به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نشست خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با حضور یاسر احمدوند رئیس این دوره نمایشگاه کتاب و علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب برگزار شد.
یاسر احمدوند با اشاره به اینکه سیوپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی برگزار خواهد شد، گفت: این نمایشگاه با اهتمام دستگاهها و نهادهای مختلف در شهر تهران برگزار میشود. حضور ناشران در دو بخش مجازی و حضوری این رویداد نقطه عطفی در پیشرفت حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور تبدیل شود.
وی با تاکید بر اینکه تلاش شده ضعفها و کاستیهای دورههای پیشین پوشش داده شود، ادامه داد: تلاش می شود شرایط برگزاری نمایشگاه کتاب ارتقا پیدا کند. به همین دلیل در زمینه اطلاعرسانی دقیقتر از قبل اعلام میشود. به این منظور تا فردا نقشه کامل غرفهها در اختیار رسانهها قرار میگیرد تا به مردم اطلاعرسانی کنند.
احمدوند با اشاره به برنامههای فرهنگی متعددی که برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در نظر گرفته شده ایت، بیان کرد: در این دوره دو ویژه برنامه در نظر گرفته شده است، یکی برنامههای مرتبط با مردم غزه است و برای این برنامههایی با اصحاب فرهنگ و قلم تدارک دیده شده است، همچنین به مناسبت همزمانی دهه کرامت برنامههایی برای زنان و دختران در نظر گرفته شده است.
رئیس سیوپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، با بیان اینکه حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر خواهند بود، گفت: این ناشران حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی به نمایشگاه میآورند. سال گذشته ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی در نمایشگاه کتاب ارائه شد. پیشبینی میکنیم حدود ۷۰ تن کتاب خارجی در نمایشگاه عرضه خواهد شد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعالیت بینالمللی این دوره از نمایشگاه اعلام کرد: در روزهای روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران در بخش خارجی خواهیم بود. این رویداد به منظور معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرحریزی شده است، حدود ۲۰ ناشر و کارگزار ادبی(آژانس ادبی) در این مراسم حضور خواهند داشت. آنها در دراین مدت از مراکز چاپ و کتابفروشی ها بازدید خواهند داشت. امیدواریم این رویداد سرآغاز آشنایی بیشتر با نشر و کتاب ایران باشد.
رئیس سیوپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران با تاکید بر اینکه برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب، تلاش کردند تا پایان دولت، نمایشگاه تمام هزینهها را خودش تامین کنند، گفت: قبل از این دولت بیش از ۷۰ درصد هزینه مالی نمایشگاه را دولت میپرداخت، اما برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب در سه دوره اخیر، تلاش کردند تا پایان دولت، نمایشگاه تمام هزینهها را خودش تامین کند.
احمدوند با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تهران هیچ ردیف بودجهای در مجلس ندارد، گفت: گرچه پیشنهاد دادیم اما موفق نشدیم برای نمایشگاه کتاب بودجه دریافت کنیم. به همین دلیل از ردیف بودجه معاونت فرهنگی برای نمایشگاه کتاب استفاده میشود. قبل از این دولت بیش از ۷۰ درصد هزینه مالی نمایشگاه را دولت میپرداخت، فاصله زیادی بین درآمدهای نمایشگاه و هزینههای دولت وجود داشت.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در طی دو سه دوره گذشته حجم حمایت دولت و بودجهای که برای حمایتهای کتاب و کتابخوانی انجام میشود، کمتر شد، ادامه داد: بنابراین برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب، تلاش کردند تا پایان دولت، نمایشگاه تمام هزینهها را خودش تامین کند. سال گذشته ۸۰ درصد هزینه نمایشگاه را خود نمایشگاه تامین کرد و ۲۰ درصد بار نمایشگاه بر دوش دولت بود. این اتفاق با توجه به تورم، وسعت کار و اضافه شدن بخش نمایشگاه مجازی که بخش هزینهبری است، اتفاق افتاد.
به گفته او نمایشگاه از رویدادی در حال تعطیلی به نمایشگاه خودکفا تغییر کرد. در این سالها هر چه دولت کمک کند، این کمکها به سمت یارانه هدایت میشود.
احمدوند با تاکید بر شفاف بودن اقدامات مالی نمایشگاه کتاب تهران، توضیح داد: تمام هزینههای دولت زیر نظر دیوان محاسبات و موسسه حسابرسی سالانه بررسی میشود، مسئولان این بخشها حضور و نظارت دارند. عملکرد نمایشگاه در این سالها روشن و مطلوب ارزیابی شده است.