اتحادیه عرب در سال 2011 و در پی آغاز بحران در سوریه، تحت فشارهای امارات و عربستان عضویت سوریه را در این اتحادیه تعلیق و بیشتر کشورهای عربی نیز با بستن سفارتخانه هایشان، روابط دیپلماتیک خود را با دمشق قطع کردند.
یک دهه پس از بحران سوریه، مشخص شد که سیاست سرنگون کردن دولت بشار اسد با شکست مواجه شد. از این رو، احیای روابط با دمشق در دستور کار برخی از کشورهای عربی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری ایرانپرس، رسانههای رژیم صهیونیستی به نقل از نهادهای امنیتی و سیاسی این رژیم گزارش دادند: نزدیکی روابط سوریه با مصر و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، نه تنها خبر خوبی برای این رژیم نیست بلکه نگرانکننده است.
«روی کیاس» تحلیلگر امور عربی در رادیو رژیم صهیونیستی گفت: نزدیکی روابط بین «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس میتواند فرصتی برای تأثیرگذاری بر او و تغییر سیاستهایش فراهم کند.
روزنامه صهیونیستی «معاریو» نیز نوشت: مشارکت اسد در اجلاس آتی اتحادیه عرب تحول مهمی در احیای روابط بین سوریه و کشورهای عربی است که از سال ۲۰۱۱ تاکنون متوقف شده است و تغییراتی را در موضع منطقهای در قبال سوریه ایجاد خواهد کرد.
این روزنامه صهیونیستی به سفر «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه به قاهره اشاره کرد و نوشت، هدف از این سفر برداشتن گامهایی در جهت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با میانجیگری مصر و عربستان بود.
«فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه نیز اخیرا اعلام کرد: دمشق در راستای بهبود روابط به اغلب کشورهای عربی پیام ارسال کرده است.
116