ایران پرس- کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره عواقب ادامه نسل کشی دولت میانمار ضد مسلمان این کشور، هشدار داد.

«زید رعد الحسین» کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل  در سفر به اندونزی، درجاکارتا پایتخت این کشور تاکید کرد، ادامه پاکسازی قومی و نسل کشی مسلمانان روهینگیا در میانمار باعث گسترش نزاع و درگیری در منطقه می شود.

نسل کشی مسلمانان روهینگیا در میانمار 

وی تصریح کرد، میانمار با یک بحران بسیار جدی روبرو است که می تواند ضمن دامن زدن به درگیری های قومی و نژادی ،تاثیر مخربی بر امنیت منطقه داشته باشد.

نگرانیها در مورد وضعیت مسلمانان روهینگیا درمیانمارپس از کشف  پنج گور جمعی در استان راخین افزایش یافته است.

 

کشف  پنج گور جمعی در استان راخین

در این گورها بیش از 400 نفر از مسلمانان روهینگیاییِ دفن شده‌اند که از وقوع فاجعه ای وحشتناک و نسل کشی در میانمار حکایت دارد.

به دلیل فشارهایی که دولت میانماربرخبرنگاران وارد می کند تاکنون مانع از انتشار فجایع انسانی ضد مسلمانان روهینگیا در این کشور شده است. 

از سال 2012 نظامیان و تندروهای افراطی بودایی دور جدید خشونتهای خونین خود را ضد مسلمانان روهینگیا آغاز کرده اند و با ایجاد زمین سوخته به دنبال پاکسازی استان راخین از مسلمانان روهینگیا هستند.

مسلمانان روهینگیا

 

از اینرو سازمان ملل نگران ان است که این وضعیت منجر به بروزدرگیری های قومی و نژادی شدید در میانمار و سرایت ان به سایر کشورهای منطقه شود، که وضعیت غیر قابل کنترلی را ایجاد خواهد کرد.به همین دلیل سازمان ملل خواهان شناسایی حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیا است.

«استفان دوگاریک» Stefan Dugaric سخنگوی سازمان ملل می گوید،

"سازمان ملل خواهان اعطای حق شهروندی به مسلمانان روهینگیا است و یا اینکه قانونی وضع شود که به آنان  این امکان داده شود که در استان راخین آزادانه به زندگی طبیعی‌شان ادامه دهند."

بی توجهی دولت میانماربه درخواستهای سازمان ملل به پایان دادن  ظلم و ستم ضد مسلمانان روهینگیا

با توجه به اینکه دولت میانمار به درخواستهای سازمان ملل در مورد پایان دادن به ظلم و ستم ضد مسلمانان روهینگیا بی توجه است، محافل بین المللی از این سازمان و سایر نهادهای بین المللی همچون سازمان همکاری اسلامی خواهان اتخاذ راه کارهای عملی برای اعمال فشار بر دولت میانمار هستند.

غلامعلی خوشرو، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران می گوید،

"مصایب مسلمانان روهینگیا به عنوان یک مورد اضطراری جامعه جهانی تلقی می شود ونیازمند اقدام فوری است. سازمان ملل هم از طریق مجمع عمومی و نهادهای ذیربط باید وارد این مهم شود."

با این حال به نظر می رسد، دولت میانماربا توجه به برخی حمایتهای جهانی همچنان گستاخانه و بی مهابا به جنایت خود ضد مسلمانان روهینگیا ادامه می دهد و تمایلی نیز برای اجرای قرارداد بازگشت  مسلمانان روهینگیا با بنگلادش ندارد. 

توانگ تون،Debhen Ton مشاور امنیت ملی دولت میانمار می گوید،

"ما با برخی کشورهای دوست برای کشیده نشدن این موضوع به شورای امنیت مشاورت می‌‌کنیم. چین دوست ما است و ما روابط دوستانه مشابهی با روسیه داریم، براین اساس، پیشبرد این موضوع امکان ناپذیر خواهد بود."

شورای امنیت سازمان ملل

 

در هر حال موضوع نسل کشی در میانمار یک موضوع جهانی است و کشورهای عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل برای مقابله با ان از مسئولیت سنگین تری برخوردارند.

از اینروتکیه دولت میانمار به برخی از این کشورها همچون چین در جهت ادامه نسل کشی می تواند وجهه این کشورهارا در نزد افکار عمومی جهانی تخریب کند.

نویسنده:وقاری 

136/111

بیشتر بخوانید:

در نشست یادآوری نسل کشی در لندن اعلام شد: حکومت‌های غربی عامل اصلی نسل کشی ها+ ویدئو

هشدار سازمان ملل درباره ادامه نسل کشی در میانمار

سازمان ملل :نشانه‌هایی از نسل‌کشی مسلمانان در میانمار وجود دارد

انتقاد از بی توجهی دولت بریتانیا به نسل کشی مسلمانان میانمار

 

مسلمانان روهینگیا
شورای امنیت سازمان ملل