«عدی رمضان» سیاستمدار و فعال سوری در ایتالیا در گفت وگو با رادیو ایتالیایی برون مرزی عملیات ترکیه در شمال سوریه موسوم به «شاخه زیتون» را در راستای حمایت نیروهای ترک از تروریست های جبهه النصره در ادلب دانست.

عدی رمضان (Ouday Ramadan) سیاستمدار و فعال سوری در ایتالیا در گفت وگو با رادیو ایتالیایی برون مرزی به تشریح دو هدف عمده مداخله نظامی ترکیه در سوریه پرداخت.

در بیستم ماه ژانویه امسال ترکیه مداخله نظامی خود را در منطقه عفرین در شمال غرب سوریه بدون توافق و اجازه دولت دمشق با نام «شاخه زیتون» آغاز کرد. نظر شما در این باره چیست؟

بدیهی است که ترکیه با دو هدف این کار را انجام داد، اولین هدف ترکیه حمله به جدایی طلبان کرد در شمال سوریه بود زیرا برای ترکیه این کردها با کردهایی که در ترکیه زندگی می کنند تفاوتی ندارند چه بسا که ترکیه با کردهای ترکیه که حدود 20 میلیون نفر هستند مشکل دارد.

دومین هدف که بسیار مهم بود، ایجاد منطقه ای حائل برای حمایت از تروریست هایی بود که در منطقه ادلب محاصره شده اند.

در حال حاضر ارتش سوریه و متحدانش توانسته اند بسیاری از روستاها را آزاد کنند و همچنین در تحولی دیگر در سایه پیشروی ارتش سوریه و همپیمانانش توانسته اند در ادلب گروه تروریستی جبهه النصره از شهر «سراقب» را خارج کنند، اما عملا هدف ارتش ترکیه حمایت از تروریست های جبهه النصره در ادلب است.

مداخله نظامی ترکیه به شمال غرب سوریه عواقبی هم در داخل کشور ترکیه داشت، آیا می توانید دراین باره توضیح دهید؟

ترکیه وانمود می کند که هیچگونه مشکل داخلی ندارد، برای مثال مسئله کردهای ترکیه بسیار جدی است.

تقریبا بیش از بیست میلیون کرد بیش از صد سال است که در ترکیه زندگی می کنند و حتی اختیار صحبت کردن به زبان کردی را ندارند و این مسئله را نمی توان مشکلی سطحی قلمداد کرد. ترکیه این مسئله را فکر می کند با سرکوب کردن کردها در خارج از مرزهای این کشور می تواند به مشکلات داخلی کردها در ترکیه پایان دهد. اما مشکل کردهای ترکیه از مداخله نظامی و سرکوب نمودن کردهای سوریه بسیار متفاوت است.

نظرشما در خصوص گفتگوهای کنگره سوچی در روسیه در خصوص صلح و پایان به جنگ در سوریه چیست؟ 

این کنگره حرکت مثبتی در پیشبرد حل مسئله صلح در سوریه داشته است. در این مذاکرات بسیاری از اعضای بافت اجتماعی سوریه شرکت کردند از همه گروه ها و صنف ها،  از مردان مذهبی گرفته تا دانشمندان علوم، کارگران، دکترها و عملاً از تمام بافت جامعه سوریه شرکت کرده بودند تا جایی که هیات سوری تقریباً هزار و ششصد نفر بودند.

بدیهی است که مسئله سوریه در صورتی حل خواهد شد که گفتگوها تنها سوری - سوری باشد و مطمئنا با دخالت نیروهای خارجی یا دادن دستورالعمل هایی از خارج مسئله سوریه حل نخواهد گردید.

116/112

بیشتر بخوانید:

حمله ارتش ترکیه به روستایی در «عفرین» سوریه با گاز سمی

اعتراض شهروندان عفرین به تجاوز ترکیه

تاکید قلیچدار اوغلو بر ضروررت خودداری ارتش ترکیه از ورود به عفرین/ تحلیل

گزارش: حمایت ساکنان عفرین از عملیات واحد حمایت از مردم کُرد در مقابل ارتش ترکیه