«عادل الجبیر» وزیر امور خارجه عربستان در مسکو گفت؛ عربستان مخالف حضور ایران و حزب الله لبنان در رویدادهای سوریه است.
مقام های عربستان در حالی حضور ایران در منطقه را مداخله گرایانه عنوان می کنند که لازم است نگاهی هم به گذشته خود داشته باشند و دستکم فضاحت ها و فجایعی که در چند سال اخیردرمنطقه بوجود آورده اند را با چشم باز ببینند. بیش از دو سال تهاجم بی حاصل و جنایات جنگی سعودی ها علیه مردم بی دفاع یمن، و ادعای موهومی که مقام های آل سعود درباره دلیل این تهاجم مطرح می کنند چیزی جز نشانه شکست وناکامی رژیم آل سعود درسیاست هایش نیست.
ادعای الجبیر: عربستان برای کوتاه کردن دست طرفداران ایران، در یمن مداخله کرده است
عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان چندی قبل در دیدارش با «ژان مارک ایرو» همتای فرانسوی خود در ریاض مدعی شد که عربستان برای کوتاه کردن دست طرفداران ایران، در یمن مداخله کرده است. وی در مسکو همین ادعا را به شکل دیگری مطرح کرده است.
فرافکنی های مستمر مقامات عربستان اما نمی تواند پاک کننده صورت مسئله باشد. واقعیت این است که رشد مکاتب انحرافی زاییده اندیشه های وهابیون در سایه حکومت خاندان سعودی است که ثمره آن گسترش تروریسم تکفیری در غرب آسیا و شمال آفریقا است. هدف این اقدامات توطئه مهندسی شده، تجزیه سوریه، عراق و یمن و نتیجهاش نیز، کشتار پر شمار و روزانه انسان های بی گناه بوده است.
جمهوری اسلامی ایران اما تا کنون و بی هیچ واهمه ای از قدرت های مداخله گر تلاش کرده است تا آنچه را که به برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم در منطقه کمک می کند انجام دهد و دراین زمینه از عربستان اجازه نمی گیرد. ایران اما هیچگاه وارد بازیهای فریبکارانه و ائتلاف های ساختگی از سوی کشورهایی که خود حامی تروریست ها هستند نمی شود. زیرا واقعیت های منطقه نشان می دهند که این کشورها از جمله عربستان خود مانع اصلی در مسیر مبارزه با تروریسم هستند.
عربستان به ظاهر خود را نگران وضعیت منطقه نشان می دهد
مقام های عربستان البته به ظاهر خود را نگران وضعیت منطقه نشان می دهند اما واقعیت با آن چه ادعا می کنند، در تضاد است. سوال این است که چرا عربستان از رهبران القاعده و تشکیلات داعش حمایت می کند؟ چرا عربستان سعی دارد تا بر یمن - بحرین -سوریه و عراق تسلط یابد؟ چرا مقام های این کشور مرتب در حال تفرقه اندازی و صف بندی تحت عناوینی مانند اتحادیه عربی منطقه خلیج فارس و یا ائتلاف سازی علیه ایران هستند.
پاسخ این پرسش ها همه در این نکته خلاصه می شود که عربستان در واقع خود بخشی از مشکل است، نه راه حل مشکلات.
عربستان سعودی، در شمار مستبدترین کشورهای عربی است که همه رفتارهایش ضددموکراسی و ضد هرچیزی غیر از وهابیت است. رفتار دولتمردان عربستان سعودی به یک بیمار شباهت دارد که رو به افول است و نظام سیاسی اش عمیقاً ناکارآمد است.
مسئله اصلی برای ریاض این است که موقعیت خود را تزلزلیافته می بیند و کارتهای بازی خود را در سوریه، ضعیف شده میپندارد. عربستان اکنون تلاش می کند با رویکرد به روسیه به نوعی در روابطش با امریکا و روسیه موازنه ایجاد کند وبا اتهام زدن به ایران رفتار دو گانه خود را توجیه کند.
در واقع منطقه ، با عربستانی مواجه است که در امور دیگر کشورها مداخله می کند. تروریسم را گسترش داده و چالش هایی در زمینه توسعه اقتصادی منطقه ایجاد کرده است. از اینرو عربستان انگیزه ای برای مبارزه با تروریسم ندارد؛ همانگونه که امریکا نیز هیچگاه به فکر نابود کردن تروریسم نبوده است بلکه با حمایت از داعش به باز تولید گروه های تروریستی کمک کرد.118/111
بیشتر بخوانید:
الجبیر در دیدار العبادی چه گفت؟
قاسمی: ادعاهای عادل الجبیر نشانه ناکامی رژیم آل سعود در برابر اراده مستحکم مردم یمن است
نشانی غلط عادل الجُبَیر درباره خاستگاه تروریسم تکفیری/ تحلیل
حيدر العبادی: اظهارات الجبیر، دخالت در امور داخلی عراق است