستند که بیشتر در ایالت راخین زندگی می کنند و در این کشور که بیش از 90 درصد مردم آن بودایی هستند، به حاشیه رانده شده و تابعیت ندارند. این اقلیت هر چند که از چند نسل پیش در این کشور زندگی می کنند، اما به بازار کار، مدرسه، و بیمارستان دسترسی ندارند. هر سال هزاران نفر از آنها از این کشور فرار می کنند و به مالزی می روند.